به گزارش پارس، ایسنا به نقل از شبکه خبری بی بی سی، رابرت موگابه، رئیس جمهوری زیمبابوه روز سه شنبه اعلام کرد، در صورت شکست در این انتخابات پس از ۳۳ سال از قدرت کناره گیری می کند.

 

 

 

انتظار می رود که جمعیت کثیری در انتخابات امروز که هفت صبح به وقت محلی آغاز و ۱۹ به وقت محلی پایان می یابد، شرکت کنند. علاوه بر این نتایج این انتخابات پنج روز بعد اعلام خواهد شد.

 

 

 

اظهارات موگابه پس از آن مطرح شد که حزب مورگان چانگرای، نخست وزیر این کشور آفریقایی موسوم به" جنبش برای تغییر دموکراتیک" حزب" زانو پی. اف. " متعلق به رئیس جمهوری زیمبابوه را به دستکاری در نحوه برگزاری انتخابات متهم کرده است.

 

 

 

مبارزات انتخاباتی نیز با صلح و به آرامی برگزار شد و گزارشی در مورد بروز خشونت منتشر نشده است.

 

نتایج آخرین نظرسنجی صورت گرفته نشان دهنده این است که مورگان چانگرای، نخست وزیر کنونی پیروز انتخابات خواهد بود.

 

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد، دولت های غربی انتخابات پیشین در زیمبابوه را که در آن ها موگابه پیروز میدان بود، محکوم کرده و اعلام کردند که رای گیری های قبلی با خشونت های سیاسی، ایجاد رعب و وحشت و تقلب انتخاباتی همراه بوده است.

 

 

 

موگابه ۸۹ ساله پیش از رای گیری در یک کنفرانس خبری در هراره، پایتخت زیمبابوه گفت: ما به هیچ وجه دست به تقلب نزدیم.

 

 

 

ناظران مستقل انتخاباتی می گویند، کمیسیون دولتی انتخابات زیمبابوه که تحت تسلط و نفوذ موگابه فعالیت می کند، برای برگزاری انتخابات عادلانه به صورت ضعیفی آماده شده و تمهیدات لازم برای آن صورت نگرفته است.

 

 

 

علاوه بر این گروه بین المللی بحران نیز اعلام کرده که شرایط برای برگزاری انتخاباتی آزاد در زیمبابوه مهیا نیست.

 

 

 

این گروه مستقر در بروکسل، بلژیک اعلام کرد: میزان اعتماد موجود برای برگزاری این انتخابات کم است. حضور رای دهندگان نامنظم است. تغییرات آنچنانی در نیروهای امنیتی به وجود نیامده و رسانه ها نیز با نابرابری و عدم تعادل مواجه هستند. کمیسیون انتخاباتی زیمبابوه با کسری بودجه و فقدان زمان کافی برای آماده شدن مواجه است.

 

نگرانی ها در مورد تقلب انتخاباتی فراگیر است و مناقشاتی در مورد نتایج احتمالی وجود دارد.

 

آمریکا نیز نگرانی گسترده خود را مورد فقدان شفافیت لازم در برگزاری این انتخابات اعلام کرده و جن پساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد: ما به شدت نگران محدودیتی های طولانی مدت دولت هراره بر نهادها و سازمان های جامعه مدنی، رسانه های مستقل، احزاب سیاسی و شهروندان زیمبابوه هستیم.

 

 

 

شبکه حمایتی انتخابات زیمبابوه نیز قرار است ۷ هزار ناظر را در پایگاه های رای گیری در سراسر این کشور مستقر کند.

 

 

 

همچنین چهار هزار تن دیگر از جمله ۶۰۰ تن از کشورهای مختلف آفریقایی قرار است به نواحی مختلف زیمبابوه رفته و بر بیش از ۹ هزار پایگاه رای گیری نظارت کنند.

 

در صورتی که هیچ یک از نامزدها نتوانند حداقل ۵۰ درصد آرا را به دست آورند، این انتخابات مجددا در روز ۱۱ سپتامبر برگزار خواهد شد.