به گزارش پارس نیوز، 

حمید محمدی رییس سازمان حج و زیارت در نشست مدیران دستگاه‌های همکار در حوزه حج تمتع ۹۷ که با حضور مدیران و نمایندگان دستگاه‌های مختلف برگزار شد، از تلاش‌های تمامی دست اندرکاران در برگزاری حجی عزتمندانه قدردانی کرد.

وی ضمن شکرگزاری به درگاه خداوند متعال برای برگزاری حج عزتمندانه، گفت: موفقیت آمیز بودن حج ۹۷ بعد از لطف خداوند، مرهون همکاری، هماهنگی، برنامه ریزی و تلاش‌های همه دست اندرکاران و دستگاه‌های مختلف و همکار در این عرصه بوده است.

محمدی خاطرنشان کرد: رضایت رهبر معظم انقلاب از دست اندرکاران حج بسیار ارزشمند بود.

رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه برگزاری حج یک کار جمعی محسوب می‌شود، گفت: گرچه سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری متولیان مستقیم برگزاری حج محسوب می‌شوند، اما برگزاری چنین عملیات مهمی، بدون همکاری و همدلی و همراهی مجموعه‌ها و دستگاه‌های مختلف امکان پذیر نخواهد بود.

محمدی تاکید کرد: قطعا همه دستگاه‌های همکار و حاضر، به سهم خود در موفقیت حج تمتع ۹۷ نقش داشته اند.

وی افزود: با وجود همه محدودیت‌های زیرساختی و تنگناها، سربلندی و عزت حجاج را شاهد بودیم و خدا را بابت این عملیات موفقیت آمیز شکرگزار هستیم.

رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرمایشات بسیار کاربردی و دقیقی را در حوزه حج ارایه کرده اند، گفت: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری، با کمک دستگاه‌های همکار در عرصه حج، برنامه ریزی مناسبی را بر اساس فرمایشات ایشان انجام می‌دهد.

محمدی به برخی دلایل موفقیت آمیز بودن حج امسال اشاره کرد و گفت: آسیب شناسی دقیق و برنامه ریزی مناسب برای حج ۹۷، توجه جدی به رفع مشکلات سنوات قبل، اجرای صحیح برنامه ریزی ها، هماهنگی و همدلی میان دست اندرکاران، اطلاع رسانی مناسب نسبت به وجود برخی محدودیت‌های زیر ساختی و نظم و انضباط دست اندرکاران و حجاج بخشی از عوامل موفقیت بوده است.

وی افزود: آنچه که در موسم حج دیدیم، نشان دهنده تلاش همه دست اندرکاران در قبل و طول موسم بوده است که از همه دست اندرکاران تشکر و قدردانی می‌کنیم.

محمدی در ادامه از تلاش‌های تمامی دست اندرکاران از جمله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بانک ملی، بانک مرکزی، هلال احمر، پلیس فرودگاه، فرودگاهها، سپاه حفاظت فرودگاهها، سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی، هواپیمایی جمهوری اسلامی، صداوسیما، بیمه، وزارت امور خارجه و ... تشکر کرد.

وی به بخشی از تلاش‌ها اشاره کرد و گفت: نقش بانک ملی در مساعدت یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی، تامین ارز توسط بانک مرکزی، معاینات دقیق و به موقع توسط مرکز پزشکی هلال احمر و تاثیر آن در سلامت حجاج و کاهش تعداد فوتی ها، همراهی پلیس گذرنامه، فیلترینگ مناسب پلیس فرودگاهها، مساعدت دادستانی کل کشور، آماده بودن فضای فرودگاه‌های کشور، به موقع بودن پرواز‌های زایران و کاهش تاخیرها، رفع مشکلات کنسولی و ایجاد آرامش روانی توسط رسانه ملی و ... بخشی از خدمات دستگاه‌های همکار در حج ۹۷ بوده است.

رییس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه برنامه ریزی‌های لازم برای حج ۹۸ باید انجام پذیرد گفت: حج ۹۷ از حج امسال کمی متفاوت‌تر است و دلیل عمده آن هم مباحث اقتصادی است چرا که باید برنامه ریزی مناسبی در هزینه‌ها انجام گیرد.

وی افزود: برنامه‌هایی مدنظر داریم تا مانع افزایش بیش از حد هزینه‌ها شویم و این برنامه ریزی‌ها مستلزم آن است تا اطلاع رسانی و کار‌های مربوط به حج آینده را زودتر آغاز نماییم.

رییس سازمان حج و زیارت افزود: برای حج ۹۸ باید برنامه ریزی‌ها اعم از فراخوان، نام نویسی، هماهنگی‌ها با دستگاه‌های همکار، برنامه ریزی‌های پروازی، برنامه ریزی‌های اسکان و ... زودتر انجام گیرد تا مشکلی پیش نیاید.

وی بیان داشت: راهکار‌های کاهش هزینه‌ها باید احصا شود؛ امیدواریم به نقطه مشترکی دست یابیم تا هم خدمات مناسبی به حجاج داده شود و هم هزینه‌ها کاهش پیدا کند تا به حجاج فشار وارد نشود و هزینه‌ها با وجود افزایشی که می‌یابد تفاوت فاحشی با سال قبل نداشته باشد.

محمدی گفت: همکاری و همدلی دستگاه‌های مختلف در حوزه حج می‌تواند به سایر بخش‌ها اساس یابد.