به گزارش پارس نیوز، 

به نقل از روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، حمید رسولی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اظهار کرد:بر اساس این مصوبه اجرای استاندارد اجباری کودهای شیمیایی کلرور پتاسیم،سولفات پتاسیم،سولفات آمونیوم،اوره، سوپرفسفات تریپل،سوپرفسفات ساده و دی آمونیوم فسفات به تصویب شورای عالی استاندارد رسید.

وی با اشاره به این که ضابط اجرایی این مصوبه در استان های سراسر کشور سازمان جهاد کشاورزی استان خواهند بود، افزود:کودهای مورد اشاره بیش از ۹۵ درصد کودهای مصرفی سالانه کشور را با حجم بیش از سه میلیون تن شامل می شود.

رسولی ادامه داد:اجرای این مصوبه نقش بسزایی در ارتقای کیفیت تغذیه ی خاک و گیاه و مغذی شدن غذای تولیدی در کشور دارد.

به گفته وی این مصوبه با سه سال تحقیق، مطالعه و پیگیری های مستمر معاونت زراعت تدوین و درنهایت در شورای عالی استاندارد تصویب شد.

رسولی در ادامه افزود: باتوجه به این مصوبه از این پس کلیه تولیدکنندگان داخلی و واردکنندگان کودهای شیمیایی مورد اشاره موظف به رعایت استاندارد و درج علامت استاندارد روی بسته بندی کودهای تولیدی یا وارداتی موردنظر بوده و عدم رعایت آن موجب برخورد قانونی مراجع ذی ربط می گردد.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی یادآور شد:باتصویب استاندارد اجباری کودهای شیمیایی توسط شورای عالی استاندارد فرایند نظارت،پایش و کنترل تولید،واردات و مصرف کودهای کشاورزی در ایران کامل شد.

وی ضمن برشمردن روش های مختلف نظارت، پایش و کنترل تولید، واردات و مصرف کودهای کشاورزی در ایران تنظیم برنامه توصیه های کودی توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی را گام مهمی در بهینه سازی مصرف کودهای کشاورزی با هدف ارزشمند و غنی نمودن محصولات غذایی برشمرد و کشاورزان را به بهره برداری از این برنامه سفارش کرد (برنامه ی توصیه های کودی محصولات اساسی زراعی از طریق صفحه ی اول وب سایت خدمات حمایتی کشاورزی در دسترس می باشد).

رسولی سپس به پایش کود توسط سازمان جهاد کشاورزی استان ها اشاره کرد و افزود: موسسه خاک و آب نیز با اجرای برنامه ی ثبت کودی اجازه تولید و توزیع هیچ کودی را بدون طی شدن فرایند ثبت مواد کودی آن نمی دهد.

وی ادامه داد:بر اساس رویه های نظارت و کنترل کودی در شرکت خدمات حمایتی کشاورزی نیز سالانه بیش از سه هزار نمونه برداری جهت اطمینان از صحت کودهای کشاورزی که توسط این شرکت توزیع می گردد، انجام می شود.

به گفته رسولی اطمینان از رعایت استاندارد و کیفیت کودهای کشاورزی همواره مورد توجه شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بوده و این امر در تمام فرایند تامین، توزیع و مصرف مورد دقت و بررسی قرار می گیرد.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اظهارکرد:نحوه محاسبه نیاز کودی کشور بر اساس سطح زیرکشت و عملکرد مورد انتظار توسط موسسات تحقیقاتی مرجع انجام می شود.

رسولی در ادامه افزود: برای محاسبه ی نیاز کودی کشور کلیه اطلاعات مربوط به سطح زیرکشت محصولات مختلف کشاورزی به همراه اطلاعات مربوط به عملکرد مورد انتظار از هر محصول طی گزارشی جمع بندی شده و به موسسه خاک و آب ارسال می گردد.

وی اضافه کرد:یک تیم تحقیقاتی با سطح علمی بسیار بالا در موسسه تحقیقات مزبور براساس مجموعه ی این اعداد و ارقام و محاسبات لازم بر روی آن ها طی گزارشی تحلیل و جمع بندی نهایی خود را در خصوص نیاز کودی کشور به انواع کودهای کشاورزی به معاونت زراعت اعلام می نماید

رسولی ادامه داد:معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی نیز با دریافت این اطلاعات به تحلیل مصرف انواع کودهای کشاورزی در سال های گذشته پرداخته و با توجه به منابع مالی و برنامه ی زراعی سال جدید، برنامه ی تامین و تدارک کودی کشور را تنظیم نموده و جهت اجرا به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ابلاغ می نماید.

وی در پایان تصریح کرد:شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بر اساس این برنامه ابلاغی و با درنظر گرفتن اولویت تامین از منابع داخلی نسبت به تامین کود اوره از شرکت های پتروشیمی داخلی و برگزاری مناقصات داخلی مختلف در مقاطع مختلف سال جهت تامین کودهای فسفاته و پتاسه اقدام و به این طریق حدود ۹۰ درصد برنامه ابلاغی را از منابع داخلی تامین می نماید.

انتهای پیام/