به گزارش پ ارس به نقل از مهر، این رصدخانه فضایی دو چرخ از چهار چرخ واکنشی خود را در ماه می از دست داد به این معنا که دیگر نمی تواند هنگام نگاه کردن به ستاره ها بی حرکت بماند.

مهندسان ناسا راه حل های امکان پذیر را مورد توجه قرار دادند اما در تعمیر آن ناتوان ماندند.

کپلر تاکنون ۱۳۵ سیاره خارج از منظومه شمسی را شناسایی کرده است اما هنوز هم ۳۵۰۰ نامزد در پایگاه داده های آن وجود داشت که به طور کامل بررسی نشده اند و اکثر آنها سیاره هستند.

این رصدخانه ۶۰۰ میلیون دلاری در مارس ۲۰۰۹ به فضا پرتاب شد تا سیارات هم اندازه زمین را که دور ستاره میزبان خود در یک منطقه قابل سکونت می چرخند شناسایی کند. منطقه اطراف یک ستاره با فرض شرایط اتمسفری مناسب، دمای هوا وجود آب را در یک سطح صخره ای در حالت مایع ممکن می سازد. در اصل کپلر تاکنون تلاش کرده است که چنین سیاراتی را شناسایی کند که دارای بهترین فرصت پشتیبانی از حیات هستند.

این رصدخانه تاکنون نیز چندین ابر زمین (اصطلاحی که برای سیارات اندکی بزرگتر از زمین در نظر گرفته شده است) در مناطق قابل سکونت ستاره ای شناسایی کرده است و دانشمندان آن اعتقاد دارند که به زودی می توانند سیارات دیگری شناسایی کرده که از شرایط شبه زمین برخوردارند.

شیوه شناسایی کپلر جستجو برای یافتن سیاراتی بود که از مقابل ستاره های خود عبور می کردند. اندازه گیریهای دشواری که نیازمند مطلقا بی حرکت بودن کپلر بود، شرایطی که اکنون دیگر برای این تلسکوپ پرکار فضایی وجود ندارد.

کپلر برای شناسایی سیارات شبیه زمین درخشندگی ۱۰۰ هزار ستاره را در عرض ۳.۵ سال بررسی می کرد تا نشانه ای از کاهش درخشندگی بر اثر گذار سیاره ای بیابد. این ماموریت به نام منجم آلمانی یوهانس کپلر نامگذاری شده بود.

این فضاپیما با چهارچرخ واکنشی به فضاپرتاب شد و نخستین نارسایی در سخت افزار آن در ژوئیه ۲۰۱۲ شکل گرفت و نارسایی دوم چرخها سه ماه پیش رخ داد.

کپلر ستاره شناسان مأموریت کپلر آخرین دستاوردهای امسال این تلسکوپ را شناسایی سیاره ای همانند زمین دانستند که قابل سکونت است. دانشمندان می گویند این سیاره که به اسم کپلر ۶۹ سی نامیده شده است همانند سیاره های منظومه خورشیدی در مداری ویژه دوره ستاره خود می چرخد. این سیاره فراخورشیدی احتمالا نخستین سیاره ای است که در آن زندگی خارج از زمین وجود دارد.