به گزارش پارس، مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سیستم رانتی نفت فساد را بازتولید می کند.

وی در گفت و گو با افکار نیوز با تاکید بر اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: دولت و مجلس باید مولفه های سیاست های اقتصاد مقاومتی را فراهم کنند.

نبوی قطع وابستگی بودجه به نفت را یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی دانست و بیان داشت: بودجه جاری نباید وابسته به نفت باشد و مجلس و دولت باید در این زمینه کار کنند و متاسفانه از زمان ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی این سیاستها هنوز اجرایی نشده است.
وی با اشاره به مشارکت مردم به عنوان یکی دیگر از مولفه های اقتصاد مقاومتی گفت: مشارکت مردم در زمانی اتفاق می افتد که شرایط محیط کسب و کار آماده باشد و شاخص های محیط کسب و کار مانند اینکه بوروکراسی پر دست انداز اصلاح شود و مردم برای کسب و کار گرفتاری پیدا نکنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: متاسفانه مردم وقتی با دستگاههای دولتی مانند سازمان مالیات، شهرداری ها و دیگر نهادهایی که مجوز های لازم را صادر می کنند با مشکل مواجه هستند و از سوی دیگر قوانین و مقرراتی نیز وجود دارد که ایراد داشته و کار مردم را با مشکل مواجه می کند.

وی افزود: مردم از سوی دیگر از نظر مالی با بانکها کار دارند که مشکلات زیادی وجود دارد و نظام بانکی نیز بایداصلاح شود . نظام مالیاتی تامین اجتماعی و بیمه ها نیز مشکل آفرین در سرمایه گذاری برای تولید و خدمات هستند که باید اصلاح شود.

نبوی با بیان اینکه رتبه ما در شاخص کسب و کار بسیار پائین است اظهار داشت: عمدتا دولت و در برخی موارد مجلس مقصر در پائین بودن این شاخص مقصر است زیرا اگر شرایط محیط کسب و کار بهبود پیدا کند بسیاری از مسائل حل شده و شاهد اجرا شدن اقتصاد مقاومتی بوده و مشکل بیکاری و رکود حل می شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شفافیت و به دور بودن ساختار اقتصادی از فساد را از دیگر شاخصه های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و اظهار داشت: دولت و مجلس باید عزم جدی برای مبارزه با فساد داشته باشند و ساختارها را طوری اصلاح کنند که شرایط برای فساد خیزی وجود نداشته باشد.

وی افزود: سیستم رانتی نفت فساد را بازتولید می کند و منابع ناشی از فروش نفت خام که در اختیار دولت قرار می گیرد باید تجدید نظر صورت بگیرد. اصلاح ساختار اقتصادی لازم است صورت بگیرد زیرا باعث بازتولید فساد می شود. موضوع نظارت ها نیز موضوع مهمی است که متاسفانه امروز نظارتی که بانک مرکزی بر بانکها چه دولتی و خصوصی باید داشته باشد موثر نیست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در مورد فشار واردات در کشور و راه حل مقابله با واردات به خصوص کالاهای لوکس و خودرو بیان داشت: نظام گمرک قواعد خاصی دارد و البته اگر اقتصاد رقابتی شود کیفیت کالاهای تولیدی بالا رفته و قابل رقابت با کالاهای خارجی می شود و باید زمینه کالای با کیفیت را فراهم کرد.

وی افزود: عمده مردم از خودروی داخلی استفاده می کنند اما کیفیت خودرو های داخلی نامطلوب است زیرا دارای بازار رقابتی نیست و تولید خودرو توسط شرکت دولتی هر چند با عنوان خصوصی تولید می شود و رانت دولتی در این زمینه استفاده می شود و زمینه رقابت وجود ندارد.دولت به سیاست های اصل ۴۴ توجه ندارد.

نبوی در پاسخ به این سوال که طرح رسیدگی به اموال مسئولین در مجمع به کجا رسیده بیان داشت: طرح رسیدگی به اموال مسئولین همانطور که در مجلس به تصویب رسیده بود نواقصی داشت که اگر همانگونه اجرا می شد شاید فقط یک قانونی روی کاغذ می ماند و به بایگانی تاریخ سپرده می شد.
وی افزود: مجمع تشخیص با دقت های لازم در حال بررسی این طرح است تا موثر باشد و این قانون موجب جلب اعتماد مردم شود .