به گزارش حوزه شهری پارسن نیوز، محمدباقر قالیباف، طی سخنانی در آیین بهره‌برداری از ۲۲ پروژه خدمات شهری، اجتماعی و فرهنگی، عمرانی و ترافیکی منطقه ۸ که در محل پایگاه مدیریت بحران شهید بهشتی برگزار شد، تأکید کرد: امروز با همه مشکلاتی که در عرصه اقتصادی وجود دارد، در پیشرفت کارهای شهرداری تهران هیچ گونه کندی اتفاق نیفتاده است و برنامه‌ها همچنان به صورت گسترده در دو بخش به صورت پر شتاب پیش می‌رود.

وی تأکید کرد: یک بخش به مسائل عمرانی، خدماتی و کارهای کالبدی شهر اختصاص دارد که در این بخش اولویت اول ما تکمیل مترو در شهر تهران است. البته به دلیل اینکه همه فعالیت توسعه مترو در زیر زمین صورت می‌گیرد شاید خیلی به چشم نمی‌آید اما باید دانست که امروز تمامی بزرگراه‌ها و پل‌ها تا پایان طرح ۱۴۰۴ در تهران ساخته شده است و آن بخشی که باید پیش ببریم، توسعه مترو است.

شهردار تهران با بیان این که عملیات توسعه خطوط ۳، ۶ و ۷ مترو با بیش از ۴۰۰ کارگاه در حال انجام است، تأکید کرد: خط ۶ مترو تهران از افسریه به اتوبان آهنگ، خیابان ۱۷ شهریور، میدان امام حسین (ع)، میدان سپاه، میدان حضرت ولی‌عصر (عج)، پارک لاله و بلوار کشاورز امتداد یافته و تا منطقه ۵ و دانشگاه آزاد ادامه پیدا می‌کند. هم اکنون تمامی طول این خط به طول ۳۰ کیلومتر و به صورت سه شیفت در حال ساخت است و بخش قابل توجهی از تونل‌های آن نیز ساخته شده است.

قالیباف عنوان داشت: همچنین خط ۷ مترو از میدان بسیج در جنوب شهر شروع شده و به خیابان مولوی، اتوبان شهید نواب صفوی و پل گیشا رسیده و تا میدان صنعت ادامه پیدا می‌کند. هم اکنون تونل‌های این خط از میدان بسیج تا میدان قدس ساخته شده و در حال ریل‌گذاری و ساخت ایستگاه‌ها است.

شهردار تهران با تأکید بر این نکته که هر ماه یک ایستگاه مترو در شهر تهران به بهره‌برداری می‌رسد، عنوان داشت: در چند روز آینده خط ۴ مترو تهران به فرودگاه مهرآباد متصل می‌شود تا مسافران بتوانند از سالن فرودگاه سوار مترو شده و به شبکه شهری متصل شوند.

وی خاطرنشان ساخت: گاهی افراد بیکاری هستند که فقط حرف می‌زنند و مطرح می‌کنند که شهرداری کار نمی‌کند! البته مردم ما فهیم‌تر از آن هستند که تحت تأثیر این حرف‌ها قرار بگیرند و ما نیز به برکت انقلاب اسلامی و فرهنگ بسیج و جهاد به صورت شبانه‌روز در خدمت مردم هستیم تا این کارها به سرعت پیش برود.

قالیباف توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی را به عنوان دومین برنامه شهرداری تهران معرفی کرد و گفت: از روز اول خدمت در شهرداری تهران تأکید کردم که رویکرد ما در شهر رویکرد اجتماعی و فرهنگی است و از این‌رو کارهای فرهنگی، هنری و اجتماعی مورد توجه قرار دارد. بر این اساس امروز نیز سراهای محله، شورایاری‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی در عرصه‌های مختلف با رویکرد دینی انجام می‌شود چراکه جوهره کار ما در حوزه فرهنگی رویکرد دینی و تربیتی است.

