آقای محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور ضمن تبریک ولادت حضرت زینب سلام الله علی‌ها و روز پرستار به همۀ مردم عزیز و مجاهدان خط مقدم سلامت، گفت: پرستاران عزیز ما، با کمترین امکانات بیشترین افتخارات را به ارمغان آوردند؛ جان ده‌ها هزار نفر از هموطنان را نجات دادند و خطر را به جان خریدند تا بقیه آسیب کمتری ببینند. فداکاری پرستاران قهرمان ما در تاریخ این سرزمین ماندگار خواهد شد و بی‌گمان نسل‌های بعد نیز روایت مجاهدت و ایثار پرستاران را برای فرزندان خود تعریف می‌کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به پرستاران، افزود: شما قهرمانان سرزمین ما هستید و همۀ ما به شما افتخار می‌کنیم. مطمئن باشید که شما را در میدان خطر تنها نخواهیم گذاشت و تمام نمایندگان مجلس شورای اسلامی خود را موظف می‌دانند تا از همۀ ظرفیت‌های مجلس برای پیگیری مطالبات شما قهرمانان بی نام و نشان بهره گیرند.

وی در ادامه یاد و خاطره بیش از ۱۰۰ شهید مدافع سلامت از میان پرستاران را گرامی داشت و تصریح کرد: ما قدردان قهرمان‌های سفیدپوش خود در جای جای ایران عزیزمان هستیم.

اتحاد و همکاری قوا، رمز رفع مشکلات مردم/ حفظ اتحاد ملی چراغ راه نمایندگان در مجلس

آقای قالیباف اظهار کرد: تاکید اخیر رهبر معظم انقلاب بر همکاری قوا با یکدیگر و حفظ اتحاد ملی به نفع مردم را چراغ راه خود در مجلس می‌دانیم. رهبر انقلاب تاکید فرمودند که خواست مردم واحد است و کسی از میان مسئولان نباید این صدای واحد را دچار خدشه کند. حل مشکلات معیشتی مردم را در اولویت می‌دانیم و معتقدیم که نمی‌توان باری از روی دوش مردم برداشت مگر با هماهنگی و اتحاد.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه میان همۀ مسئولان باید یک اصل مشترک باشد و آنهم نفع مردم است، گفت: آنچه به نفع مردم نیست و به معیشت و منزلت اجتماعی آن‌ها آسیب می‌زند را به دیوار می‌کوبیم و آنچه که به مصلحت آنهاست از زبان هر کسی گفته شود و با قلم هر کسی نوشته شود، روی چشم می‌گذاریم و تلاش خواهیم کرد تا با ریل‌گذاری و هدایت‌گری صحیح و با هماهنگی و همکاری با دولت، کشور را به سمت حل مشکلات مردم سوق دهیم. طرح حمایت معیشتی از مردم، نمونه مناسبی است که با همکاری و هماهنگی دولت محترم به نتیجه رسید.

مجلس مردم را در میانه مشکلات اقتصادی تنها نمی‌گذارد

وی در ادامه تصریح کرد: به مردم قول داده بودیم که نگذاریم سفرۀ آن‌ها کوچکتر شود؛ تلاش کردیم تا کمتر شرمسار پدرانی باشیم که شرمندۀ فرزندانشان شده‌اند. مطمئن باشید مردم را در میانۀ مشکلات اقتصادی تنها نخواهیم گذاشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: نکته مهم دیگر، مربوط به مهمترین دستور کار پیش روی مجلس، یعنی لایحه بودجه ۱۴۰۰ است. بودجه در نگاه مجلس، تاثیرگذارترین سند حکمرانی است که مستقیماً مسیر پیشرفت یا عقب ماندگی کشور‌ها را رقم خواهد زد؛ لذا باید دقیق‌ترین و کارشناسی‌شده‌ترین برآورد‌ها در بودجه لحاظ شود تا نقشۀ راه کشور، مسیری در جهت منافع مردم طی کند. در خصوص لایحۀ بودجه ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی چه در کمیسیون ها، چه در مرکز پژوهش‌ها چه در دیوان محاسبات و چه در جلسات متعدد کارشناسی با اقتصاددانان، بررسی‌های لازم صورت گرفته است.

آسیب‌های بودجه سال ۹۸ برای اولین بار در بودجه ۱۴۰۰ لحاظ شد

آقای قالیباف با اشاره به اینکه دیوان محاسبات نیز گزارش تفریغ بودجه را بهنگام آماده کرده است، اظهار کرد: گزارش تفریغ، کارنامۀ انضباط مالی دولت است. گزارش تفریغ بودجه در گذشته، به گزارشی اداری و کم اثر تبدیل شده بود. اما ما برای اولین بار توانستیم آسیب‌های بودجه سال ۹۸ را در بررسی لایحۀ بودجه ۱۴۰۰ مدنظر قرار دهیم.

مجوز رهبری گامی بلند در جهت واقعی کردن ارقام بودجه

رئیس نهاد قانونگذاری ادامه داد: امیدواریم با توجه به هماهنگی‌های انجام شده، دولت محترم و سازمان برنامه و بودجه ، برای اصلاح لایحه نهایت همکاری را به عمل آورند. اصلاح ساختار بودجه حتی در حداقلی‌ترین صورت آن، مثل نان شب برای سیاستگذار ما واجب است. ارقام بودجه را در اصلاحات اساسی مجلس واقعی خواهیم کرد. مجوز اخیر رهبر انقلاب، گامی بلند در جهت واقعی کردن ارقام بودجه و پرهیز از هرگونه برآورد غیرواقعی است.

