داخلی     خبر     اقتصادی
# # #
توصیه مطلب
۰
تعرفه برق افزایش می یابد

به گزارش پارس به نقل از ایسنا، همایون حائری ظهر امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه صنعت برق ۱۸ هزار میلیارد تومان به بانک و پیمانکاران و تولید کنندگان خصوصی بدهکار است، گفت: به جز شرکت المهدی، سایر صنایع پول برق را متناسب با درآمدها می پردازند و این در حالی است که میزان مصرف برق المهدی نیز استاندارد نیست.

وی تصریح کرد: ۳۰۰ میلیارد تومان بدهی رقم بالایی است و عدم پرداخت پول برق باعث می شود پروژه های در دست اجراء به موقع تکمیل نشوند.

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به این که قیمت برق نیز باید اصلاح شود، در مورد تعدیل تعرفه برق گفت: نمی دانم افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق چه زمانی اعمال می شود اما لازم است که قیمت برق اصلاح شود. روند کنونی نتیجه خوبی در سیستم ندارد.

حائری با اشاره به این که در صورت پیاده سازی فرهنگ صرفه جویی، افزایش قیمت برق چشمگیر نخواهد بود، گفت: پایین بودن نرخ برق در کشور باعث شده تا صنایع از دستگاه های انرژی بر استفاده کنند.

وی با اشاره به این که بدهی بیان شده صنعت برق بدون احتساب مالیات است، گفت: سالانه ۲۰۰ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید می کنیم که با قیمت ۴۰ تومان به فروش می رسد بنابراین درآمدمان ۸ هزار میلیارد تومان می شود. این در حالیست که اگر قیمت برق را صددرصد نیز افزایش دهیم باز هم به اندازه بدهی صنعت برق به پیمانکاران بانکها نمی شود.

حائری با اشاره به این که تمام تلاش توانیر برای گذران تابستان ۹۳ است، گفت: سال ۹۴ خدا باید به دادمان برسد چرا که اوضاع بسیار سخت خواهد بود. سالانه باید ۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید افزوده شود ولی تا تابستان ۹۳ می توانیم ۲ هزار مگاوات ظرفیت ایجاد کنیم و حدود ۳ هزار مگاوات بر روی مدیریت مصرف حساب می شود.

این مقام مسوول با تاکید بر این که اهداف و تعهد توانیر با یکدیگر کمی تفاوت دارد، گفت: تعهد ما تامین برق است که به هیچ عنوان نباید در آن وقفه ایجاد شود. نخست برای ما تعهد تامین برق اولویت دارد و سپس اهدافمان.

وی با اشاره به این که برای توسعه شبکه انتقال توزیع و ایجاد ۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید سالانه نیاز به ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری است، گفت: سالانه باید ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گیرد و ۸ هزار میلیارد تومان نیز برای کارهای جاری هزینه می شود.

۸۰ میلیون متر مکعب گاز به نیروگاه ها داده می شود

مدیرعامل شرکت توانیر در مورد وضعیت گازرسانی به نیروگاه ها در زمستان با اشاره به این که کشکولی و همکارانش شاهکار کردند، گفت: در کشور ۵۸۰ میلیون مترمکعب گاز تولید می شود و این در حالیست که در زمستان ۵۰۰ میلیمتر مکعب گاز مصرفی خانگی بود.

حائری ادامه داد: با تلاش همکاران شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی روزانه ۱۵۰ میلیون مترمکعب سوخت مایع برای نیروگاه ها تامین می شد که کمبود گاز را جبران کند. تا هفته گذشته وضعیت کمبود گاز نگران کننده بود اما اکنون ۷۰ تا ۸۰ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه ها داده می شود.

مدیرعامل توانیر با اشاره به این که قیمت هر لیتر گازوئیل بیش از یک دلار است به مصرف بیشتر مازوت در نیروگاه ها اشاره کرد وگفت: مازوت می سوزانیم و هوا آلوده می شود بنابراین باید ببینیم برق تولیدی در کجا مصرف می شود.

