به گزارش پارس نیوز، 

این نهاد انگلیسی با انتشار بیانیه‌ای نسبت به حفظ بی‌طرفی برنامه‌های این شبکه تلویزیونی ابراز نگرانی کرد و افزود که نتیجه تحقیقات خود را به‌زودی اعلام می‌کند.

بیانیه آفکام اضافه کرد که این نهاد در چارچوب وظایف خود شواهد جدید را بررسی و بر اساس آن درباره آینده مجوز این رسانه تصمیم‌گیری می‌کند.

'در پی مسمومیت ماه گذشته اسکریپال در انگلیس، راشاتودی برنامه‌های مختلفی را با محور روشنگری درباره این حادثه پخش کرده است. این در حالی است که منابع انگلیسی مدعی هستند که برنامه‌های یادشده باهدف هدایت افکار عمومی به سمت نگاه مسکو درباره این حادثه سازمان‌دهی شده است.'

اسکریپال به همراه دخترش، در حدود یک ماه پیش در شهر سالزبری انگلیس براثر تماس با ماده‌ای سمی بی‌هوش و به بیمارستان منتقل شدند. دولت انگلیس، روسیه را به دست داشتن در رابطه با این حادثه متهم کرده و متعاقباً روابط میان دو کشور تیره شده است. در این میان، واشنگتن و اتحادیه اروپا از انگلیس حمایت کرده‌اند.

در همین پیوند، چندین نماینده پارلمان انگلیس از دولت این کشور خواستند تا اقدامات محدودیتی علیه راشاتودی اعمال کند و مجوز پخش این شبکه در انگلیس را لغو کند. با این‌حال ترزا می نخست‌وزیر انگلیس به ‌ظاهر اعلام کرده است که تصمیم‌گیری در رابطه با این مساله در محدوده اختیارات آفکام می‌باشد.

هرچند انگلیس منبع ماده سمی استفاده‌شده در حادثه اسکریپال را روسی می‌داند اما تاکنون هیچ نهادی چنین ادعایی را تائید نکرده است.

هفته گذشته سازمان منع سلاح‌های شیمیایی تائید کرد که اسکریپال با ماده سمی با درجه 'خلوص بالا' مسموم شده است. این نهاد بین‌المللی عنوان کرد که آزمایش‌های صورت گرفته از سوی کارشناسان سازمان منع سلاح‌های شیمیایی نشان می‌دهد که در نمونه خون سرگئی اسکریپال، دخترش یولیا و نیک بیلی افسر امنیتی انگلیس، ماده سمی یافت شده است. 

سازمان منع سلاح‌های شیمیایی بدون نام بردن از نوع این ماده تائید کرد که یافته‌های این نهاد بین‌المللی با نتیجه تحقیقات دولت انگلیس درباره ماده سمی مورداستفاده شده در حادثه مسمومیت ماه گذشته در شهر سالزبری مطابقت دارد.

همچنین «گری ایتکنهد» رئیس اجرایی آزمایشگاه «پورتون داون» انگلیس به‌تازگی اعلام کرده است که بر اساس تحقیقات به‌عمل‌آمده، روسی بودن ماده شیمیایی مسمومیت «سرگئی اسکریپال» ثابت نشده است.

وی گفت: ما قادر بودیم که نوع این ماده سمی را 'نوویچوک' و درجه آن را نظامی تشخیص دهیم؛ اما نتوانستیم مبدأ دقیق آن را مشخص کنیم. ایتکنهد توضیح داد: کشف مبدأ این ماده نیازمند اطلاعاتی غیرعلمی بیشتری بوده که برخی از آن‌ها در اختیار دولت است.

رئیس اجرایی آزمایشگاه «پورتون داون» انگلیس یادآور شد که وظیفه آزمایشگاه او جمع‌آوری اطلاعات علمی در رابطه با ماهیت ماده سمی بوده، اما شناسایی محل ساخت آن بر عهده محققان آزمایشگاه نیست.

اسکریپال در سال 2006 در روسیه به اتهام جاسوسی برای دولت انگلیس، به 13 سال حبس محکوم شد. وی متهم بود که هویت جاسوسان روس را در اروپا در اختیار سازمان جاسوسی‌ام.آی.6 انگلیس قرار داده است.