به گزارش پارس ، محمد رضا مشهدی در گفت وگو با تسنیم با اشاره به اینکه عرضه داروی خوراکی" اکسجید" بیماران تالاسمی ۳ ماه است که دچار کمبود شدید شده است، اظهار داشت: در حال حاضر به مدت ۲ ماه این دارو اصلاً وارد کشور نشده است و بیمار نیز باید برای هر عدد از این دارو به مبلغ ۲۵۰۰ تومان بپردازد که یکی زمانی وزارت بهداشت ۵۰۰ تومان از این رقم را یارانه می پرداخت، یعنی بیمار باید ۲ هزار تومان آن را از جیب خود می پرداخت و این در حالی است که بیمار تالاسمی باید بین ۳۰ تا ۱۵۰ عدد از این دارو را استفاده کند.

دبیر انجمن تالاسمی ایران افزود: بیماران تالاسمی بزرگسال روزانه باید حدود ۸ تا ۱۰ هزار تومان برای این دارو پول بپردازند و این در شرایطی است که بیش از ۳ ماه است که این دارو به شدت در بازار دارویی کمیاب شده است.

مشهدی در پاسخ به این پرسش که با این شرایطی بیمار به جای این دارویی که وجود ندارد چه داروی دیگری را باید استفاده کند، عنوان کرد: اینگونه بیماران مجبور هستند این دارو که خوراکی است را به جای داروی تزریقی جایگزین کنند که مشکلاتی زیادی را برای آنان بوجود می آورد. زیرا بیماری که در گذشته داروی خوراکی استفاده می کرده است وقتی مجبور می شود به داروی تزریقی برگردد شرایط خوبی نخواهد داشت چون داروی تزریقی درد بسیاری را برای بیمار به همراه خواهد داشت.

دبیر انجمن تالاسمی ایران ادامه داد: در حدود ۱۵۰۰ بیمار تالاسمی وجود دارد که مجبور هستند از این دارو استفاده کنند. البته داروی مشابه ایرانی با نام" اسورال" ساخته شده است ولی بیماران هنوز به آن اطمینان کامل ندارند و مجبور هستند از داروی خارجی استفاده کنند.

مشهدی درباره مشکلات کمبود داروی خوراکی بیماران تالاسمی عنوان کرد: وقتی بیماران این دارو را نتوانند مصرف کنند آهن بدن آنها افزایش می یابد و این مسئله باعث می شود که دچار بیماری کبد و قلبی شوند.

وی با بیان اینکه این داروی خوراکی که به صورت مشترک توسط کمپانی سوئیسی نوارتیس و کمپانی داخلی مداوا تولید می شود، افزود: مصرف کنندگان در دو ماه گذشته مجبور شده اند از داروی تزریقی استفاده کنند که تهیه آن نیز با مشکلاتی همراه است و این داروهای تزریقی هم با مشکل می توان تهیه کرد.

دبیر انجمن تالاسمی ایران خاطرنشان کرد: البته با رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت درباره کمبود داروهای بیماران تالاسمی چند روز پیش جلسه ای داشتیم و این مشکلات را عنوان کردیم ولی هنوز این مسائل برطرف نشده است و بیماران مشکل تهیه دارو دارند.