پایگاه خبری تحلیلی « پارس» - سرویس های اطلاعاتی قطر، عربستان و ترکیه برای اعزام افراد مسلح از چچن به سوریه برنامه ریزی و با یکدیگر همکاری می کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی « پارس» ، تحلیل گران مسائل سیاسی عقیده دارند که کشورهای دشمن ملت سوریه با برنامه ریزی اعزام تروریست های چچنی به کشورسوریه نقش مهمی در دامن زدن به کشتار مردم بیدفاع و گسترش دامنه خونریزی های سوریه برعهده دارند.

این موضوع به خصوص به دلیل عدم همراهی ملت سوریه با گروه های مسلح برای براندازی نظام بشار اسد اهمیت بیشتری یافته و آمریکا و همپیمانان آن را برای گسیل کردن چچنی به سوریه مصمم تر کرده است.

اکنون ملت سوریه می گویند که از حضور جنگجویانی که غیر از زبان عربی تکلم می کنند و به سر بریدن رهبران دینی و مردم عادی کوچه و بازار مشغولند به تنگ آمده با مخالفان سوری وابسته به گروه های تکفیری و اخوان المسلمین نیز هیچ انس و الفتی ندارد.

گزارش های متعددی از جنایت های تروریست های چچنی در سوریه منتشر شده و از جمله تروریستی به نام مسلم چچنی همواره با افتخار از دراختیار داشتن رکورد سربریدن افراد وفادار به نظام سوریه سخن می گوید.
 

« مسلم چچنی» مشهور به « ابو ولید» که از اعضای گروهک " « جبهه النصره» بود؛ وی در ماه می ۲۰۱۲ از مرزهای ترکیه وارد سوریه شد و خیلی زود به عنوان خشن ترین جنگجو در میان گروههای شبه نظامی مخالف سوریه، شهرت یافت.

پایگاههای وابسته به تروریست ها اعلام کرده اند که عملیات سربریدن طرفداران نظام سوریه در سراسر مناطق تحت کنترل شورشیان به مسلم واگذار می شد، و گاهی این تروریست چچنی دهها کیلومتر سفر می کرد تا سر یک شهروند نگون بخت سوری را که به دست شورشیان و تروریست ها افتاده است از تن جدا کند که تعداد کشتارهای وی به مرز ۴۰۰ نفر رسید.

اواخر سال گذشته، چندین پایگاه اینترنتی خبر هلاکت ابوولید، مسلم چچنی در ریف لاذقیه را منتشر کردند.

شبکه المنار هم در گزارشی به نحوه اعزام تروریست های چچنی به سوریه و شرح حال زندگی برخی از سران آنان پرداخت و اعلام کرد: چچنی های مسلح نقش مهمی در جنگ سوریه ایفاء می کنند و هر چند که از سال ۲۰۱۲ به صورت انفرادی به سوریه می رفتند ولی رفتن آنها برنامه ریزی شده بود و با حمایت غیرمستقیم سرویس های اطلاعاتی و حمایت مستقیم مبلّغان عازم   سوریه می شدند. می توان گفت که سرویس های اطلاعاتی بسیاری از کشورها خصوصاً   قطر، عربستان و ترکیه در فرستادن چچنی ها به سوریه با یکدیگر همدست هستند.

عمر چچنی:
نیروهای امنیتی گرجستان سپتامبر ۲۰۱۰ تارخان باتیراشویلی را به اتهام خرید و انبار کردن اسلحه بازداشت کردند. این مرد نمی دانست که هدف اصلی از بازداشت وی تبدیل کردن وی به یک چچنی جنگجو است و سرانجام نیز به یکی از معروفترین سرکردگان گروه های مسلح تبدیل شد و عمر چچنی نامیده شد. عمر سال ۱۹۸۶ در منطقه پانکیسی در شمال شرق گرجستان که اکثر ساکنین آن چچنی تبار هستند، متولد شد و زندگی وی به صورت عادی و فقیرانه ادامه داشت تا اینکه سال ۲۰۰۶ به عنوان سرباز به خدمت نظام وظیفه رفت و در دوران جوانی به گوشه گیری و علاقه به یادگرفتن علوم جنگی شناخته می شد و همین علاقه باعث شد که سال ۲۰۰۸ پس از پایان یافتن دوره خدمت نظام وظیفه اش به ارتش گرجستان بپیوندد. کمتر از یک سال بعد به علت ابتلا به بیماری سل از ارتش اخراج شد و سپتامبر ۲۰۱۰ بازداشت شد.
یک منبع بسیار نزدیک به عمر چچنی اعلام می کند: فاصله دو ساله بین اخراج عمر چچنی از ارتش و زندانی شدنش نقش مهمی در تشکیل عقاید جنگجویی وی داشت. عمر چچنی در آن مدت دو سال با چند فرد متمایل به عضویت در گروه های مسلح آشنا شد ولی دوران کوتاه حبس مهمترین نقش را در تغییر زندگی عمر ایفاء کرد و با تبعه ای عربستانی به نام محمد آشنا شد که این عربستانی برای عمر چچنی مطالبی درباره فعالیت های مسلحانه عربستانی ها خصوصاً « خطاب» (ثامر بن صالح السویلم، تبعه عربستانی و یکی از معروفترین سرکردگان افراد مسلح فعال در چچن) بیان می کرد و وی را به عضویت در گروه های مسلح تحریک می کرد. عمر چچنی اندکی بعد به علت ابتلا به بیماری سل از زندان آزاد شد و با اطلاعاتی که از محمد دریافت کرده بود، می خواست خود را به سرکردگان محمد برساند.

