به گزارش پارس نیوز، 
درشرایطی که بحران ارزی تامین مواد اولیه برای بسیاری از واحدهای تولیدی را با مشکل مواجه کرده، قطعی های برق هم قوز بالا قوز شده است.
آنگونه که فعالان اقتصادی می‌گویند قطعی برق صنایع دم دست ترین راهی که همواره دولتمردان در دستور کار خود قرار می دهند. آنگونه که عبدل الوهاب سهل آبادی می‌گوید: واحدهای صنعتی که از ابتدای سال جاری با مشکلات نوسانات ارزی و عدم ثبات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند و با افزایش ناگهانی هزینه های تولید رو به رو بوده اند، اکنون با مشکلی تازه رو به رو شده اند که به زیان انباشته انها می افزاید.

آنگونه که این فعال بخش خصوصی می گوید پیش از قطعی های برق بسیاری از واحدهای تولیدی به دلیل رکود و کمبود مواد اولیه با 30 درصد ظرفیت خود مشغول به فعالیت بودند. در چنین شرایطی می توان امکانی را فراهم آورد که قطعی های برقی در شهرک های صنعتی در ساعت های تعطیلی این واحدها انجام شود یا اینگونه زیانی بنگاه ها وارد می شود، کمی تعدیل شود. اما حالا با این شرایط می توان گفت که صنایع با حدود 20 درصد ظرفیت خود مشغول به کار هستند.

او با اشاره به سرانه بالای مصرف برق در میان خانوارهای ایرانی گفت: سرانه مصرف خانوار در ایران، سالانه 900 کیلووات ساعت است در حالیکه استاندارد مصرف در دنیا 290 کیلووات ساعت است. در تمام این سال ها ما به مشترکان پر مصرف یارانه می دادیم و هیچ به فکر برخورد جدی با کسانی که مازاد بر نیاز برق مصرف می کنند ، نیفتادیم . حتی در این شرایط هم وزارت نیرو برنامه برای جریمه مشترکان پر مصرف ندارد و برخورد با پر مصرف ها را به پاییز که مصرف به دلیل کاهش دما کمتر می شود و کمبود در تامین برق نداریم، موکول کرده است.

در این میان بسیاری از فعالین صنعت برق معتقدند که کوتاهی دولت در توسعه نیروگاهی در سال های گذشته شرایط تامین برق مشترکان را اینگونه با مشکل مواجه کرده است. کم کاری های دیروز با بی پولی و گرمای امروز، صنعت برق ایران را به دهه 60 و 70 بازگردانده که خاموشی های برنامه ریزی شده داشتیم.

حمید صالحی رییس سابق سندیکای برق در اینباره می گوید : به خاطر ارزان بودن صنعت برق، نه صنایع و نه مصرف کننده عادی انگیزه ای برای صرفه جویی ندارد؛ یعنی ما می بینیم که کولرهای گازی که وارد کشور می شود و مصرف کننده ها هم می خرند، گاها از بدترین نوع ممکن با بیشترین میزان مصرف هستند. این کولرها علاوه بر عوارض زیست محیطی بر زیرساخت های کشور فشار وارد می کنند.