به گزارش پارس به نقل از نسیم ، حسن طایی در تعریف بیکاری اظهار داشت: هر کس در طول هفته گذشته حتی یکساعت هم فرصت شغلی نداشته باشد بیکار محسوب می شود.

طایی گفت: در حال حاضر نرخ بیکاری جوانان 18 درصد و دانش آموختگان بین 21.5 تا 22 درصد است که در این بین نیز نرخ بیکاری دانش آموختگان دختر 30 درصد و پسر 12 درصد است.

معاون اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: به طور کلی امروز در تمام بازارهای جهان ، بیکاری دانش آموختگان مساله جدی محسوب می شود چرا که کارآفرینان و سرمایه گذاران درصدد جذب این افراد هستند.

طایی با بیان اینکه ما توجه جدید به دانش آموختگان و علوم جدید در ایجاد اشتغال در جامعه داریم گفت: کسری رشد بیکاری و سرمایه گذاری ناکافی در اقتصاد موجب انباشت بیکاری و تورم رکودی شده است که امیدواریم با خروج از تحریم ها اوضاع بهتر شود.

وی افزود: در همه جای جهان سلسله مراتبی برای نظام آموزش عالی تعریف شده و انتظار نیست دانش آموخته یک فرد کاملا با مهارت باشد اما انتظار می رود مطابق نیاز بازار، رشته های تحصیلی در دانشگاه ها عرضه شود.

معاون اشتغال وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گفت: اقتصاد ایران نیازمند رشد بالای 7 درصد است تا بتواند مشاغل مورد نیاز دانش آموختگان را فراهم کند.

دستگاه اجرایی مانع سرمایه گذاری است

عضو فراکسیون اشتغال مجلس شورای اسلامی ؛ دستگاه اجرایی را مهمترین مانع سرمایه گذاری در کشور دانست و گفت: اگر دستگاه اجرایی را جمع کنیم مردم بهتر می توانند کار و سرمایه گذاری کنند.

غلامرضا کاتب در برنامه زنده "تیتر امشب" شبکه خبر با عنوان چالش های پیش روی اشتغال در کشور گفت: نرخ بیکاری رسمی دانش آموختگان در کشور بالای عدد اعلام شده وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی یعنی بیش از 25 درصد است.

وی با بیان اینکه سالانه حدود 800 هزار فارغ التحصیل درکشور داریم افزود: اگر بر همین روال پیش برویم حداقل باید سالی 800 تا یک میلیون شغل در بخش دانش آموختگان ایجاد شود.

کاتب تصریح کرد: بزرگترین چالش و آسیب جدی در حال حاضر بحث بیکاری دانش آموختگان است که باید با همفکری و تلاش همه قوا به سمت حل آن گام برداریم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: فرهنگ اشتغال و محیط کسب و کار ما سنتی است و باید به روز شود و دولت در این راستا باید حرکت کند.

کاتب گفت: در سال 93 نزدیک به 10 میلیارد نفر ارتباطات جهانی در دنیا داشتیم در سال 2020 باید به 100 میلیارد نفر برسد؛ حال سئوال این است ما چقدر توانسته ایم در این ارتباطات نقش داشته باشیم؟

وی افزود: ما در نظام آموزش و پرورش و نظام عالی کشورمان مشکل مهارت آموزی داریم به نحوی که 90 درصد فارغ التحصیلان ما هیچ کدام مهارت کافی ندارند.

کاتب گفت: اگر بخواهیم نیروی با مهارت تربیت کنیم باید از دوران دبیرستان و دانشگاه شروع کنیم در حالیکه به عنوان مثال دانشگاه آزاد هیچ کاری ندارد که چه نیرویی تربیت می کند بلکه فقط به دنبال پول درآوردن است.

عضو فراکسیون اشتغال مجلس افزود: اشتغال رسالت همه قوای کشور است البته دولت باید توجه ویژه تری به آن داشته باشد.

کاتب با اشاره به اینکه یکی از شعارهای دولت تدبیر و امید در ایام انتخابات اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار بود گفت: این در حالیست که هم اکنون خود دولت مهمترین ریسمان به دور پای کسب و کار و سرمایه گذاری در کشور است.

وی افزود: میزان مشارکت مردم در سرمایه گذاری در ایران 35 درصد است و در دنیا 65 درصد در حالیکه در ایران کم افرادی نیستند که سرمایه های کلانی دارند.

کاتب یکی از مشکلات اساسی سرمایه گذاری در کشور را سختگیری های دستگاه های اجرایی برشمرد و گفت: دولت باید هر چه زودتر با اجرای پنجره کسب و کار این مشکلات را حل کند چرا که ما معتقدیم اگر دستگاه اجرایی را جمع کنیم مردم بهتر می توانند کار کنند.

وی افزود: از دولت میخواهیم 3 هزار میلیارد تومان برای بنگاه های زودبازده و کارآفرین خرد اختصاص دهد و از آنها حمایت کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از آمادگی مجلس برای همکاری با دیگر قوا به ویژه دولت برای کاهش معضل بیکاری خبر داد.