به گزارش پارس به نقل از فارس، مستقر در وزارت کشور حجت الاسلام حسن روحانی که پس از ثبت نام برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در یک نشست خبری رسمی در ستاد انتخابات کشور سخن می گفت، خطابه ای برای « مردم بزرگ ایران» قرائت کرد.

وی اظهار داشت: امروز با ثبت نام در انتخابات نخستین گام برای برداشتن بار سنگین مسئولیت اجرایی کشور را برداشتم و نسبت به بزرگی و سنگینی این بار آگاهی کامل دارم.

نامزد ریاست جمهوری یازدهم گفت: مسئولیت سنگین اداره امور اجرایی کشور کسی را می طلبد که نظام سیاسی و اجتماعی و فرهنگی کشور به ویژه نظام اقتصادی را به خوبی بشناسد و از آنجا که در شرایط فعلی راه گشودن گره اقتصادی کشور از گذرگاه سیاست خارجی می گذرد باید در فهم مسائل سیاست خارجی و ساماندهی آن تخصص لازم را داشت.

روحانی افزود: من با آگاهی از همه مشکلات و خطرات با همه توان، سابقه و آبرویم به صحنه آمدم تا با تشکیل دولت تدبیر و امید و گفتمان نجات اقتصادی کشور و احیای اخلاق جامعه، تعامل سازنده با جهان را با راستی و درستکاری به مردم عرضه کرده و قدمی برای سامان امور و بهتر شدن زندگی آنها بردارم.

روحانی تصریح کرد: معضلات اساسی اقتصاد کشور و حتی سایر بخش ها معلول دو عامل اصلی، ضعف مدیریت به ویژه مدیریت اقتصادی و تشدید تحریم ها از سوی شورای امنیت و تحریم های یکجانبه برخی کشورها و چالش های منطقه ای و بین المللی است.

« اعتقاد من این است که بی تدبیری ها موجب بروز تورم و توهم و تحریم و تحقیر شده است. »

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت، ضعف مدیریت اقتصادی کشور را معلول از بین بردن نهادها و ساز و کارهای فکری و فرهنگ ساز در نظام اجرایی کشور، جانشین شدن تصمیم فردی به جای خرد جمعی، از بین رفتن جرات و مسئولیت پذیری مدیران عالی و حتی میانی اجرایی، گسستگی پیوند نظام اجرایی با نخبگان و مراکز علمی، عدم استفاده از نظرات فعالان اقتصادی کشور، برکناری کارکنان و مدیران کارآمد و تضعیف اعتماد عمومی با ارائه آمار و ارقام غیر دقیق دانست.

روحانی گفت: از سال ۸۴ یعنی دوره آغاز اجرای سند چشم انداز ۲۰ ساله تا امروز در اکثر شاخص های اقتصادی همچون رشد اقتصادی، نرخ تورم، نرخ ارز، نرخ بیکاری و حتی بحث عدالت با پسرفت مواجه بودیم.

وی ادامه داد: جدیدترین گزارش بانک مرکزی تصریح دارد که قدرت خرید مردم در سال ۹۰ به مراتب کاهش یافته و این در حالی است که طبق همین گزارش، دهک های ثروتمند جامعه ثروتمندتر شده اند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: اقتصاد کشور از یک سو با کاهش قدرت خرید خانوارها و از سوی دیگر نابرابری درآمدها مواجه است که تاثیر آن در وضعیت معیشتی مردم قابل مشاهده است.

روحانی افزود: در ۴ سال آینده هدف اصلی دولت در اقتصاد باید بهبود وضع معیشتی مردم باشد و این بهبود از طریق دو راهبرد تولید ثروت ملی و توزیع عادلانه آن حاصل می شود.

وی خاطر نشان کرد: ریشه بسیاری از سیاستهای پولی نامناسب که باعث افزایش بی رویه حجم نقدینگی و تورم در کشور شده و دولت را به بزرگترین بدهکار اقتصادی تبدیل کرده، دولتی شدن بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار است.

وی همچنین وجود صدها پروژه عمرانی ناتمام که غالبا توجیه اجتماعی و اقتصادی خود را از دست داده اند را نیز ناشی از انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی دانست.

وی بر همین اساس تاکید کرد که قویا از همان سال اول تشکیل دولت زمینه استقلال بانک مرکزی در شورای پول و اعتبار را فراهم و سازمان مدیریت برنامه ریزی را احیا می کند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با بیان اینکه برای حل معضلات گرانی و بیکاری و مسکن و همچنین در خصوص یارانه و موضوع سلامت برنامه کوتاه مدت و بلند مدت دقیقی دارد گفت که به زودی برنامه را به ملت تقدیم می کند.

روحانی خطاب به مردم گفت: بیایید دست در دست هم دهیم و نگذاریم ایرانمان ویران و بهارمان زمستان شود که امروز در زمستان فرهنگ و سیاست و اقتصاد قرار داریم و هوا بس ناجوانمردانه سرد است.

وی ادامه داد: با درخواست خاضعانه و یاری از خداوند متعال و به پشتوانه ملت سرافراز و پر استقامت ایران اعلام می کنم آماده ام با همراهی پرشور ملت و جمعی از نیک اندیشان و راست گفتاران و درست کرداران، طعم شیرین دولت بایسته برای ملتی شایسته را به ارمغان آورم.

داوطلب انتخابات ریاست جمهوری یازدهم با بیان اینکه دولت تدبیر و امید، دولت صلح و سلام و آشتی خواهد بود گفت: در صورت پیروزی در انتخابات و تشکیل دولت بحث آشتی با اجماع همه بزرگان نظام در سه سطح پیگیری می کند.