حائری در مورد علت عدم به کارگیری فیلتر درنیروگاه ها گفت: قیمت هر فیلتر برای نیروگاه برابر با یک دوم ارزش آن نیروگاه است بنابراین علاوه بر قیمت بالا باید در نظر بگیریم که با استفاده از فیلتر نیاز به آب و آهک نیز داریم که تامین آن نیز دغدغه دیگر برای نیروگاه می شود.

بیش از سهم مشخص شده برای مسکن مهر هزینه کردیم

مدیرعامل توانیر در مورد تامین برق مشترکین مسکن مهر اظهار کرد: قرار شد یک سوم هزینه را ما، یک سوم هزینه را وزارت راه و یک سوم اعتبار مورد نیاز را دولت دهد. تا کنون ما بیش از سهم خود برای مسکن مهر هزینه کردیم و معتقدیم کارها باید سریعتر انجام شود.

حائری با تاکید بر این که برق رسانی در هیچ یک از فازهای مسکن مهر عقب تر از اجرای سایر بخش ها نیست، گفت: باید برای این کار بودجه بگذارند. ما تا چه حد می توانیم، هزینه کنیم.

اولویت بندی طرح ها به خاطر کمبود اعتبار

وی با اشاره به اولویت بندی طرح ها در سال ۹۳ گفت: با توجه به هزینه و اعتبار کارها انجام می شود. در صورتی که اوراق مشارکت بفروشیم و درآمد داشته باشیم طرح هایی که پیشرفت ۶۰ تا ۷۰ درصدی نیز دارند پیش خواهند رفت اما در غیر این صورت طرح ها با پیشرفت بالاتر تکمیل می شوند.

حائری از سوی دیگر با اشاره به اولویت های توانیر با تعمیرات نیروگاه ها در زمستان و تامین خطوط لازم در تابستان، اولویت های توانیر است و به عنوان مثال از تعمیرات نیروگاه نمی توان بگذریم و این کار باید به هر قیمتی انجام شود چرا که حساسیت این موضوع بالاتر از ایجاد نیروگاه های جدید است.

وی با اشاره به نیروگاهی در حال احداث توسط بخش خصوصی نیز گفت: در حال حاضر دو واحد نیروگاه خرمشهر، نیروگاه گناوه ونیروگاه شیرکوه یزد که خصوصی هستند می خواهند وارد مدار شوند البته این بخش درگیر مسائل تسهیلات بانکی است.

افتتاح ۲۵۷۸ طرح در دهه فجر

مدیرعامل شرکت توانیر با تاکید بر این که بند ۱۹ قانون بودجه سال ۹۲ تحول عظیمی در کشور ایجاد می کند، تصریح کرد: در سال جاری ۲۵۷۸ طرح در صنعت برق وارد مدار می شود و ۲۰۱۷ میلیارد ریال به علاوه ۷ میلیون یورو برای این طرح ها سرمایه گذاری شده است.

حائری همچنین با اشاره به ایجاد نیروگاه های تجدید پذیر با ظرفیت ۱۰ مگاوات گفت: ۸۰۰ کیلووات از ظرفیت مذکور مربوط به نیروگاه های خورشیدی است.

وی همچنین از وارد مدار شدن واحد بخار نیروگاه آبادان، واحد بخار نیروگاه پره سر، واحد بخار سیکل شیرکوه یزد، دو واحد نیروگاه ایران شهر، یک واحد نیروگاه گنو، یک واحد نیروگاه آبادان، دو واحد نیروگاه خرمشهر، یک واحد نیروگاه گناوه و یک واحد ۲۵ مگاواتی نیروگاه اسلام آباد تا تابستان سال آینده وارد مدار می شوند.

مدیر عامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه مجموعا ۱۵۰۰ مگاوات ظرفیت نامی جدید و حدود ۱۳۰۰ مگاوات ظرفیت عملی تا تابستان ۹۳ وارد مدار می شود، گفت: در دهه فجر سال جاری خط اصفهان لردگان نیز به بهره برداری می رسد.

حائری با تاکید بر این که پول مورد نیاز برای تعمیرات و حقوق پرسنل در هر صورت تامین می شود، گفت: با وجود نیازهای صنعت برق اگر قیمت برق اصلاح شود، می توانیم پرداخت بیشتری در این حوزه ها داشته باشیم.