به گزارش پارس به نقل از ایسنا، شبکه خبری دویچه وله اعلام کرد: مارتین کوبلر، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور لیبی گفت، رشد سریع گروه داعش در لیبی تلاش برای ایجاد ثبات در کشور را با پیچیدگی مواجه کرده است.

کوبلر که میانجیگر میان جناح‌های سیاسی لیبی است و از ماه نوامبر به عنوان نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی برگزیده شده است، در عین حال هشدار دارد که زمان برای حملات هوایی احتمالی علیه مواضع داعش هنوز مناسب نیست و این حملات می‌تواند به تلاش‌ها برای استقرار "دولت وحدت ملی" نقشی مخرب داشته باشد.

اکنون دو سال است که لیبی دو پارلمان دارد. هر کدام از پارلمان‌ها دولت ویژه خود را تعیین کرده​اند. یکی از این دولت​ها مورد حمایت ترکیه و قطر است و دیگری زیر چتر حمایت کشور قدرتمند همسایه، مصر قرار دارد.

خلاء قدرت واحد در لیبی موجب گسترش نفوذ گروه داعش در این کشور نفت‌خیز شده است. هم‌اکنون تلاش‌های بین‌المللی برای ایجاد صلح در میان گروه‌های مختلف در جریان است.

کوبلر به خبرگزاری آلمان گفت: حائز اهمیت است که ترتیب امور حفظ شود. او افزود: «در بلندمدت برای مبارزه با دولت اسلامی و بازپس‌گیری شهرها و روستاهایی که در حوالی شهر سرت به کنترل تروریست‌ها درآمده‌اند، نه تنها به حملات هوایی که به نیروی زمینی نیاز است.

وی گفت: برای مبارزه با داعش عملیات زمینی به اندازه حملات هوایی ضروری است و تاکید کرد: «لیبی خود باید با داعش مبارزه کند.

فرستاده ویژه سازمان ملل گفت: فشارهای فزاینده بین‌المللی بر داعش در سوریه و عراق "احتمالا به ورود مبارزان خارجی بیشتر به لیبی می‌انجامد". هم‌اکنون ۷۰ تا ۸۰ درصد اعضای داعش در لیبی افراد خارجی هستند. به گفته او این میزان در حال افزایش است.

کوبلر درباره تلاش‌ها برای تشکیل "دولت وحدت ملی" گفت که ۹۵ درصد جمعیت لیبی خواهان اجرای توافق وحدت ملی هستند. با این‌همه متذکر شد که این تصمیم‌گیران سیاسی هستند که نقش اصلی را ایفا می‌کنند.