روحانی گفت: آشتی با نخبگان و مدیران لایق و بازگشت آنان به عرصه کار و فعالیت با تشکیل دولت فراجناحی و پایان فرقه گرایی و انزوای خبرگان جامعه موجب کارآمدی دولت می شود.

روحانی ادامه داد: آشتی با مردم و دعوت همه جناح ها و گروه ها و دلسوزان نظام و کشور برای حضور زیر یک خیمه با تدوین منشور حقوق شهروندی و پایان روش های نامطلوب، سیاسی و اجتماعی و پایان دادن به فضای امنیتی کشور موجب انسجام و وحدت ملی خواهد شد.

وی تصریح کرد: آشتی با جهان با تعامل سازنده و دیپلماسی فعال به منظور پایان بخشیدن به فشارهای ظالمانه بر ملت ایران موجب ایجاد فرصت برای تامین منافع و مصالح ملی می شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت که با تکیه بر تجارب گذشته آماده و امیدوار و قادر به حل مشکلات و معضلات و ساماندهی امور خواهد بود و از همه کسانی که می توانند با رای خود سرنوشت آینده کشور را رقم بزنند برای بازگشت آرامش و امید به چشم های خسته و دست های بسته و دل های شکسته سلام او را پاسخ گفته و در را به روی وی بگشایند و به دولت تدبیر و امید رای دهند.

روحانی پس از خطابه خود به چند سوال خبرنگاران نیز پاسخ داد و در خصوص حضور هاشمی رفسنجانی در عرصه انتخابات و انصرافش به نفع وی گفت: بعید است هاشمی داوطلب ریاست جمهوری شود اما در این چند روز آینده همه چیز مشخص می شود.

خبرنگاری نظر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اظهارات اخیر وزیر اطلاعات مبنی بر فتنه انگیزی کسی که فتنه ۸۸ را پیشگویی کرده بود اظهار داشت اعتقاد دارم با وجود قرار داشتن در شرف انتخاباتی بسیار مهم که باید آن را با حضور پرشور مردم به یک حماسه سیاسی تبدیل کنیم بیان هر گونه سخن تفرقه آمیز و اختلاف برانگیز و شکاف آفرین به مصلحت جامعه نیست.

وی بر همین اساس تصریح کرد: افرادی که فقط چندماه از دوران مسئولیتشان باقی مانده باید در بیان کلمات و جملات خود احتیاط بیشتری داشته باشند.

خبرنگاری از دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی کشورمان درباره وضعیت پرونده هسته ای در دولت احتمالی وی سوال کرد که روحانی پاسخ داد: پرونده هسته ای از طریق مذاکره و دیپلماسی فعال، حل و فصل می شود و بنده در این زمینه تجربه کافی دارم و در سال ۸۲ در سخت ترین شرایط پرونده را از شورای امنیت و تحریم خارج کرده و کشور را از جنگ دور کردم و صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای ما در شورای حکام تایید شد.

وی ادامه داد: امیدوارم با ایجاد اجماع و تلاش فعالان سیاسی پرونده را در مسیر درست قرار دهم و فعالیت هسته ای جمهوری اسلامی صلح آمیز و زیر نظر آژانس است و پرونده باید از شورای امنیت خارج و تحریم ها پایان یابد.

خبرنگاری از حسن روحانی درباره پایان دادن شرایط امنیتی در کشور سوال کرد که وی پاسخ داد اختیارات رئیس جمهور در قانون اساسی حفظ شده و در بسیاری از موارد به تنهایی نمی تواند مسائل را حل و فصل کند.

روحانی در ادامه گفت رئیس جمهور، رئیس شورای عالی امنیت ملی و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی است و می تواند به مسائل مهم امنیتی و فرهنگی سامان دهد.

وی با بیان اینکه رئیس جمهور نباید تنها به اختیاراتش بر اساس قانون اساسی اکتفا کند، اظهار داشت: رئیس جمهور دومین مقام کشور است و می تواند در سایه تعامل با سایر قوا و نزدیکی با سیاست های کلان نظام و حضور فعال در مجمع تشخیص مصلحت نظام بسیاری از مشکلات موجود را حل کند.

خبرنگاری از نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم درباره برنامه اش برای رونق کسب و کار و کاهش تورم سوال کرد که روحانی پاسخ داد: در عرصه اقتصادی و برنامه میان مدت ۴ ساله و کوتاه مدت ۳ ماهه دارد.

وی خاطر نشان کرد: با ایجاد یک دوره تنفس قادر خواهیم بود کلیه بنگاه های تولیدی را رونق بخشیده و با گرانی مقابله و تحرک لازم را برای اشتغال زایی انجام دهیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در خصوص تعاملاتش با اصلاح طلبان و اصولگرایان برای ورود به صحنه انتخابات اظهار داشت: بنده اعتدال گرا هستم و همواره با اصولگرایان و اصلاح طلبان معتدل روابط صمیمی و خوب داشته ام.

روحانی گفت: در دوره ای که در مجلس بودم فراکسیون مستقلی را تحت عنوان فراکسیون عقلا تشکیل دادم و در مسئولیت هایی که نیز داشتم از نظرات هر دو جناح استفاده کردم.

وی در پایان گفت: اکنون نیز با بزرگان هر دو جناح مشورت کردم و امیدوارم آرای معتدلین را جذب کرده و همه کسانی را که معتدل به عقلانیت و اعتدال در شرایط فعلی هستند در کنار دولت تدبیر و امید قرار گیرند.