واکسن کرونا می تواند با بروز واکنش یا عوارض جانبی در بدن همراه باشد که این امر اهمیت رعایت مراقبت های قبل و بعد از کرونا را مطرح می کند. واکسینه شدن دلیلی برای ناقل نبودن افراد نیست بنابراین  کسانی که واکسن کرونا زدند این مطلب را بخوانند.


به گزارش بهداشت نیوز، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا اعلام کرد: ویروس کرونا به طور بالقوه «تنها چند جهش»   فاصله دارد تا به گونه ای تبدیل شود که بتواند از واکسن های کرونا فرار کند.

بر این اساس، بهترین راه برای جلوگیری از آلودگی به ویروس کرونا و مرگ و میر ناشی از آن توزیع سریع واکسن است.

با این حال محققان به این نتیجه رسیده‌اند که احتمال بروز گونه‌ای مقاوم در برابر ویروس در صورت وجود سه شرط امکان پذیر است. شرط اول واکسینه شدن تعداد زیادی از افراد و نه همه‌  آنهاست.

شرط دوم گردش زیاد ویروس در میان جمعیت است و شرط سوم نبود دستورالعملی برای جلوگیری از انتقال ویروس از افراد واکسینه شده به سایر افراد است.

قبل از شیوع گونه‌ دلتا که اکنون مسوول بیش از ۸۰ درصد موارد ابتلا به کووید-۱۹ است چنین نگرانی‌ هایی وجود نداشت زیرا تحقیقات نشان می‌ داد که افراد واکسینه شده گونه‌ های دیگر ویروس را منتقل نمی‌ کنند.

اما براساس تحقیقات منتشر شده‌ مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها(CDC)، افرادی که واکسن زده‌اند نیز می‌ توانند گونه‌ دلتای ویروس را مانند افرادی که واکسن نزده‌  اند منتقل کنند. این موضوع افزایش موارد ابتلا در آمریکا را نیز توضیح می‌دهد.

محققان به این نتیجه رسیدند که در محیطی که نوع دلتای ویروس در حال انتشار است باید افراد با سرعت بیشتری واکسینه شوند تا از ظهور گونه‌ مقاوم در برابر واکسن ویروس کرونا جلوگیری شود.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفند ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.

کشورهای زیادی همچون آمریکا، ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و کوبا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند.