این حمله تروریستی در روستای الروضه واقع در 40 کیلومتری غرب العریش روی داد.نمازگزاران حاضر در این مسجد فاز جمله پیروان یک گروه صوفیه موسوم به طریقت جریری اند که البته تکفیری ها دشمنی زیادی با آن ها دارند و آنان را مشرک می دانند .
شاهدان عینی اعلام کرده اند تروریست ها به گونه ای برنامه ریزی کرده بودند که در زمان حمله بتوانند بیشترین قربانی را بگیرند و در نتیجه با آغاز خطبه نماز جمعه و در حالی که مسجد پر از نمازگرار بود، افراد مسلح کنترل همه درهای مسجد را به دست گرفتند، ابتدا چند بمب داخل مسجد انداختند و پس از آن نمازگزاران را به رگبار بستند.
شاهدان عینی شمار افراد مسلح را بین 15 تا 20 نفر دانستند و گفتند آن ها با چهاردستگاه خودرو به این محل آمده بودند و پس از کشتار مردم، منتظر ماندند تا خودروهای امدادی هم برسند و به آن ها نیز شلیک کنند.
«خالد مجاهد» سخنگوی رسمی وزارت بهداشت مصر پس از این حمله تروریستی ابتدا اعلام کرد تروریست ها هنگام نماز جمعه با حمله به مسجدی در روستای «الروضه» از توابع العریش ، دست کم 75 نمازگزار را زخمی کردند.وی تاکید کرد که این حمله کشته ای در پی نداشته است اما از همان ابتدا مشخص بود که چنین حمله مسلحانه ای با این شمار زخمی،نمی تواند بدون کشته شدن حتی یک نفر به پایان رسیده باشد.
به فاصله تنها چند ساعت که این خبر منتشر شد، منابع مختلف اعلام کردند شمار کشته های این حمله تروریستی ،به 235 تن و زخمی ها به حدود 110 نفر رسیده است که این یک فاجعه تمام عیار بود و همانند بمب در رسانه های جهان منفجر شد ، این حمله تروریستی همه توجه ها را به خود جلب کرد و باعث شد بسیاری از کشورها با مصر اعلام همبستگی کنند.
شبکه اسکای نیوز عربی نوشت بیشتر قربانیان این حمله تروریستی ، غیر نظامی اند اما چند سرباز نیز میان آن ها مشاهده می شود.
پس از این حمله، نیروهای ارتش اقدام به بازرسی در محل حادثه و بیابان های اطراف آن کردند و حتی برای دستگیری عاملان این حمله، جاده بین المللی العریش - بئر العبد رابستند ، حرکت در جاده العریش القنطره را متوقف کرده و در دو استان سینا شمالی و جنوبی حالت فوق العاده اعلام کردند.
پس از این حمله تروریستی ،« عبد الفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر نشستی فوق العاده با مقام های عالی رتبه امنیتی و نظامی این کشور و از جمله وزیر کشور و وزیر دفاع و رئیس دستگاه اطلاعاتی این کشور تشکیل داد و تاکید کرد که با قدرت انتقام این کشتار را از تروریست ها می گیرد.
السیسی گفت: نیروهای مسلح مصر انتقام خون شهیدان را می گیرند و امنیت و ثبات را طی مدت کوتاهی به منطقه باز می گردانند.
وی افزود: ما در جنگ ضد تروریسم سیاه پیروز می شویم و حمله شمال سینا بدون مجازات بازدارنده نخواهند ماند.
نیروی هوایی مصر پس از این حمله تروریستی، اعلام کرد با هواپیماهای بدون سرنشین خود دو خودرو را هدف قرار داد و 15 عنصر مسلح را که در این حمله نقش داشتند، به هلاکت رساند.
با این حال کاملا مشخص نیست که این ها همان عاملان حمله به مسجد الروضه باشند.
پایگاه خبری اسکای نیوز عربی نیز به نقل از یک منبع امنیتی مصری نوشت : چند ساعت پس از این حمله تروریستی 30 عنصر تروریستی در حمله نیروهای مسلح مصر به روستای الریسان واقع در مرکز سینا کشته شدند.
این فاجعه به حدی بزرگ است که شهرداری پاریس اعلام کرده است نیمه شب امشب چراغ های برج ایفل به احترام قربانیان این حمله خاموش می شود.
پس از این حمله«احمد الطیب» شیخ الازهر تصمیم گرفت سفر به بنگلادش برای بازدید از اردوگاه مسلمانان روهینگیا که قرار بود فردا شنبه آن انجام دهد، به زمان دیگری موکول کند.
در پی این حمله تروریستی، مقام های شماری از کشورهای جهان و از جمله ایران ، امارات ، عربستان، آمریکا،اردن ، کویت ،فلسطین ، دبیر کل اتحادیه عرب ،عراق ، شورای امنیت ، لبنان، قبرس ،ایتالیا ، فرانسه ، روسیه ، انگلیس ، یمن، بحرین، اتریش ، لیبی ، تونس، اسپانیا این حمله تروریستی را محکوم کردند و با مردم مصر اعلام همبستگی کردند و البته این محکومیت ها همچنان ادامه دارد.
مهم ترین گروه تروریستی فعال در این منطقه گروهی موسوم به «انصار بیت المقدس » هم پیمان با داعش است. کارشناسان سیاسی این گروه را عامل این حمله می دانند هرچند هنوز هیچ گروهی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.
خاورم **2041**3404**گزارش: سید شاهپور حسینی**انتشار: محسن اسماعیلی