نامه بیل گیتس به کارکنان مایکروسافت به مناسبت ۴۰ سالگی این شرکت بزرگ

پايگاه خبري تحليلي «پارس»- در ۴ آوریل سال ۱۹۷۵، بیل گیتس و پل الن، شرکت کوچکی را پایه‌گذاری کردند که مایکروسافت نامیده می‌شد. اما این شرکت و محصولات انقلابی‌اش آنچنان رشد کردند و دنیا را تغییر دادند که این شرکت به یکی از مشهورترین شرکت‌های دنیا تبدیل شد و گیتس هم تبدیل به ثروتمندترین مرد دنیا شد.

بیل گیتس سال‌هاست که برای تمرکز بر کارهای خیرخواهانه در بنیاد خیریه‌اش، از سمت ریاست شرکت مایکروسافت کناره‌گیری است و فعلا تنها منصب‌اش در مایکروسافت، سمت مشاوری است.

مایکروسافت که برای یک دهه، سیاست‌های کمابیش نادرستی در عرضه تجارت و ارائه محصولات محبوب در پیش گرفته بود، از سال پیش یا ریاست ساتیا نادلا، سیاست‌های درستی را در پیش گرفته است و کم کم شاهد رویه‌هایی نو و امروزی از سوی این شرکت هستیم.

آیا مایکروسافت باز هم به دوران اوج محبوبیت خود در سال‌های میانی و اواخر دهه ۱۹۹۰ بازمی‌گردد؟

به مناسبت ۴۰ سالگی مایکروسافت، بیل گیتس، نامه‌ای به کارکنان این شرکت نوشته است که متن آن جالب به نظر می‌رسد.

bigats

فردا روز ویژه‌ای است، چهلمین سال تأسیس مایکروسافت.
زمان تأسیس شرکت، من و پل الن، هدفمان این بود که روزی یک کامپیوتر، روی هر میز، در هر خانه باشد. این ایده در آن زمان بسیار جسورانه به نظر می‌رسید و بسیاری تصور می‌کردند که ما به خاطر تصور امکان چنین چیزی، عقلمان را از دست داده‌ایم.

تصور میزان پیشرفتی که کامپیوترها از آن زمان تا به حال داشته‌اند، شگفت‌انگیز است و همه ما به نقش مایکروسافت در این انقلاب، افتخار می‌کنیم.

امروز البته من مایلم بیشتر در مورد آینده مایکروسافت فکر کنم تا مرور گذشته آن. بر این باورم که در ۱۰ سال‌ آینده میزان پیشرفت کامپیوترها، بسیار بیشتر از گذشته خواهد بود. ما همین حالا هم در دنیایی چندپلتفرمی زندگی می‌کنیم و در آینده کامپیوتر از این هم، فراگیرتر خواهد شد. ما به نقطه‌ای نزدیک شده‌ایم که در آن کامپیوترها و روبات‌ها قدر به دیدن، حرکت، تعامل طبیعی، گشودن قفل‌ها و توانمند کردن مردم هستند.

تحت رهبری ساتیا، موقعیت مایکروسافت در دسترسی به پیشرفت‌های بالا، جایگاه بهتری یافته است. ما منابع لازم برای راهبری و حل کردن مشکلات را داریم. ما در هر جنبه رایانش مدرن دخیل بوده‌ایم و تعهد ژرفی برای پژوهش در این صنعت داریم.

در راستای نقشم به عنوان مشاور فنی ساتیا، محصولات شرکت را مرور می‌کنم و با نبوغ و دیدگاهی که در آنها مشاهده می‌کنم، تحت تأثیر قرار گرفته‌ام. نتایج چنین رویه‌ای در محصولاتی مثل کورتانا، مترجم اسکایپ و هولولنز مشهود است و این تازه نمونه کوچکی از خلاقیت‌هایی است که در راه هستند.

در سال‌های پیش رو، مایکروسافت، بخت آن را دارد که به شمار بیشتری از مردم و سازمان‌ها دسترسی پیدا کند. فناوری به سبب پیچیدگی یا گران بودن یا خارج از دسترس بودنش، هنوز نتوانسته در اختیار شمار زیادی از مردم قرار بگیرد.

آرزو دارم که شما چاره‌ای بیاندیشید تا نیروی فناوری در دسترس یکایک انسان‌ها قرار بگیرد و کاری کنید تا مردم بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند و رایانش شخصی را در همه جا ممکن کنید.

ما در ۴۰ سال اولمان، به چیزهایی زیادی رسیدیم و تجارت‌ها و آدم‌های بی‌شماری را توانمند کردیم و به آنها این امکان دادیم که به توانایی‌ها خودشان ایمان بیاورند.

اما چیزی که الان اهمیت دارد این است که پس از این چه می‌توانیم بکنیم.

از شما به خاطر اینکه مایکروسافت را در حال حاضر و همچنین در دهه‌های پیش رو، تبدیل به شرکتی فوق‌العاده کرده‌اید، سپاسگزارم.

 

يك پزشك