~~به گزارش پارس ، به نقل از خبرگزاری ایسنا دکترعلیرضا زالی در نهمین همایش سراسری انجمن خون و سرطان کودکان ایران و کنگره بین‌المللی چالش‌ها در هماتولوژی و آنکولوژی کودکان با بیان اینکه عمده سرطان‌های کودکان مربوط به حوزه خون و سیستم لنفاوی است، گفت: نکته مهمی که موجب تفاوت میان سرطان کودکان با بزرگسالان می‌شود، اثربخشی درمان در تشخیص سرطان‌های کودکان است به طوری که بالغ بر 85 درصد سرطان‌های سیستم خونی در کودکان درمان‌پذیر هستند و در بسیاری از موارد به درمان قطعی نائل می‌شوند.

وی افزود: اوج سرطان‌های متداول خون در کودکان به کمتر از یک درصد در زمان بلوغ افراد می‌رسد. در نتیجه به دلیل اثربخشی بالای درمان در سرطان کودکان، سرمایه‌گذاری در آن بسیار اهمیت دارد و پیش‌بینی می‌شود به دلیل موفقیت درمان بتوانیم زندگی عاری از سرطان را برای کودکان در سال‌های آینده انتظار داشته باشیم.

درمان سرطان کودکان گران است

رییس سازمان نظام پزشکی کشور درمان سرطان در کودکان را گران دانست و گفت: از آنجایی که در درمان سرطان کودکان نیاز به تجهیزات، داروهای جدید، روش‌های تشخیصی و درمانی جدید، آزمایشات متعدد وجود دارد درمان نیز گران می‌شود.

زالی درباره چگونگی حمایت بیمه‌ای در درمان سرطان کودکان گفت: در کشور از یک فرآیند مشترک حمایت یارانه‌ای، بیمه‌ای و حمایت خیرین در حوزه سرطان کودکان برخوردار هستیم و بخش خیریه اقدامات موثری در کاهش هزینه‌های سرطان انجام داده است، اما معتقدیم برای درمان سرطان در کشور باید پوشش بیمه‌ای بیشتری را شاهد باشیم، چراکه منطقی‌ترین مسیر برای پوشش هزینه‌های سرطان کودکان پوشش بیمه‌ای است.

وی با تاکید بر اینکه بالغ بر 85 درصد سرطان‌های خون کودکان درمان‌پذیر است، گفت: البته بحث پیشگیری از سرطان کودکان کمی پیچیده است چراکه عواملی را در زمینه محیطی برای سرطان کودکان شناخته شده، قطعی نیستند، اما عواملی مانند تغییر الگوی زندگی و تغذیه، استفاده از فست‌فودها، وجود آلاینده‌های محیطی و... می‌تواند در بروز سرطان‌های کودکان موثر باشد.

رییس سازمان نظام پزشکی کشور درباره رابطه امواج مغناطیسی با ورود سرطان گفت: در این خصوص هنوز ابهامات زیادی وجود دارد و نیاز به بررسی‌های پژوهشی بیشتری است، اما اگر در آینده رابطه‌ای میان این امواج و سرطان به اثبات برسد، آسیب‌پذیری گروه سنی اطفال افزایش می‌یابد، به همین دلیل باید به عدم استفاده بیش از حد موبایل در کودکان به عنوان یک هشدار بهداشتی تاکید شود. البته مطالعات اخیر رابطه‌ای ضمنی را میان استفاده از برخی از دستگاه‌های نوین فناوری مانند موبایل و بروز سرطان را اثبات کرده است و باید در این زمینه هشدارهای لازم داده شود.

زالی درباره آمار کودکان مبتلا به سرطان در کشور گفت: پیش‌بینی می‌کنیم در سال حدود 3500 کودک زیر 15 سال در سیستم ثبت سرطان ما ثبت شود که 20 تا 30 درصد نمونه‌های جدید به سرطان خون کودکان مبتلا می‌شود.

داستان تالاسمی در ایران با گذشته متفاوت شده است

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به وضعیت بیماری تالاسمی در کشور گفت: کشور ما از نظر آماری یکی از بالاترین آمارهای ثبت تالاسمی را دارد. البته از آنجایی که نظام ثبت تالاسمی در کشور جامع است و این آمار به همین دلیل ایجاد شده و ممکن است در کشورهایی مانند هند و پاکستان آمار تالاسمی بیشتر از ما باشد.

وجود 20 هزار بیمار تالاسمی در کشور

رییس سازمان نظام پزشکی کشور افزود: در حال حاضر پیش‌بینی می‌کنیم بیش از 20 هزار بیمار تالاسمی ثبت شده در کشور وجود داشته باشد. از طرفی از زمان شکل‌گیری سازمان انتقال خون که امکان فراهم کردن فرآورده‌های خونی را ایجاد کرده است، باعث شده نسلی از بیماران تالاسمی را شاهد باشیم که به سن 40 سالگی و یا بالاتر از ان رسیده‌اند، بنابراین داستان تالاسمی در ایران با گذشته متفاوت شده است.

زالی با تاکید بر اهمیت کیفیت زندگی بیماران تالاسمی گفت: باید علاوه بر درمان این بیماران کیفیت مناسب زندگی را برایشان ایجاد کرد، چراکه بسیاری از بیماران در صحنه‌های اجتماعی و علمی کشور حضور دارند.

وی کاهش فزآینده و چشمگیر بیماران تالاسمی را در کشور به عنوان دستاوردی در نظام سلامت عنوان کرد و افزود: در حال حاضر سالانه حدود 180 تا 200 مورد تولد تالاسمی در کشور را شاهد هستیم و آمار ما نسبت به گذشته 20 درصد کاهش یافته است، اما هنوز هم می‌توانیم با اعمال برخی برنامه‌های مناسب این میزان را کاهش دهیم. البته آمار تالاسمی ما در برخی استان‌ها به ویژه استان‌های محروم بیشتر است.

استفاده بیش از عملکرد بینایی، این سیستم را مختل می‌کند