به گزارش پارس به نقل از سلامانه یک متخصص اطفال گفت: «معمولاً شیر مادران، در روزهای اول بعد از زایمان، کم است و متاسفانه، در اثر عدم آموزش صحیح ارتباط بین مادر و شیرخوار، شیرمادر در روزهای بعدی، کمتر هم می‌شود. در این صورت مادران فکر می‌کنند که شیر آن‌ها کم است و شروع به دادن شیر خشک به شیرخوار خود می‌کنند».


 وقتی از دکتر اکبر کوشانفر پرسیدیم که چرا شیرخواران در روزهای اول، شیشه شیر را ساده‌تر از سینه مادر می‌پذیرند هم پاسخ داد: «پستونک سر شیشه، ساده‌تر از پستان مادر، مکیده می‌شود و اگر شیرخواران به آن عادت کنند، دیگر پستان مادر را به‌خوبی قبول نمی‌کنند و همین مساله باعث کاهش ترشح شیر در مادران می‌شود».


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه»، راه پی بردن به کم بودن یا نبودن شیر مادر را هم این طور عنوان کرد: «مهم‌ترین نشانه کافی بودن یا نبودن شیر مادر، میزان رشد کودک است. تمام بچه‌ها باید تا 2 سالگی، تحت برنامه پایش رشد باشند و نمودار رشد آن‌ها به‌صورت مداوم بررسی شود. اگر شیر مادر کافی و آموزش شیردادن به شیرخواران هم صحیح باشد، شیرخواران رشد کامل خواهند داشت».


دکتر کوشانفر تاکید می‌کند که قطره ویتامین AD از روز پانزدهم و 15 قطره، مکمل آهن هم از 6 ماهگی برای شیرخواران تجویز می‌شود.

وی در انتها خاطرنشان کرد که وزن شیرخوار روی نمودار پایش رشد، مهم‌ترین نشانه کافی بودن شیر مادر است. یعنی هر شیرخوار باید در پایان یک ماهگی، یک کیلو وزن اضافه کند که این نشانه کافی بودن شیر مادر است.