به گزارش پارس نیوز، 

تلاش‌ها برای یافتن جانشین "خلیفه حفتر" فرمانده کل ارتش لیبی با وجود بازگشت وی به لیبی ادامه دارد.

یک منبع محلی گفت که بازگشت حفتر به لیبی به این شکل غافلگیر کننده با وجود ابهام در وضعیت سلامتی وی، کار سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای حامی او است که با هدف از بین بردن هرگونه هرج و مرج احتمالی که علائم آن در حال بروز بود، صورت گرفت و بازگشت حفتر ولو به شکل موقت، به هرج و مرج‌ها پایان داد.

وی افزود: مسأله، بزرگتر از باقی ماندن حفتر یا رفتن او است. دیدارهایی به منظور ادغام نیروهای لیبی در غرب با نیروهای شرق و جنوب صورت گرفته است و مسأله مخالفت با فرماندهی حفتر در ارتش از سوی دشمنانش ادامه دارد و همه این علائم نشان دهنده ضرورت وجود جانشینی برای حفتر با هدف از بین بردن هرگونه هرج و مرج و ادامه تلاش‌ها برای یکپارچه کردن نیروهای ارتش است.

این منبع اظهار داشت: بازگشت حفتر به منزله واکنشی از سوی او است، زیرا حفتر با بازگشت خود خواسته این پیام را بدهد که او همچنان قوی است.

وی افزود: همچنان سازوکارهای مختلفی مطرح است که در رأس آن انتقال اختیارات حفتر به معاون او و ادامه حضور صوری او در نوک هرم فرماندهی ارتش است.

از سوی دیگر برخی منابع پارلمانی در طبرق به العربی الجدید گفتند که شیوه استقبال از حفتر، چیزی به این حقیقت که پایان کار او آغاز شده است، اضافه نمی‌کند و یا چیزی از آن نمی‌کاهد و این موضوع ضرورت آمادگی برای یافتن جانشین او را ایجاب می‌کند.

این منابع افزودند: بیماری حفتر دیگر نیاز به تایید ندارد، زیرا "محمد سیاله" وزیر خارجه لیبی علنا آن را اعلام کرد و سادگی است که بگوییم بازگشت او از سفر درمانی، همپیمانان منطقه‌ای و بین‌المللی را به فایده ادامه حضورش متقاعد می‌کند.

یک منبع دیگر با بیان اینکه این بیماری مبهم هر از گاهی به سراغ حفتر خواهد آمد، گفت: حفتر تلاش کرد که تلاش‌ها برای یافتن جایگزین خود را متوقف کند.

این منبع گفت که دولت نمی‌تواند به مردی که سلامتی‌اش هر لحظه فروخواهد پاشید، امید ببندد.

از سوی دیگر "محیی الدین زکی" کارشناس امنیتی لیبی با طرح این پرسش که دلیل اصرار حفتر و هواداران وی در شرق برای مخفی نگاه داشتن بیماری او بعد از ثابت شدن آن چیست؟ گفت: دلیل به روانشناسی حفتر بر می‌گردد، همانگونه که هر دیکتاتور نظامی نخواهد گفت که او ضعیف شده یا در حال سقوط است.

وی افزود: بازگشت حفتر به لیبی و مراسم استقبال از او، شبیه یک نمایش کُمدی است.

این کارشناس مسائل نظامی با اشاره به هرج و مرج بین نیروها و افسران حفتر در نبود او گفت: حفتر و حلقه تنگ یاران او به‌شدت، وضعیت سلامتیش را مخفی نگاه داشتند و در این رابطه محافظه کار عمل کردند.

وی افزود: تحرکات "عبدالرزاق الناظوری" که به جانشینی حفتر چشم دوخته است و همچنین تحرکات "عقیله صالح" رئیس مجلس، بیانگر ابهام وضعیت سلامتی حفتر حتی برای خود آن‌ها است.

محیی الدین زکی تاکید کرد که بازگشت حفتر و مراسم استقبال از او، حقیقت وضعیت فروپاشیده او و ضرورت یافتن جایگزینی برایش را از بین نمی‌برد و طی روزهای آینده مشخص خواهد شد.

وی افزود: خبرهای افزایش نیروهای نظامی در اطراف "درنه" و انجام حملاتی هوایی در نزدیکی "مصراته" همه آن‌ها برای تهدید معارضان داخلی حفتر بود.

در مقابل، "جمعه بوسعده" کارشناس مسائل سیاسی لیبی گفت که بازگشت حفتر به لیبی، تلاش‌های بین‌المللی را برای از بین بردن اختلافات سیاسی در این کشور که در حال گسترش است، متوقف نخواهد کرد و نشست "رباط" دلیل تغییر دیدگاه قدرت‌های بزرگ به مسأله لیبی است.

وی افزود: بازگشت حفتر به لیبی برای حل مشکلات داخلی ناشی از عدم توافق بر سر تعیین جایگزین و یا معاونی برای او ضرروی بود و در نتیجه بازگشت او تا حد زیادی از هرگونه هرج و مرج یا درگیری جلوگیری کرد.