به گزارش پارس ، یک مقام مسئول در شرکت ملی نفت ایران امروز در گفتگو با مهر درباره انتشار اخباری مبنی بر توقف صادرات نفت خام ایران به هند به دلیل مشکلات پوشش بیمه ای کشتی های نفتکش، گفت: توقف صادرات نفت خام ایران به هند صحت ندارد.

وی با اعلام اینکه هم اکنون وضعیت صادرات نفت خام ایران به این کشور آسیایی به صورت عادی و طبیعی در حال انجام است، تصریح کرد: با توجه به شرایط تحریم مشکلاتی برای پوشش بیمه کشتی های نفتکش حامل نفت خام صادراتی ایران به هند وجود دارد اما امروز این مشکل حل و فصل شده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با توافق دو کشور بیمه کشتی های نفتکش حامل نفت خام صادراتی ایران به هند تمدید شده است، بیان کرد: از این رو فعلا مشکلی در صادرات طلای سیاه ایران به پالایشگاه های این کشور آسیایی وجود ندارد.

امروز برخی از رسانه های هندی گزارش داده اند: از آنجا که دولت هند هنوز اعتبار بیمه گران ایرانی برای بیمه محموله های نفت صادراتی این کشور به هند را تمدید نکرده است، تعدادی از نفتکش های حامل نفت ایران قادر به حمل و تخلیه محموله خود در بنادر هند نبوده اند.

به گفته این منابع، مدت اعتبار مصوبه دولت هند در تایید صلاحیت دو بیمه گر ایرانی بیمه کیش و بیمه معلم برای پوشش کشتی ها و نفتکش های فعال در حمل و نقل کالا بین دو کشور در تاریخ ٢٧ سپتامبر به سر آمد و دولت هند هنوز اقدامی برای تمدید صلاحیت بیمه گران ایرانی به عمل نیاورده است. این منابع گفته اند که اعتبار این مصوبه، سه ماه بود.

منابع آگاه کشتیرانی و صنعت نفت گفتند سه محموله ایران در بنادر هند منتظر صدور مجوز برای پهلو گرفتن هستند و چندین کشتی نیز در بندرعباس ایران سرگردان شده اند.

به گزارش مهر، اخیرا وزارت نفت ایران با پیشنهاد هند مبنی بر خرید ۱۰۰ درصد نفت خام ایران با روپیه مخالفت کرده و مقرر شده است که تنها ۴۵ درصد منابع مالی حاصل از صادرات نفت ایران با روپیه و مابقی با یورو انجام شود.

در همین حال ویوک رائه معاون وزیر نفت و گاز هند دلیل این سفر غیرمنتظره نفتی به تهران را وجود مشکلاتی جدید در پرداخت ارز حاصل از خرید نفت از ایران عنوان کرده و می گوید: قصد داریم تا اواسط سال ۲۰۱۴ حدود ۱۳ میلیون تن نفت از ایران وارد کند اما تاکنون ۲ میلیون تن از این مقدار نفت را وارد شده و در نظر داریم ۱۱ میلیون تن باقیمانده را در ماه های آینده وارد کنیم.

منصور معظمی سرپرست معاونت امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت هم اخیرا در گفتگو با مهر با بیان اینکه از دولت هند انظار داریم که با درک بیشتر از شرایط ایران فضائی ایجاد کنند که روابط اقتصادی دو کشور بیشتر بر مبنای مشارکت های" برد – برد" باشد، گفته است: باید شرایطی به وجود آید تا امکان افزایش حجم صادرات نفت ایران متناسب با نیازهای هند فراهم شود.