قالیباف با تقدیر از شهروندان منطقه ۸ به منظور مشارکت گسترده در فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اعتماد به مدیریت شهری، تأکید کرد: ضروری است آموزش‌های لازم به دانش آموزان و شهروندان درباره این مسائل همچون تفکیک پسماند صورت گیرد چراکه تفکیک زباله‌ها ضمن پاک نگه داشتن زمین باعث صرفه اقتصادی و ایجاد اشتغال خواهد بود؛ این موارد در حوزه شهروندی اثرگذار است تا هم مردم به وظایفشان آشنا شوند و هم ما مسئولان حقوق مردم را به وقت پیگیری کنیم.

شهردار تهران با اشاره به جذب کارتن‌خواب‌ها افراد معتاد در مناطق مختلف شهر تهران، گفت: هم اکنون این افراد معتاد جذب شده و به کمپ‌های ترک اعتیاد هدایت شده‌اند تا مسیر ترک را طی کنند. در این میان باید بپذیریم بخشی از مشکلی که این افراد دارند به گردن ما مسوولان و خانواده‌ها است و نباید همه گناه را به گردن فرد معتاد بیندازیم، بلکه ضروری است همه تلاش کنیم تا تقصیرمان را به سهم خودمان جبران کنیم.

وی به راه‌اندازی مراکز مهارت‌آموزی کوثر در شهر تهران اشاره کرد و گفت: در چند سال گذشته شهرداری تهران بالغ بر ۲۰۰ مرکز مهارت‌آموزی کوثر را ویژه زنان سرپرست خانوار و بانوان بد سرپرست راه‌اندازی کرده است تا بتوانند اقتصاد خانه را اداره کند. این کار برکات زیادی داشته و از بسیاری از خطرات پیش رو نیز جلوگیری کرده است.

وی با اشاره به راه‌اندازی مراکز توانمندسازی بهاران ویژه آقایان، گفت: معتادانی که جذب شده‌اند به صورت داوطلب اعتیاد خود را در کمپ‌ها ترک کرده‌اند و امروز هم به صورت داوطلب برای همیشه ترک اعتیاد می‌کنند. این فرد وقتی به جامعه برمی‌گردد آیا نباید شغلی داشته باشد؟ اگر این فرد مهارت پیدا نکند و سرکار نرود، مجددا چند ماه بعد مسیر اعتیاد را طی می‌کند. از این‌رو مراکز بهاران را راه‌اندازی کردیم، اما؛ متأسفانه بعضی افراد جو سازی کردند و در محلاتی که مراکز توانمندسازی بهاران را راه‌اندازی کردیم، به مردم محل این‌گونه منتقل کردندکه اینجا محل نگهداری معتادان است و وقتی این افراد به اینجا بیایند، محله آسیب‌پذیر می‌شود.

قالیباف با اشاره به راه‌اندازی نخستین مرکز بهاران به صورت پایلوت در سال گذشته، تأکید کرد: در بین این افراد پزشک، متخصص، افراد متبحر فنی و کارگر وجود دارد؛ حتی ممکن است بخشی از افراد هم مهارت نداشته باشند، اما؛ در اینجا مهارت‌آموزی می‌کنند و ارتباط آن‌ها با مرکز بهاران برای حمایت‌های اقتصادی و فرهنگی برقرار است.

قالیباف با تأکید بر این که «مراکز بهاران، مراکز ترک اعتیاد نیست»، اظهار داشت: هرکسی بگوید این مراکز برای معتادان است به جامعه ظلم کرده است. این مراکز برای توانمندسازی و اشتغال است و ما نیز مصمم هستیم تا محیط‌هایی که برای خانم‌ها وجود دارد در قالب مراکز کوثر دنبال شود تا از این طریق بتوانیم بخش اشتغال و درآمدزایی را با همکاری همدیگر پیش ببریم