به گزارش پارس به نقل از تسنیم؛ بر اساس اطلاعیه معاونت بازار شرکت بورس اوراق بهادار معاملات قراردادهای آتی سهام صرفاً از طریق مکانیزم معاملات برخط آتی سهام امکان پذیر بوده و دسترسی سرمایه گذاران برای انجام معاملات آتی سهام از طریق کارگزاری هایی است که سامانه معاملات برخط آتی سهام را در اختیار دارند.

در عین حال، کارگزارانی مجاز به فعالیت در بازار آتی سهام هستند که دارای مجوز فعالیت در بازار آتی سهام از سازمان بورس و اوراق بهادار تهران بوده و ضمانت نامه لازم را به شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه داده باشند.

این در حالی است که معاملات قراردادهای آتی سهام برای هر مشتری تنها از طریق یک کارگزار صورت می گیرد.

معاونت بازار در بخش دیگری از اطلاعیه خود بیان کرده که مشتریانی اجازه فعالیت در بازار آتی سهام را دارند که آموزش های لازم در خصوص معاملات آتی سهام را دیده باشند و اقدام به تکمیل بیانیه ریسک و سایر مدارک لازم در این خصوص نزد کارگزار کرده باشند.

چنانچه کارگزاری در طول جلسه معاملاتی از اعتبار ۱۰۰ میلیون تومانی استفاده کند باید تا پایان همان جلسه معاملاتی و حداکثر تا ساعت ۱۲: ۳۰، اعتبار استفاده شده را به شرکت سپرده گذاری مرکزی بپردازد در غیراین صورت کارگزار ممنوع المعامله خواهد شد.

این در حالی است که پیرو ابلاغیه شماره ۱۱۰۲۰۰۸۹ اداره امور کارگزاران در تاریخ ۱۳ شهریور ماه ۹۰، در خصوص موارد قابل سرمایه گذاری برای دارندگان قرارداد سبدگردانی، امکان معامله قراردادهای آتی برای این دسته از سرمایه گذاران وجود دارد.

علی صحرایی، معاون بازار شرکت بورس در این اطلاعیه اعلام کرده که در حال حاضر امکان معامله قراردادهای آتی سهام برای صندوق های مشترک سرمایه گذاری مجاز نیست.

بر اساس این اطلاعیه، قراردادهای آتی سهام بر روی سهام شرکت های مخابرات ایران، مدیریت پروژه های نیروگاهی (مپنا) ، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، بانک ملت، صنایع پتروشیمی خلیج فارس و نفت و گاز پارسیان با سررسید های دی و اسفند ۱۳۹۲ قابل معامله است.