مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار، به بررسی آمار و اطلاعات مربوط به«وضعیت دستمزد مشاغل منتخب بخش کشاورزی در مناطق روستایی» پرداخت. بر اساس یافته‌های این گزارش، بررسی نتایج این طرح در بهار 1396 در خصوص دستمزد کارگران مشاغل منتخب کشاورزی نشان می‌دهد، بیشترین متوسط دستمزد روزانه در میان مردان با رقم 716190 ریال به کارگر «نهرکش و مرزبند» و کمترین متوسط دستمزد روزانه به کارگر «میوه چین» با رقم 450228 ریال، اختصاص داشته است.

این آمار نشان می دهد بیشترین دستمزد مشاغل کشاورزی، مربوط به کاگران نهرکش و مرزبند با دستمزد ماهیانه 2 میلیون و 148 هزار و 570 تومان و کمترین دستمزد نیز برای کارگران میوه چین با دستمزد ماهیانه یک میلیون و 350 هزار و 684 تومان است.

همچنین در بین زنان بیشترین دستمزد روزانه به کارگر « نشاکار» با رقم 742523 ریال و کمترین دستمزد روزانه به کارگر «دروگر غلات» با رقم 350046 ریال، اختصاص دارد.

با توجه به درصد تغییرات متوسط دستمزد روزانه مردان کارگر در بهار 1396 نسبت به فصل مشابه سال قبل، مشاهده می گردد که متوسط دستمزد روزانه کارگر «بیلزن زمین زراعی» بیشترین و متوسط دستمزد روزانه کارگر «میوه چین» کمترین تغییر را به ترتیب به صورت افزایشی و کاهشی، داشته اند، این در حالی است که بیشترین تغییر در متوسط دستمزد روزانه کارگران زن مربوط به متوسط دستمزد روزانه کارگر «دروگر غلات» بوده است.

با توجه به متوسط دستمزد در استان های کشور، بالاترین دستمزد برای مردان مربوط به کارگر «نشاکار» در استان گیلان با دستمزد 1168864 ریال، میباشد و پایین ترین دستمزد مربوط به کارگر «دروگر غلات» در استان سیستانوبلوچستان با دستمزد 275000 ریال، بوده است.

از سوی دیگر بالاترین دستمزد برای زنان در بین استان های کشور مربوط به کارگر «نشاکار» در استان گیلان با دستمزد 939045 ریال و پایین ترین دستمزد مربوط به کارگر «وجینکار و تنککار» در استان گلستان با دستمزد 233467 ریال، میباشد.

نتایج موجود نشان می دهد که بیشترین شکاف جنسیتی دستمزد در بهار 1396 به مانند بهار 1395 ، به کارگر «دروگر غلات» اختصاص داشته است. همچنین مشاهده میشود در بهار 1396 ، شکاف قابل توجه بین متوسط دستمزد روزانه مردان و زنان کارگر «دروگر غلات»، به میزان ۱۳.۷ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل تقلیل یافته است.

از سوی دیگر کمترین شکاف جنسیتی دستمزد در بهار1396 ، به «کارگر نشاکار» اختصاص دارد، این در حالی است که کمترین مقدار شکاف جنسیتی دستمزد در بهار 1395 ، مربوط به کارگر «وجینکاروتنککار» بوده است.

شکاف جنسیتی دستمزد کارگران «وجینکار و تنککار» در بهار 1396 ، رفتاری متفاوت نسبت به بهار ۱۳۹۵، داشته است، به طوری که متوسط دستمزد روزانه زنان در این شغل در فصل مذکور بیش از متوسط دستمزد روزانه مردان بوده است.