به گزارش پارس ، عزیز اله مهدیان در گفت وگو با فارس در خصوص جشن اتمام ساخت یک میلیون و ۶۰۰ هزار مسکن روستایی با حضور معاون اول رئیس جمهوری افزود: اتمام ساخت یک میلیون و ۶۰۰ هزار مسکن روستایی که روز گذشته جشن آن برگزار شد، مراحل ساخت آن از سال ۸۴ توسط بنیاد مسکن و بر اساس سهمیه در نظر گرفته شده آغاز شده بود که البته در کنار این ساخت ها باید بازسازی مناطق سانحه دیده از بابت زلزله و سیل را نیز اضافه کرد.

وی ادامه داد: برنامه این است که تا پایان سال جاری بازسازی و نوسازی مسکن روستایی به یک میلیون و ۸۲۳ هزار واحد مسکونی برسد اما بانک ها به دلیل اینکه انتهای کار دولت دهم است همکاری خود را کند کرده اند.

مهدیان تأکید کرد: سه بانک رفاه، سپه و ملت بخشنامه بانک مرکزی را برای پرداخت تسهیلات مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد را انجام نمی دهند.

به گفته وی، بانک ملی ایران هم این بخشنامه را به برخی از استانها ابلاغ نکرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بانک مرکزی بخشنامه ای به بانک های عامل ارائه کرد که نرخ سود تسهیلات در دوران مشارکت ۲۱ درصد و دوره فروش اقساطی ۱۵ درصد شده است، بر سر این موضوع سوءتفاهماتی درباره نرخ سود ۵درصد مسکن روستایی بین مجلس و دولت پیش آمد که دولت مجددا مصوبه کرد و این مساله حل شد.

ظاهرا این مشکل را برخی بانک ها حل کردند، اما بانک هایی هستند که متاسفانه هنوز درصد سود را بالا می گیرند، به خاطر همین مردم رغبتی نشان نمی دهند و کار پرداخت تسهیلات متوقف شده است.

*پیشنهاد افزایش تسهیلات مسکن روستایی از ۱۲،۵ به ۱۶ میلیون

معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن در پاسخ به این سؤال که آیا سهمیه سال ۹۲ ساخت مسکن روستایی تعیین و میزان افزایش تسهیلات مشخص شده است، اظهار داشت: یکی از مواردی که به شدت پیگیر آن هستیم این است که افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی و تعیین سهمیه ساخت در دولت دهم به تصویب برسد.

وی با بیان اینکه تا دولت یازدهم مستقر شود فرصت را از دست می دهیم، خاطر نشان کرد: طی صحبت هایی که با وزیر راه و شهرسازی داشتیم نیکزاد قول داده است که افزایش سقف وام مسکن روستایی را از ۱۲.۵ میلیون تومان به ۱۶ میلیون تومان پیگیری و تصویب کند.

وی افزود: یک موضوع دیگری که امید است به آن عمل شود این است که به بانک مسکن هم برای پرداخت تسهیلات مسکن روستایی سهمیه داده شود چرا که این بانک در پرداخت تسهیلات خوب عمل می کند.

وی تأکید کرد: با توجه به رشد تورم وام مسکن روستایی حداقل باید تا سقف ۱۶ میلیون برسد بنابراین اگر این عدد به ۱۸ میلیون تومان هم برسد بسیار مناسب خواهد بود.