روز گذشته (پنجشنبه) مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس خبری با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی جنبش بایکوت و تحریم اسرائیل (BDS) را یک سازمان «یهودستیز» خواند و تولیدات شهرک‌های صهیونیست‌نشین در کرانه باختری را «اسرائیلی» نامید. مواردی که موضع مخالف دانشجویان آمریکایی را موجب شده است.

به نوشته القدس العربی، دانشجویان دانشگاه «سانفرانسیسکو» در بیانیه‌ای با حمایت از جنبش بایکوت، تصمیم به قطع روابط با ۱۰۰ شرکت مختلف که با شهرک‌های صهیونیست‌نشین همکاری دارند، گرفته‌اند. به نوشته روزنامه  یهودی «جویش ژورنال» در رأی‌گیری صورت گرفته ۱۷ نفر به این مصوبه رأی مثبت دادند یک نفر رأی منفی داد و دو نفر نیز از رأی دادن امتناع کردندپامپئو روز گذشته خطاب به نتانیاهو گفت: «می‌خواهم بدانی که ما گام‌های فوری برای برچیدن سازمان‌هایی خواهیم کرد که به دنبال بایکوت کینه‌توزانه هستند و دولت آمریکا حمایت خود از این گونه گروهها را پایان خواهد داد. او جنبش بایکوت رژیم اسرائیل را به «سرطان» تشبیه کرد.

دوری یهودیان آمریکا از رژیم اسرائیل

القدس العربی در ادامه نوشت که تصمیم اتحادیه دانشجویان سانفرانسیسکو می‌تواند بازتابی از موضع جامعه یهودیان آمریکا در قبال اسرائیل باشد. به خصوص اینکه یهودیان آمریکا به خصوص جوانانش بیش از گذشته رژیم تل آویو را مورد انتقاد قرار می‌دهند.

همچنین بر خلاف ساکنین سرزمین اشغالی که ۷۰ درصد آن‌ها حامی «دونالد ترامپ» هستند، طبق نظرسنجی‌ها ۷۷ درصد یهودیان آمریکا به رقیب او یعنی «جو بایدن» رأی داده‌اند.

روزنامه «معاریو» نیز در گزارشی نوشته است که جایگاه اسرائیل در میان اکثریت قابل توجه یهودیان آمریکا به طور بی سابقه‌ای کاهش یافته است، به طوریکه وقتی اسرائیلی‌هایی که به تازگی وارد آمریکا شده‌اند برای مشورت یا کمک گرفتن میان یهودیان آمریکا می‌روند، مورد بی توجهی و گاهی هم تمسخر قرار می‌گیرند.

این روزنامه در ادامه نوشت که کنست اخیرا طرحی را تحت بررسی قرار داده است که در آن از رژیم صهیونیستی می‌خواهد برای بهبود وضعیت میلیون‌ها یهودی خارج از سرزمین اشغالی با رهبران یهودی جهان مشورت کند، اما عدم اجماع یهودیان در کشورهای دیگر بر رهبری واحد در میان خود، اجرای این طرح را با مشکل رو به رو خواهد شد.

به نوشته معاریو، در حال حاضر در میان یهودیان آمریکا مرجع واحدی وجود ندارد که رژیم صهیونیستی بخواهد با او مشورت کند. به طوریکه در ایالت نیویورک سال‌هاست که یهودیان از وجود یک شخصیت مورد اجماع محروم هستند. در میان «حسیدی‌ها» و «حریدی‌ها» یک خاخام یا شخصیت فرهنگی که نظر متنفذی داشته باشد دیده نمی‌شود. در گذشته خاخام «میلیوبوارچ» و «بوبوب» شخصیت محبوبی در میان یهودیان نیویورک محسوب می‌شدند که پس از فوت آن‌ها، دیگر کسی در جایگاه آنان وجود ندارد.

این روزنامه عبری زبان افزود: «در میان یهودیان ارتدوکس آمریکا دیگر شخص محبوبی همچون خاخام "ناحوم لام" که برای سالیان طولانی ریاست مدرسه دینی را بر عهده داشت، وجود ندارد.»

همچنین برای سالیان طولانی «ایلی فیزل» برنده جایزه صلح نوبل و نجات یافته از هلوکاست، مرجع و رهبر یهودیان آمریکا بود تا اینکه در سال ۲۰۱۶ درگذشت و دیگری فردی در میان یهودیان آمریکا همتراز وی وجود ندارد.

با این اوصاف، نمایندگان رژیم صهیونیستی اگر بخواهند با خاخام‌های یهودی در آمریکا گفت‌وگو کنند، کسی را که واقعا نماینده یهودیان باشد را پیدا نخواهند کرد. همچنین دهها سازمان یهودی در آمریکا وجود دارد که یهودیان به طور کلی از وجود آن‌ها بی خبر هستند، یعنی هیچ تأثیری ندارند.

معاریو سپس نوشت که تعداد رو به افزایشی از پژوهشگران و مسئولان سابق اسرائیلی و شخصیت‌های یهودی در سال‌های  اخیر در خصوص جدایی میان یهودیان آمریکا و اسرائیل هشدار می‌دهند.

«پیتر بینارت» روزنامه نگار یهودی در ماه ژوئن گذشته در روزنامه نیویورک تایمز نوشت که اعتقادی به کشور یهودی ندارد و عقیده ندارد که امکان تشکیل کشور اسرائیل با هویت یهودی و دموکراتیک وجود دارد چرا که اسرائیل همچنان به اشغال کرانه باختری و محاصره غزه ادامه می‌دهد.

«عدینا فوغل الون»  مدیر سازمان آمریکایی «جی استریت» در سرزمین اشغالی نیز چندی پیش در مقاله‌ای در وبگاه عبری‌زبان واللا نوشت که اسرائیل بیش از پیش به نقطه اختلاف میان جامعه یهودیان آمریکا تبدیل شده است.