آقای قالیباف گفت: تلاش خواهیم کرد تا در همین مسیر، بند به بند لایحه را با اصلاحات اساسی به شیوه‌ای که به نفع معیشت مردم وکشور عزیزمان باشد، بررسی کنیم تا نقشی در برداشتن بار گرانی و تبعیض و بی‌عدالتی و فقر از روی دوش مردم ایفا کنیم. در این راه بیشترین عایدی زمانی نصیب مردم خواهد شد که مجلس و دولت، بررسی کارشناسی را اولویت کار خود بدانند و به خاطر منافع مردم و کشور در هماهنگی با یکدیگر عمل کنند؛ ان‌شاء الله با تصویب نهایی بودجه ۱۴۰۰ به شیوه‌ای واقع‌بینانه و کارشناسی شده، مجلس به وظیفۀ خود برای ریل‌گذاری مسیر پیش‌روی دولت به نفع مردم و کشور عمل خواهد کرد.

شورای کرونایی مجلس تصمیم به رأی الکترونیکی گرفته است

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده بافق در مجلس گفت: طبق تصمیم ستاد کرونایی مجلس، رأی گیری‌ها به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

آقای محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به تذکر آقای محمدرضا صباغیان بافقی درباره رأی گیری الکترونیکی، گفت: عجله در کار نیست و عجله‌ای در رأی گیری انجام نشده است، وقتی پای سلامت در میان است مراجع معتبر باید نظر بدهند.

وی افزود: در آئین نامه صراحت دارد که رأی گیری در حقیقت به صورت ورقه‌ای و رأی مخفی صورت گیرد؛ برای شورا‌ها هم در آئین نامه وجود دارد، ولی در قانون ۲۱۶ آئین نامه صراحتا گفته شده که در حقیقت با توجه به شرایط کرونایی که در آن به سر می‌بریم در شورا‌ها هم حجم زیادی رأی گیری وجود دارد توزیع کردن همین رأی‌ها و جمع کردن آن‌ها و مشکلات بهداشتی که ایجاد می‌کند در ستاد کرونایی اینجا تصمیم گیری شد که رأی گیری شورا‌ها که الان مانده است به صورت الکترونیکی انجام دهیم.

رئیس مجلس تاکید کرد: اگر شرایط کرونایی نبود حتما رأی گیری با ورقه و مخفی انجام می‌شد، ولی بحث شورا‌ها و تعداد انتخاب‌ها باقی مانده و شورای کرونایی مجلس تصمیم گرفت که این رأی‌ها را به صورت الکترونیکی براساس قانون ۲۱۶ آئین نامه انجام دهیم.

تشخیص صلاحیت افراد به عهده شورای نگهبان است

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تشخیص صلاحیت افراد بعد از ثبت‌نام در انتخابات به عهده شورای نگهبان است و محدود کردن شرایط ثبت‌نام ضرورتی ندارد.

آقای علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در اخطار قانون اساسی با استناد به اصل (۱۱۰) قانون اساسی تأکید کرد: قانون نباید دارای ابهام باشد.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در بند (ب) و (چ) ماده (۱) اصلاح قانون انتخابات شاهد ابهام در قانون‌گذاری هستیم؛ آیا در تصویب بند (ب) مربوط به معاونین قوا، مقصود معاونین رئیس قوا مانند معاونین قوانین یا نظارت در مجلس است یا نواب رئیس.

وی تصریح کرد: بند (چ) نیز مشخص نکرده است که مقصود از کلانشهر چه شهر‌هایی است؛ کلانشهر یک واژه کلی است که نباید در قانون بیاید لذا درخواست دارم در این موارد رفع ابهام صورت گیرد.

آقای قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن وارد ندانستن این اخطار، تصریح کرد: باید توجه داشت که موارد مصوب در قانون مربوط به تشخیص صلاحیت افراد نیست بلکه این موارد برای فقط برای ثبت‌نام افراد در انتخابات است. پیش از این هر کس که سواد خواندن و نوشتن داشت در انتخابات ثبت‌نام می‌کرد و این قانون برای ساماندهی این مسئله است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بنابراین نباید فضا را محدود و تنگ کرد چرا که ما در این قانون کار تشخیص صلاحیت را انجام نمی‌دهیم. البته، چون به مسئله کلانشهر‌ها اشاره کردید باید عنوان کنم که کلانشهر در وزارت کشور دارای تعریف است و شهر‌هایی که بالای یک میلیون جمعیت دارند کلانشهر محسوب می‌شوند. در مورد معاونان هم رفع ابهام صورت گرفته است.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه محدود کردن شرایط ثبت‌نام چه ضرورتی دارد، ادامه داد: تشخیص صلاحیت افراد پس از ثبت‌نام به عهده شورای نگهبان است و مجلس فقط وضعیت نابسامان پیش از ثبت‌نام را ساماندهی می‌کند؛ لذا باید اجازه دهیم افراد بیشتری در این چارچوب بتوانند ثبت‌نام کنند.