« بنیامین نتانیاهو » نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز دوشنبه با «لیندسی گراهام» سناتور جمهوری‌خواه ایالت کارولینای جنوبی دیدار و از وی به دلیل حمایت‌هایش از رژیم صهیونیستی قدردانی کرد.

نتانیاهو در این دیدار گفت: «هیچ کسی بیش از تو برای اسرائیل کاری انجام نداده است. تو قهرمان وفادار اتحاد ما هستی.از تو برای همه چیزهایی که طی سال‌ها درباره امنیت ما و درباره ایران انجام دادی تشکر می‌کنیم. تو دوست و متحدی فوق‌العاده هستی».

گراهام یکی از طرفداران سرسخت سیاست فشار حداکثری دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا علیه ایران بود و آن را اهرم فشاری علیه ایران برای گرفتن امتیاز می‌دانست.

این سناتور ایالت کارولینای شمالی نیز در دیدار با نتانیاهو قول داد که مانع از آن شود که ایران به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا کند.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که رژیم صهیونیستی تنها دارنده تسلیحات اتمی در منطقه غرب آسیا بوده و بر اساس گزارش‌ها، رژیم صهیونیستی بیش از 100 کلاهک هسته‌ای در زرادخانه اتمی خود دارد.

از سوی دیگر، در حالی که ایران عضو پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی بوده و بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دسترسی گسترده‌ای به تاسیسات هسته‌ای ایران دارند اما رژیم صهیونیستی همچنان از امضای پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی امتناع می‌ورزد و اجازه بازرسی از تاسیسات هسته‌ای خود را نمی‌دهد.

گراهام در ادامه سخنانش گفت: «بدترین نتیجه برای جهان این است که به رژیم ایران اجازه دهد تا به توانایی هسته‌ای دست پیدا کند».

این سناتور جمهوری خواه اضافه کرد: «امید من این است که جایگزینی برای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پیدا شود تا مانع از تهدیدی موجودیتی برای اسرائیل و تمام جهان شود».

گراهام یکی از جمهوری‌خواهانی بود که به صورت متفق‌القول با توافقی که در دولت اوباما با ایران حاصل شده بود مخالف بود و در حال حاضر نیز با بازگشت دولت بایدن به برجام سرسختانه مخالفت می‌کند.

این سناتور جمهوری‌خواه ایالت کارولینای جنوبی در این باره گفته است: «ایرانی‌ها هیچ کاری برای دستیابی به گفت‌وگوهای مستقیم یا غیر مستقیم (با آمریکا) انجام ندادند. رفتار آنها تغییر نکرد. این کار به عنوان مماشات دیده می‌شود».

وی که این سخنان را در جریان یک مصاحبه مطرح می‌کرد، افزود: «با این اقدام، این برداشت تقویت می‌شود که غرب ضعیف است. من این گفت‌وگوها را برای منطقه بسیار بی‌ثبات کننده می‌بینم».

دور پنجم (دور جدید) مذاکرات در وین از چهارم خرداد ماه در شهر وین با حضور هیأت‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) در جریان است.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی دستگاه دیپلماسی امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره مذاکرات جاری در وین یادآور شد: مذاکرات در وین پیشرفت‌های خوب و قابل توجهی در هر سه کارگروه داشته، ولی موضوعات کلیدی باقی‌مانده است. به تعبیر دیگر ما الان به حل موضوعات کلیدی رسیده‌ایم که این موضوعات کلیدی هم باید با دقت صورت بگیرد.