به گزارش پارس ، محمود فرشیدی در گفت وگو باایسنا، با اشاره به اظهارات رئیس جمهور منتخب ملت ایران که عنوان کرده بود آموزش و پرورش و مشکلات آن به اقتصاد گره خورده است، گفت: عمده رویکرد رئیس جمهور جدید به اموزش و پرورش حل مشکلات و مسائل اقتصادی است و همان طور که در کل جامعه این موضوع را در نظر گرفته اند، آموزش و پرورش را نیز از منظر اقتصادی آسیب شناسی کرده اند.

وی افزود: امروز مهمترین مشکل کشور مسائل اقتصادی است و این موضوع طبعا دامن گیر آموزش و پرورش نیز شده است، چرا که این وزارتخانه به عنوان عظیم ترین دستگاه تعلیم و تربیت کشور محسوب می شود.

وزیر اسبق آموزش و پرورش تصریح کرد: به نظر می رسد با این نگاه، توجه به حل مشکلات اقتصادی آموزش و پرورش در دولت یازدهم در اولویت خواهد بود و به تبع آن موضوعات و مشکلات معلمان جزو اولویت های دولت بعدی خواهد بود.

فرشیدی ادامه داد: برای حل بخشی از مشکلات آموزش و پرورش در کنار توجه به بودجه و اعتبارات باید منابع جدیدی را خلق و تعریف کرد که در این راستا می توان از تجربیات سایر کشورهای موفق در این زمینه استفاده کرد.

وی تاسیس موسسات مالی اعتباری توسط برخی دستگاه ها را یکی از روش های مناسب جهت حل مشکلات آن دستگاه عنوان کرد و گفت: با این اقدام دستگاه ها توانسته اند بخشی از مشکلات اقتصادی خود را حل کنند و آموزش و پرورش می تواند از این راهکار موفق استفاده کند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش همچنین پیشنهاد داد تا درمانگاه های ویژه فرهنگیان تبدیل به بیمارستان های فرهنگیان شود تا بخشی از مشکلات این قشر زحمتکش مرتفع شود؛ البته پیشنهاد این اقدام در دولت نهم برای ۱۲ درمانگاه در سراسر کشور با وزارت بهداشت هماهنگ شده بود.

پیشنهاد احداث خانه های سازمانی برای فرهنگیان در کنار مجتمع های آموزشی

فرشیدی در ادامه همچنین گفت: برای حل مشکل مسکن فرهنگیان یکی از راهکارهایی که می تواند موثر باشد، احداث خانه ها و مسکن سازمانی در کنار مدارس و مجتمع های شهری و روستایی است. می توان ادامه طرح مسکن مهر را در مورد فرهنگیان اجرا کرد، چرا که بخشی از مشکلات رفاهی این قشر بحث مسکن است که از این طریق قابل حل خواهد بود.

انتقاد از عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان

وزیر اسبق آموزش و پرورش در ادامه با انتقاد از عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: هرچند ایجاد این صندوق اقدام خوبی بود، اما به علت عدم مدیریت در نظارتها نتوانست آنگونه که باید به فرهنگیان خدمات ارائه کند.

فرشیدی، ایجاد معاونت اقتصادی در آموزش و پرورش را یکی دیگر از راهکارهایی برشمرد که می تواند از نظر اقتصادی و مالی آموزش و پرورش را در شرایط بهتری قرار دهد.