به گزارش پارس به نقل از ایسنا، اگر بخواهیم تاریخ تعطیلی ارکستر سمفونیک تهران را از روی تقویم محاسبه کنیم، می گوییم ارکستر از تابستان سال گذشته به سکوت رفت اما واقعیت این است که ارکستر سمفونیک از همان زمانی که فقط به اجراهای سفارشی و مناسبتی با کیفیت پایین بسنده کرد، تعطیل شد.

سال گذشته بهانه ی تعلیق ارکستر، تشکیل موسسه ای به اسم« ارکستر ایران» بود که قرار شد، ارکستر زیر چتر این موسسه اداره شود. طرحی که شاه آبادی، معاون هنری وقت، آن را ارائه داده بود اما بعدها معلوم شد که این موسسه تنها در حد یک اسم است و شاه آبادی حتی آن را ثبت قانونی هم نکرده است. طرحی که باعث شد نوازندگان فقط بین انجمن موسیقی ایران و این موسسه معلق بمانند و ندانند طرف حساب آن ها دقیقا چه کسی است؟

در همین کش وقوس ها دولت یازدهم روی کارآمد و علی مرادخانی به عنوان معاون امور هنری وزیر ارشاد منصوب شد.

اما مرادخانی در اولین نشست خبری اش گفت: وقتی محلی به نام بنیاد رودکی تاسیس شده است، ایجاد موسسه ای با عنوان « موسسه ارکستر ایران» لزومی ندارد و اگر ارکستر ها دوباره سرپا شوند باید تحت حمایت بنیاد رودکی باشند.

او از بدهی ۴۵۰ میلیون تومانی به نوازندگان ارکستر سمفونیک هم خبر داده و گفت که پرداخت این بدهی، اولویت معاونت هنری است، زیرا ارکستر مدت هاست که تعطیل است.

اما هم اکنون این پرسش پیش می آید که آیا با پرداخت این ۴۵۰ میلیون تومان توسط معاونت هنری ارکستر بار دیگر به شرایط ایده آل می رسد یا پرداخت این مبلغ تنها مقدمه ای است تا ارکستر سمفونیک تهران همه چیز را از سرخط شروع کند و روزهایش را از نوبسازد؟

یکی از نوازندگان ارکستر معتقد است: با پرداخت این بدهی چیز زیادی درست نمی شود. زیرا شرایط طوری است که باید بسیار عمیق تر و ریشه ای با آن برخورد شود و شاکله ارکستر باید با مشورت و سیاست های درست از نو ساخته شود.

نوازنده دیگری هم معتقد است: آقای مرادخانی از ابتدای انتخابش قول داد که رسیدگی به ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی در اولویت فعالیت هایش باشد و اینکه تا کنون کاری انجام نداده، شاید دلیلش این است که بودجه نداشته است.

به هر حال زمان زیادی به جشنواره موسیقی فجر نمانده است و باید دید ارکستری که دیگر رمقی برایش نمانده است، می تواند در این جشنواره اعلام موجودیت کند یا باید همچنان منتظر ماند؟