به گزارش پارس به نقل از تسنیم، رحمت‌الله حافظی در یکصد و هفتاد پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در نطقی خارج از دستور به مروری سطحی بر آنچه طی دو سال گذشته در شورای شهر پشت سر گذاشته پرداخت و گفت: در دو سال گذشته دو عضو دوست داشتنی شورا قبول مسئولیت کردند و اداره امور شورا را برعهده گرفتند.
 
وی افزود: در زمان ریاست هر دوی آنها نامگذاری خیابانها و معابر انجام شد، موارد ارجاعی توسط کمیسیون باغات به صورت محرمانه به تصویب رسید و در مورد خریدن یا نخریدن خانه فلان عالم و یا انتخابات شورایاری‌ها چندین جلسه و ده‌ها ساعت وقت صحن را صرف کردیم.
 
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران تصریح کرد: موارد مربوط به برنامه پنجساله دوم، گزارش حسابرس، تلفیق، تفریغ و بودجه سنواتی با تمام نقاط قوت و ضعف به تصویب صحن شورا رسید و مصوبات دیگری از صحن عبور کرد ولی سوال مهم و قابل تامل این است که این اقدامات تا چه حد از مشکلات مردمی که ما را به نمایندگی خود انتخاب کردند و در این کلانشهر بی در و پیکر زندگی می‌کنند، کاسته است.
 
وی افزود: دغدغه‌های آنها چیست و آیا دغدغه‌هایشان در اولویت قرار گرفته است؟ بیشترین خسارتی که مردم متحمل می‌شوند ناشی از چیست و ما چه اقدام موثر و به دور از شعارزدگی برای کاهش و حذف این خسارت‌ها داشته‌ها آیا قصد داریم دو سال آینده را به همین منوال پشت سر بگذاریم. آیا فکر نمی‌کنیم که هنوز هم فرصت است و می‌توان زمان از دست رفته را جبران کرد.
 
حافظی خاطرنشان کرد: آقای رئیس سال سوم، این سال، سالی مهم تلقی می‌شود اگر آن را از دست بدهیم جبران آن بسیار مشکل خواهد شد و پاسخ قانع کننده‌ای در پیشگاه خداوند و در برابر موکلین خود نخواهیم داشت. پس اگر قصد ورود به این عرصه را داریم با نیت دگرگونی اساسی در زیرساخت‌های سنتی ناکارآمد و پوسیده فعلی شورا و شهرداری که مورد پسند و حمایت عده‌ای قرار دارد، به نحوی گام برداریم که منافع مردم و اجرای قانون در اولویت قرار گرفته و از پرداختن به دستورات از قبل تعیین شده برای شورا برحذر باشیم.
 
وی افزود: نقش نظارتی شورا و لزوم تجهیز آن به انواع فناوری‌های در دسترس همه اعضا، انعکاس علنی عملکرد شورا و شهرداری در دوره‌های سه ماهه به افکار عمومی و ایجاد امکان حضور برای اصحاب رسانه در تمام جلسات علنی شورا که دلیلی برای عدم حضور آنها متصور نیست را جدی بگیریم.
 
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران اظهار داشت: در حال حاضر و باوجود حضور عده‌ای قابل توجه از پرسنل متعهد در لایه‌های مختلف مدیریتی و کارشناسی در شهرداری، متاسفانه یکی از اصلی‌ترین علل نارضایتی مردم، فساد اداری و مالی حاکم و زیرمجموعه‌های آن است که طی سنوات گذشته نه تنها ریشه کن نشده بلکه دامنه آن وسعت نیز داشته و انجام سریع برخی امور از دو مسیر داشتن رابطه یا پرداخت رشوه قابل حصول است.
 
وی خاطرنشان کرد: وجود خطوطی گاه روشن و گاه پیچیده و مبهم از برخی موارد فساد مالی حاکم بر این دستگاه که نتیجه بی‌کفایتی و فقدان سازوکارهای مناسب نظارتی توسط شورا قابل انکار نیست. این تهدیدات در اثر نبود نظارت موثر و قوی توسط شورا و سایر نهادهای نظارتی ضعف و نقایص موجود در قوانین، مقررات، رویه‌ها، گردش کار، نوع طراحی فرآیندها و نبود سامانه‌های کنترل داخلی از یک سو و محرمانه تلقی کردن بودجه و گزارش‌های مالی و عملکرد شهرداری از سوی دیگر، در حال تشدید است.
 
حافظی تصریح کرد: به کسانی که از مطالب اخیر برآشفته‌اند توصیه می‌کنم پیام مقام معظم رهبری به همایش مقابله با فساد اداری را یک بار دیگر مرور کرده و راه را برای اصلاح امور باز کنند. زیرا طی سال سوم این اقدامات و اصلاحات یک ضرورت است نه یک انتخاب. می‌توان طی دو سال آینده با مدیریتی مبتنی بر علوم روز و ایجاد زیرساخت‌هایی که ارتباط مستقیم و چهره به چهره مردم با مبادی متعدد شهرداری را حذف کند بخش عظیمی از این مشکلات را مرتفع کرد.
 
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران تصریح کرد: حال که تمام ما مدعی پیروی از رهبری هستیم باید تامل کنیم که از زمان پیام مذکور تا این لحظه چه اقدام علمی برای مقابله با فساد اداری حاکم بر شهرداری شرکت‌ها و سازمانهای تابع آن انجام داده‌ایم. چه کسی و چه زمانی قرار است مرهمی بر این زخم رو به رشد بگذارد. بنده معتقدم این موارد از مطالبات رهبری است که هنوز پاسخی به آن داده نشده است.
 
احتمالا عده‌ای بخواهند از چمران و مسجدجامعی عبور و فرد سومی را رئیس شورا کنند
 
وی افزود: طی دو سال گذشته و دو دوره ریاست روسای اصلاح‌طلب و اصولگرا سوال از شهردار تهران کلید خورد و احتمال می‌رود عده‌ای از حضور مجدد هر کدام از این دو بزرگوار بر کرسی ریاست سال سوم شورا دلخور و ناراحت بوده و عبور از چمران و مسجد جامعی را کلید زده و بخواهند با بازی‌های سیاسی بی‌ارزش تلاش کنند از خارج شورا، سازوکارهای مدیریتی این نهاد عهده‌دار شوند و برای شورا تصمیم‌سازی کنند.
 
وی افزود: قطعا صاحبان زر و زور و تزویر نیز که منافع خود را در تهدید ببینند با استفاده از ظرفیت‌های سه گانه خود وارد عرصه خواهند شد بنابر این ضروری است که هوشیار بوده ضمن توجه به اهمیت و ظرفیت بسیار بالای سال سوم و فرصت باقیمانده برای ایجاد تحولات زیربنایی به سوگندی که در آغاز نمایندگی یاد کرده‌ایم پایبند بوده و مصالح و صلاح مردم را فدای روابط دوستانه، حزبی، جناحی و سایر موارد شبهه‌ناک نکنیم.