به گزارش پارس به نقل از مهر، مجید نامجو در نشستی خبری درباره مهمترین دستاوردهای صنعت آب و برق در دولت نهم و دهم، گفت: در طول فعالیت دولت نهم و دهم با بهره برداری از ۶۹ سد حدود ۲۰ میلیارد و ۷۳۵ میلیون متر مکعب مخزن برای ذخیره سازی آب طراحی، ساخت و ایجاد شد.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در طول هشت سال گذشته تاکنون زیرساخت های لازم را برای تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت کشور فراهم شده است، تصریح کرد: در دولت های نهم و دهم همچنین ظرفیت ذخیره سازی سدها به بیش از ۵۲ میلیارد متر مکعب رسیده است.

این عضو کابینه دولت دهم، افزود: در این مدت ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور نیز به ۶۹ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسیده که از این میزان بیش از ۳۱ هزار مگاوات در دولت های نهم و دهم ساخته شده است.

وی با یادآوری اینکه در دولت های نهم و دهم در بخش آب ۴۰ هزار میلیارد تومان و در بخش برق ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است، بیان کرد: هم اکنون چندین طرح عظیم آب و برق کشور با پیشرفت های بالا تحویل دولت آینده می شود.

عذرخواهی وزیر نیرو از مردم

وی در ادامه در خصوص آخرین وضعیت تامین آب و برق مشترکان در فصل تابستان، توضیح داد: با توجه به دمای بیش از ۴۳ درجه ای هوا در تهران و طولانی شدن پایداری این دما که بی سابقه بود، باید از مردم بابت صرفه جویی ها تشکر کنیم.

نامجو با اعلام اینکه در این مدت متوسط مصرف آب در تهران که در شرایط عادی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب بوده به سه میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب افزایش یافت، تبیین کرد: در این شرایط تلاش شد تا وضعیت پایداری در تامین آب تهران ایجاد شود اما به خاطر مشکلاتی که از نظر کمبود آب و افت فشار در برخی از مناطق ایجاد شد از مردم عذرخواهی می کنیم.

وزیر نیرو با تأکید بر ضرورت همکاری مردم و صرفه جویی در مصرف آب یادآور شد: در شرایط فعلی فشار مخازن شرایط مناسبی دارند و در سامانه های غرب و شرق تهران نیز ذخیره آب به میزان کافی وجود دارد و اگر مردم صرفه جویی کنند، مشکلی پیش نخواهد آمد.

این مقام مسئول با اشاره به رسیدن پیک مصرف برق به بیش از ۴۵ هزار مگاوات تاکید کرد: تمام نیروگاه های کشور در این مدت در مدار بودند و با کمی مراعات در مصرف همه مردم می توانند از خدمات برق استفاده کنند.

بدهی ۱۰ هزار میلیارد تومانی میراثی برای دولت یازدهم

این عضو کابینه دولت با اشاره به اینکه وزارت نیرو گردش مالی بسیار بالایی دارد تصریح کرد: سالانه باید پنج هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شود که تحقق این هدف نیاز به سرمایه گذاری عظیمی دارد و از سوی دیگر باید به آن ایجاد زیر ساخت های سدسازی را هم اضافه کرد.

نامجو با یادآوری اینکه در حال حاضر میزان بدهی وزارت نیرو به بخش خصوصی حدود ۶ هزار میلیارد تومان است، اظهار داشت: با احتساب بدهی وزارت نیرو به بانکها رقم بدهی وزارت نیرو به بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان می رسد.

صفر کردن بدهی ها در دولت آینده توفیق است

وزیر نیرو با اعلام اینکه با تصویب طرح ۷۴ هزار میلیارد تومانی دولت بدهی وزارت نیرو به بانک ها صفر خواهد شد، بیان کرد: صفر شدن بدهی وزارتخانه ها به بانک ها برای دولت آینده توفیق بزرگی خواهد بود.

این عضو کابینه دولت دهم در پایان خاطرنشان کرد: اگر شورای نگهبان اجرایی شدن این مصوبه را تأیید کند این ظرفیت برای وزارت نیرو و سایر وزارتخانه ها ایجاد خواهد شد که بتوانیم وام بیشتری از نظام بانکی کشور برای پیشبرد پروژه ها دریافت کنیم.