چچنی ها در مصر:
عمر چچنی با ۲ نفر از سرکردگان محمد از طریق اینترنت آشنا شد و قرار شد که با یکی از این دو نفر در مصر دیدار کند. عمر به مصر سفر کرد و احتمالاً تاریخ سفر وی فوریه ۲۰۱۱ بود و در این کشور با چند نفر از جمله یک شیخ عربستانی و یک تاجر قطری و یک عضو برجسته اخوان المسلمین و یک تبعه ترکیه به نام منصور الترکی آشنا شد. عمر تصور می کرد که از مصر راهی قفقاز خواهد شد و در آنجا با روس ها خواهد جنگید. عمر در مصر تحت تأثیر عقاید جنگ طلبانه قرار گرفت و به عنوان سرکرده چچنی های فعال در سوریه انتخاب شد.

سفر به سوریه:
عمر اواخر سال ۲۰۱۱ به ترکیه سفر کرد تا از آنجا به سوریه برود تا به عقیده خود با نظام کافر این کشور بجنگد. مارس ۲۰۱۳ گروهی مسلح موسوم به « جیش مهاجرین و انصار » به سرکردگی عمر چچنی تشکیل شد.

پیوستن به داعش:
عمر در حومه حلب با ابوالاثیر العبسی آشنا شد که همین العبسی، عمر را با ابوبکر البغدادی سرکرده داعش آشنا کرد. عمر درباره البغدادی می گوید « البغدادی به ما وعده حمایت از مبارزان فعال در قفقاز را داد» . عمر و البغدادی سرانجام درباره جنگیدن با نظام سوریه توافق کردند.

نقش ترکیه:
ترکیه در بحران سوریه نقش مهمی ایفاء می کند. همکاری ترکیه با گروه های مسلح چچنی به دوران عثمانی خصوصاً دوره سلطان عبدالحمید اول بازمی گردد. سلطان عبدالحمید اول در جنگ خود با « کاترین»   امپراتور روسیه در سال ۱۷۸۷ از شیخ منصور چچنی کمک گرفته بود. سرویس های اطلاعاتی ترکیه با چند سرکرده گروه های مسلح چچنی در ارتباط بودند که این افراد سرانجام با هماهنگی های لازم به سوریه منتقل شدند. ترکیه گذرگاه اصلی چچنی های مسلح به سوی سوریه محسوب می شود که تعداد زیادی از چچنی ها در درگیری های اخیر مناطق حلب و کَسَب از ترکیه وارد سوریه شدند.

مهمترین سرکردگان چچنی فعال در سوریه بجز عمر چچنی و صلاح الدین چچنی سرکرده جیش المهاجرین و الانصار:

-سیف الله چچنی: اهل منطقه پانکیسی گرجستان بود و به علت اختلافات خانوادگی این منطقه را ترک کرد و به ترکیه رفت. ابتدا به گروه عمر چچنی پیوست ولی مدتی بعد عمر چچنی را به سرقت اموال ارسالی متهم کرد و سپتامبر ۲۰۱۳ از گروهش جدا شد و گروهی را به نام « جند الخلافه» تشکیل داد و همراه گروهش به جبهه النصره پیوست و سرانجام فوریه ۲۰۱۴ هنگام حمله به زندان مرکزی حلب کشته شد.

-امیر مسلم چچنی: اهل پانکیسی است. در ارتش اتحاد جماهیر شوروی در مغولستان خدمت کرد و پس از فروپاشی شوروی، در ۲ جنگ چچنی ها ضد روس ها مشارکت کرد. نیروهای روس سال ۲۰۰۸ وی را بازداشت کردند و سال ۲۰۰۹ آزاد شد و سال ۲۰۱۲ به سوریه رفت و سرکردگی گروه « گردان های جند الشام» را که شامل اتباع لیبیایی، تونسی، چچنی و سوری می شود، به عهده گرفت و اوایل سال ۲۰۱۴ به حلب منتقل شد.

-ابوموسی چچنی:   فرمانده حمله به منطقه کسب سوریه بود و هم اکنون فرمانده نظامی « انصار الشام» وابسته به جبهه اسلامی است.

-عبدالکریم کریمه ای (اوکراینی) : معاون صلاح الدین چچنی بود و اخیراً گروهی را به نام « کریمه» تشکیل داده است و به همراه گروه « جیش المهاجرین و الانصار» به سرکردگی صلاح الدین چچنی، در حلب می جنگد.

اعزام دانشجویان چچنی مقیم کشورهای عربی به سوریه:
جوانان چچنی مقیم برخی کشورهای عربی که زبان عربی و علوم اسلامی را فرامی گرفتند، نیز به چچنی های مسلح فعال در سوریه می پیوندند. چچنی های پناهندبه کشورهای اروپایی نیز از این قافله عقب نمانده اند. همه این جوانان چچنی پیش از رفتن به سوریه شستشوی مغزی می شوند و به مدت ۴۵ روز دوره های آموزش نظامی را می گذرانند.   یکی از مطالبی که به این جوانان القاء می کنند اینست که " جهاد در سوریه تا روز قیامت ادامه خواهد داشت و دجال در این کشور ظهور خواهد کرد. "