‎ به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»،  علی محمدی ‎نوشت:

مسئولان کتابخانه نیویورک در برنامه‌ای جدید تصمیم گرفتند تا به صورت رایگان به خانواده‌های کم‌درآمد دستگاه‌های هات اسپات مجهز به اینترنت بی‌سیم به صورتlarger امانی بدهند. گوگل با یک‌میلیون دلارکمک بلاعوض و نایت نیوز نیز با اهدای ۵۰۰ هزار دلار در برنامه توزیع هات اسپات بین خانواده‌های کم‌درآمد مشارکت دارند.تابستان گذشته کتابخانه عمومی نیویورک برنامه مشابهی را با موفقیت اجرا کرد و خانواده‌های ساکن در منطقه برانکس و استاتن آیلند را اینترنت دار کرد و حالا با توسعه این برنامه قرار است مناطق منهاتان، بروکلین و کوئینز تحت پوشش قرار گیرند.هدف نهایی این طرح پوشش آنلاین ۱۰ هزار خانواده است.کارشناسان می‌گویند ۳۰ درصد از ساکنان نیویورک دسترسی به باند پهن/ Broadband ندارند و با در نظر گرفتن جمعیت ۸ میلیونی نیویورک تقریباً ۳ میلیون نیویورکی بدون اینترنت هستند.آنچه می‌بینید هات اسپاتی است که بین خانواده های مذکور توزیع می‌شود.

interfree

همچنین قرار است کیسوسک‌های تلفن نیویورک نیز به ایستگاه ارائه‌دهنده‌ی وای-فای با نام تجاری LinkNYC تبدیل و مجهز شوند. با همگانی شدن تلفن‌های همراه، کیوسک‌های تلفن که روزی برای استفاده از آن‌ها باید صف می‌ایستادیم، بلااستفاده مانده‌اند. نیویورک از سال گذشته طرحی را آغاز کرد که در آن قرار شد کیوسک‌های تلفن به سرویس‌دهنده‌ی اینترنتی وای-فای تبدیل شوند تا مردم بتوانند در سطح شهر از اینترنت مجانی پرسرعت بهره ببرند. این طرح LinkNYC  نام‌گذاری شده است.

interfree1

جالب است بدانید که علاوه بر اینترنت گیگابیت مجانی، مردم نیویورک قادر خواهند بود پس از اتصال به این شبکه‌های وای-فای، تماس تلفنی رایگان به سرویس فوریت‌های ۹۱۱ و تماس داخل شهری برقرار کنند. پس از اتصال به این شبکه‌های وای فای، امکان دسترسی به برخی از سرویس‌های شهری و موقعیت یابی نیز میسر می‌شود.

کیوسک‌های وای‌فای فضای کمتری نسبت به کیسوک‌های تلفن‌ اشغال می‌کنند. این موضوع برای شهر شلوغی مانند نیویورک، اهمیت دارد.

برای کسب درآمد از این کیوسک‌ها، قرار است تا بخشی از آن به تبلیغات اختصاص داده شود تا از این طریق هزینه‌های ارائه‌ی اینترنت رایگان به مردم فراهم شود.

سرویس LinkNYC بصورت محدود در برخی از نقاط نیویورک اجرا شده، اما قرار است سال آینده، ۱۰ هزار کیوسک وای-فای گیگابیت در این شهر راه‌اندازی شود.

کیوسک‌های تلفن در شهرهای مختلف کشور خودمان نیز بلااستفاده مانده‌اند. شاید این ایده‌ی خوبی باشد که شهرداری بتواند از آن الگو برداری کرده و دسترسی به اینترنت را برای مردم سطح شهر آسان‌تر کند. حتی این طرح می‌تواند با حمایت اپراتورها یا سرویس‌دهنده‌های مطرح کشور انجام شود. از طرفی ایده‌ی ارائه تبلیغات روی نمایشگر بزرگ کیوسک‌ها نیز می‌تواند هزینه‌ی ارائه اینترنت مجانی به مردم را جبران کند. نظر شما در این باره چیست؟