به گزارش پارس نیوز، 

داریوش آرمان در نشست خبری هفته بیماران کلیوی ایران اظهار داشت: از 23 الی 30 آبان هفته حمایت از بیماران کلیوی نامگذاری شده است و در طول سالهای گذشته نیز برنامه های متعددی اجرا شده است و امروز نیز برنامه های این هفته تشریح خواهد شد.در روز دوشنبه 21 آبان مرکز جامع خاص این انجمن در خیابان حسینی برای ارائه خدمات ویژه به بیماران خاص ارائه خواهیم کرد زیرا در گذشته چنین خدماتی به بیماران دیالیزی و کلیوی ارائه می شد

مدیرعامل انجمن بیماران کلیوی ایران در تشریح برنامه های متعدد هفته حمایت از بیماران کلیوی تصریح کرد: راه اندازی بزرگترین مرکز دیالیز در استان زنجان را خواهیم داشت تا با 30 تخت دیالیز خدمات به بیماران کلیوی ارائه شود.

آرمان با تشریح یک طرح ملی با همکاری وزارت بهداشت، هلال احمر و شهرداری برای اجرا در کلان شهرها پرداخت و گفت: همزمان با هفته حمایت از بیماران کلیوی این طرح در سیستان و بلوچستان برای شناسایی بیماران کلیوی کلید می خورد.

مدیرعامل انجمن بیماران کلیوی ایران عنوان کرد: هفتاد درصد بیماری کلیوی دو عامل دیابت و فشار خون است و اگر مراقب این مسئله نباشیم با شیوع  بیماریهای کلیوی مواجهه خواهیم بود.

وی بیان داشت: هم اکنون سی و دو هزار بیمار دیالیزی در کشور داریم که هزینه مصرفی دیالیز در هر روز 400 هزار تومان است، یعنی هزینه بیمار دیالیزی هفت برابر بیمار پیوندی است و هزینه هر تخت دیالیز با تجهیزات برابر با یک میلیارد و 500 میلیون تومان است.

آرمان افزود: هم اکنون در کشور میلیون ها ایرانی اطلاع ندارند که فشار خون دارند درحالیکه فشارخون باعث بیماری کلیوی می شود؛ از طرفی ما حدود 500 متخصص کلیه در کشور داریم و ما اکنون پزشک متخصص حتی در شهرهای بزرگ کشور نداریم و باید برای این مسئله فکری شود زیرا پزشکان جوان مایل نیستند در مناطق دور خدمت کنند.

وی با اشاره به اقدامات و سفرهای 70 الی 80 هزار کیلومتری برای رصد بیماران دیالیز عنوان کرد: در حدود یک دهه دستگاه جدید دیالیز به کشور توزیع نشده بود و فرسودگی دستگاههای دیالیز را در کشور مواجه هستیم که با دستور وزیر بهداشت سه هزار و شصت دستگاه دیالیز برای کشور در سه سال اخیر خریداری خواهد شد.

مدیرعامل انجمن بیماران کلیوی ایران با بیان اینکه متاسفانه شیوع 10 الی 15 درصدی بیماری دیالیز را مواجه هستیم، بیان داشت: آخرین آمار پیوند کلیه در یکسال 1350 پیوند از مرگ مغزی بود و 931 پیوند کلیه نیز از فرد زنده صورت پذیرفته است.

آرمان با اشاره به اینکه نقایص جدی در حوزه بیماران دیالیزی و پیوندی در کرمانشاه وجود دارد، گفت: با این وجود هزینه تمام بیماران پیوندی سر پل ذهاب از طریق این انجمن پرداخت می شود و پس از برگشت به کرمانشاه یک خانه 500 متری ویلای به آنها تعلق می گیرد تا چند ماه در آن سکنی کنند و پس از بهبودی به خانه اصلی خود برگردند.

وی با اشاره به هزینه پیوند کلیه که در طول 4 سال گذشته 19 میلیون تومان بوده تقاضای افزایش رقم هدیه پیوند از یک میلیون به 6 میلیون تومان از دولت را درخواست کرد و افزود: همچنین درخواست می کنیم تعرفه 10 میلیون و 700 هزار تومانی پزشکان متخصص به 20 میلیون تومان افزایش یابد زیرا چند سال است این رقم تغییر نکرده است.

مدیرعامل انجمن بیماران کلیوی ایران با درخواست از شرکت داروسازی زهراوی که یک شرکت دولتی است برای کاهش و بازگشت قیمت داروی مهم سلسپت عنوان کرد: خوشبختانه دو داروی مهم دیگر بیماران پیوندی به قیمت قبل برگشت و هم اکنون باید قیمت داروی سلسپت نیز به قیمت قبل برگردد زیرا بسیاری از بیماران دیالیزی و پیوندی حتی امکان پرداخت 50 هزار تومان برای دارو ندارند و غالبا با پول یارانه خود زندگی می کنند.

وی با اشاره به اینکه از 19 آبان با انجام نوعی آزمایش فرایند بهترین پیوند کلیه در کشور صورت می پذیرد، افزود: ولی درخواستی که از بیمه ها و وزارت رفاه داریم این است که هزینه این آزمایش که قبلا رایگان بود و هم اکنون بیش از دو میلیون تومان شده است این آزمایش به مانند گذشته رایگان شود.