به گزارش پارس به نقل از دنیای اقتصادی، انتشار برخی اخبار امیدوارکننده برای آینده بازار، فضای خوش بینی را تزریق کرده بود و قیمت ها را تا سطوح پایینی هدایت کرد، اما به نظر می رسد روز گذشته انتشار برخی شایعات و اقدامات کنترلی که در سطح گروهی از صرافان انجام شد، قیمت ها را کمی بالاتر برد. گفته می شود با برخی معامله کنندگان ارز در بازار برخورد شده است. به دنبال این شایعه ها قیمت دلار و سکه تحت تاثیر این شایعات تا ساعات میانی روز با نوسان های رو به بالا همراه شد.

قیمت هر دلار آمریکا در بازار غیر رسمی دیروز ابتدا به ۳۶۰۰ تومان رسید و تا ساعت ۱۶ باز هم بالاتر رفت و ۳۶۵۰ تومان فروخته شد. قیمت سکه نیز تحت تاثیر دو عامل افزایش قیمت دلار و نوسان های رو به بالای قیمت جهانی طلا، با افزایش روبه رو شد. هر سکه بهار آزادی طرح جدید در ساعات میانی دیروز یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان فروخته شد. این رقم ۳۰ هزار تومان بیشتر از رقم سکه فروخته شده در روز سه شنبه بود. روز گذشته در بازار، نیم سکه ۶۹۰ هزار تومان و ربع سکه ۴۳۵ هزار تومان فروخته شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در بازار تهران (تا ساعت ۱۵ دیروز) ۱۲۲ هزار و ۲۴۰ تومان فروخته شد.

ترمز کاهش قیمت ها در بازار در حالی کشیده شده است که فعالان بازار ارز و سکه منتظر واکنش های جدید قیمتی به روند تحولات آینده هستند. آنها می گویند تغییر و تحولات پیش رو می تواند نوسان های بازار در سطوح قیمتی فعلی را خنثی کند. در حال حاضر برنامه های اقتصادی دولت آینده در جهت دهی بازار بسیار مهم توصیف می شود و فعالان بازار اعتقاد دارند تداوم کاهش قیمت ها بستگی مستقیمی به میانه روی و ثبات اقتصادی در دولت آینده دارد.

از این رو، با پایان گرفتن هفته پر نوسان قیمت ها در بازار، به نظر می رسد که روز شنبه، آغاز معاملات در بازار غیر رسمی ارز و سکه، با تحولات عمده ای روبه رو باشد. بخش مهمی از این تحولات نیز در سایه چهره جدید معرفی شده برای ریاست جمهوری است و به نظر می رسد بازار که به هر خبر واکنشی متفاوت دارد؛ به چهره های مختلف نیز می تواند واکنش های متفاوت داشته باشد.

نرخ ارز در مرکز مبادلات

همزمان با این تحولات، بانک مرکزی نرخ انواع ارز را در مرکز مبادلات ارزی که مسوول تامین تقاضای ارز موجود است افزایش داد و فقط نرخ دلار بود که کاهش پیدا کرد. هر دلار آمریکا دیروز در مرکز مبادلات کشور ۲۴ هزار و ۷۶۷ ریال معامله شد و نسبت به روز گذشته ۱۸ ریال کاهش قیمت داشت.

هر پوند انگلیس ۳۸ هزار و ۷۵۴ریال و یورو ۳۲ هزار و ۹۷۰ ریال قیمت خورد و نسبت به روز سه شنبه افزایش بها داشت. فرانک سوئیس نیز با کمی افزایش قیمت ۲۶ هزار و ۷۷۷ ریال، روپیه هند ۴۲۵ ریال، روبل روسیه ۷۶۵ریال، درهم امارات ۶۷۴۳ و ریال قطر ۶۸۰۲ ریال معامله شد. همچنین هر کرون سوئد۳۷۸۱ ریال و لیر ترکیه ۱۳ هزار و ۸۹ ریال معامله شد که نسبت به روز سه شنبه افزایش قیمتی نامحسوس داشت. در بازار ارز کشورهای آسیای جنوب شرق نیز یک صد ین ژاپن۲۵ هزار و ۷۰۰ ریال معامله شد و افزایش قیمت داشت، یوآن چین نسبت به روز گذشته سه ریال کاهش قیمت داشت و به نرخ ۴۰۳۸ ریال رسید و هزار وون کره جنوبی نیز در عدد ۲۲ هزار ریال ثابت ماند.

ثبات طلای جهانی

از سوی دیگر در بازارهای جهانی بهای جهانی فلزات گرانبها به ویژه طلا با نوساناتی همراه شده است. نگرانی سرمایه گذاران از پایان اجرای سیاست های انبساط پولی فدرال رزرو دلیل این نوسانات قیمت عنوان شده است. به دنبال ادامه نگرانی های سرمایه گذاران بین المللی در خصوص متوقف شدن اجرای سیاست های محرک پولی در آمریکا، قیمت جهانی طلا ابتدا با نوسان های رو به بالا مواجه شد و سپس قیمت ها کاهش پیدا کرد. در حالی که آمارهای اقتصادی نشانگر بهبود نسبی وضعیت اقتصادی آمریکا است نگرانی ها در خصوص تصمیم احتمالی فدرال رزرو برای متوقف کردن سیاست های انبساطی پولی افزایش یافته است. قیمت هر اونس طلا دیروز نوسان زیادی داشت و تاساعت ۳۰/۱۸ به وقت تهران از ۱۳۸۴ دلار فراتر رفت. افزایش ارزش دلار و رشد شاخص سهام تاثیر زیادی بر افت

قیمت طلا داشته است. قیمت طلا روز سه شنبه به پایین ترین حد خود در سه هفته اخیر رسیده بود. برخی کارشناسان بازارهای جهانی می گویند انتشار گزارش موسسه رتبه بندی S& P در خصوص افزایش رتبه اعتباری آمریکا نیز بر افت قیمت طلا موثر بوده است.

در همین حال گزارش « بلومبرگ» از بررسی چارت های معاملات طلا نشان می دهد که معاملات کنونی طلا با معاملات انجام گرفته در پایان سال ۲۰۰۸ درست پیش از آغاز صعود قیمت طلا و نقره قابل مقایسه است. این موضوع ممکن است به این معنی باشد که روند صعودی قرار است آغاز شود؛ اما تفاوت بزرگی که بین حال حاضر و آن زمان وجود دارد این است که سیاست انبساط مالی تازه آغاز شده بود در حالی که اکنون این سیاست به طور روزافزون غیرموثر به نظر
می رسد.