به گزارش پارس به نقل از ایسنا، رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی تهران در بیست و هشتمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران چالش های فراروی دولت آینده را مطرح کرد.

وی معتقد است که باید مسائل عمومی، اجرایی و حسابرسی کشور طی هشت سال گذشته بازنگری انجام شود.

یحیی آل اسحاق در همین راستا در پایان نشست امروز ضمن مطرح کردن این موضوع که حرف های وی جنبه تبلیغاتی برایش ندارد تصریح کرد: مشکلات فعلی ما غیر قابل حل نیست.

به گفته وی نباید برای فضاهای اقتصادی مدیران سیاسی را به کار گماشت. به طور مثال درایران خودرو اگر مدیر سیاسی باشد نگاه سیاسی به مسائل خواهد داشت ولی یک مدیر اقتصادی به فکر افزایش بهره وری، تولید و درآمد است.

تعهدات یک طرفه بزرگترین مشکل بخش خصوصی

در ادامه این نشست اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران انتظارات خود را از رییس جمهور آینده مطرح کردند.

در ابتدا عباسعلی قصائی، عضو اتاق تهران بزرگترین معضل فعلی بخش خصوصی را تعهدات یک طرفه در قراردادهای بین بخش خصوصی و بانک ها دانست.

وی تصریح کرد: این قراردادها براساس یک نظام سلطه و تحمیل از جانب سیستم بانکی است و اصولا در ادوار اخیر تمام ادارات و وزارتخانه ها به صورت یکطرفه مسائل خود را به بخش خصوصی تحمیل می کنند.

وی تصریح کرد: لوایح قانونی از طرف دولت آینده در جهت اصلاح قوانین باید به مجلس ارائه شود.

به جای شعار انتخابی راهکار اقتصادی داده شود

مهدی راسخ دیگر عضو اتاق تهران نیز بیان کرد: مهمترین نکته ای که از دولت آینده انتظار می رود این است که بحث آزادی های اقتصادی را تعیین تکلیف کند.

وی با تاکید بر این که شعار راهکار حل مشکلات اقتصادی نیست و ما به راهکار نیاز داریم، اظهار کرد: ما در بحث اشتغال و کسب وکار رتبه بسیار پایینی داریم و آمار بیکاری نیز در کشور بالای ۱۲ درصد است. این موضوعات باید به شدت مورد توجه رییس جمهور آینده قرار گیرد.

علت همه مشکلات مدیریت اجرایی است

حمید حسینی، خزانه دار اتاق تهران با تاکید بر این که همه فعالان اقتصادی به عدم رشد وتوسعه، تورم، بیکاری و امثال آن به عنوان مشکلات اشاره می کنند در حالی که همه این موارد معلول است نه علت اظهار کرد: این موضوعات به دیدگاه های حاکم، سیاست ها، قوانین، مقررات و مدیریت اجرایی کشور بازمی گردد.

به گفته وی، حل شدن مشکلات اقتصادی بدون حل مشکل روابط و سیاست های خارجی امکان پذیر نیست. اقتصاد کشور و حجم سرمایه گذاری ها باید افزایش یابد که آن هم بدون سیاست خارجی امکان پذیر نیست.

پوشش بیمه ای برای ریسک نوسانات ارز الزامی است

پارسا با تاکید بر این که در اقتصاد کشور در دو دوره به دلیل افزایش درآمدهای نفتی دچار بحران شدیم گفت: دوره اول سال ۱۳۵۱ و دوره دوم نیز هشت ساله اخیر بود.

وی ادامه داد: این درآمدهای نفتی به درستی استفاده نشد و از همین رو کشور دچار بیماری هلندی شد.

او با تاکید بر این که در سال ۱۳۵۱ روابط خارجی ما مشکلی نداشت، بیان کرد: ولی درهمان زمان کشورمان دچار بیماری هلندی شد.

به گفته پارسا، در هشت سال اخیر ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد دلار رانت به تولیدکنندگان خارجی داده شده ولی درهمین زمان اقتصاد خود را نادیده گرفتیم.

وی با بیان این که واقعی شدن نرخ ارز، کنترل تورم و عدم کسری بودجه عامل بسیار مهمی در حل مشکل های اقتصادی است خاطرنشان کرد: ما باید یک پوشش بیمه ای برای قراردادهای فعالان بخش خصوصی در پروژه ها ایجاد کنیم.

رئیس جمهور باید اقتصاد را به خوبی بشناسد

در ادامه این نشست پورفلاح درباره انتظارات خود از رییس جمهور آینده با تاکید بر این که رییس جمهور باید از سلامت روانی، روحی و جسمی برخورد باشد گفت: رییس جمهور باید صبور، بردبار و با هوش باشد.

وی با طرح این سوال که آیا چنین کسی در کشور وجود دارد ادامه داد: رییس جمهور باید خوب حرف بزند، باسواد باشد، اقتصاد را بشناسد و تجربه کافی در سیاست خارجی را داشته باشد.

انتقاد از رئیس اتاق تهران

مجیدرضا حریری دیگر عضو اتاق تهران تاکید کرد: بی عدالتی است که همه مشکلات به گردن یک فرد بیفتد و بعد اظهار کنیم که با رفتن وی همه مشکلات کشور حل می شود.

وی ادامه داد: چرا حسابرسی عملیاتی بعد از دولت اصلاحات انجام نشد یا چرا در سال ۱۳۸۸ زمانی که دولت نهم به پایان کار خود رسید حسابرسی انجام نشد.

او با بیان این که زمانی باید عکس العمل نشان می دادیم که سازمان نظارت و مدیریت تعطیل شد، بیان کرد: امروز بی عدالتی است که فردی که اتوبانی را با ماشین بدون ترمز در اختیارش قرار دادیم را تنها گذاشته و کنار بایستیم و بگوییم چرا؟

حریری با انتقا تلویحی از رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: زمانی که رییس دولت نهم اعلام کرد که برنامه چهارم را قبول ندارد و آن را اجرایی نمی کند چرا رییس اتاق تهران چنین فضای نقدی را فراهم نکرد؟ حتی در گزارش های تفریغ بودجه کشور که رقم های میلیارد دلاری گم شده یا سند نداشت آیا کسی چیزی گفت؟

وی با بیان این که هیچ کسی نپرسید نمود بیرونی درآمدهای نفتی چه شد تصریح کرد: باید به جای حسابرسی عملیاتی حسابرسی مالیاتی کنیم. رییس جمهور به مشارکت آحاد مردم در بحث های اقتصادی باید توجه داشته باشد.

این عضو اتاق تهران ادامه داد: اتفاقات هشت سال اخیر به طور قطع در هشت سال آینده قابل جبران نیست و نباید توقع نابه جایی در میان مردم ایجاد کرد.

وی با بیان این که رییس جمهوری که در انتخابات شهامت و جرات لازم برای تشریح وضعیت موجود را نداشته باشد نباید از سوی مردم انتخاب شود گفت: رییس جمهور باید تکلیف مردم را مشخص کند که آیا قرار است پرداخت یارانه های نقدی ادامه داشته باشد یا خیر. آیا کسی شهامت دارد که بگوید ما پرداخت یارانه های نقدی را به مردم متوقف می کنیم؟ زیرا زمانی که ۴۵ هزار تومان به یک جیب واریز می شود ۹۰ هزار تومان از جیب دیگر خارج می شود.