به گزارش پارس روزنامه وطن امروز نوشت ؛ ردیف استخدامی برگزاری آزمون مربیان پیش‌دبستانی هنوز صادر نشده و دولت معتقد است که آموزش و پرورش در طول چند سال گذشته بیش از ظرفیت و سهمیه نیرو استخدام کرده است. این درحالی است که رایزنی آموزش و پرورش برای کسب ردیف استخدامی ادامه دارد. آزمون استخدامی مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی که قرار بود در تاریخ 17 مرداد برگزار شود به دلیل اعطا نشدن مجوز استخدامی از سوی معاونت ریاست‌جمهوری به تعویق افتاد و این روزها تعداد انبوهی از نیروهای شرکتی و مربیان پیش‌دبستانی این پرسش را از مدیران آموزش و پرورش دارند که آیا این آزمون برگزار خواهد شد یا خیر؟ ‌سوالی که هنوز پاسخ روشنی برای آن وجود ندارد.
همه چشم‌انتظار تصمیم دولت
البته مدیران آموزش و پرورش از برگزاری این آزمون خبر می‌دهند اما اعلام تاریخ آن را منوط کرده‌اند به کسب مجوز از سوی ریاست‌جمهوری تا پس از آن تاریخ و منابع لازم برای برگزاری این آزمون را اعلام کنند. سیدمحمد بطحایی، قائم‌مقام وزیر آموزش و پرورش در همین باره گفته است: در حال حاضر نیازسنجی انجام داده‌ایم و آمار ما نیز مشخص شده است که در هر منطقه به چه تعداد نیرو و با چه جنسیتی نیاز داریم. هم‌اکنون منتظر پاسخ معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست‌جمهوری هستیم. جلساتی نیز تاکنون با این معاونت داشته‌ایم و امیدواریم تا پایان هفته جاری، زمان برگزاری آزمون مشخص شود. همچنین عبدالرسول عمادی، رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش نیز معتقد است:‌ پس از اعطای مجوز استخدامی از سوی دولت این آمادگی وجود دارد که ظرف مدت دو ماه آزمون مربوط به مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی را برگزار کنیم.
دلایل دولت چیست؟
عبدالوحید فیاضی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و نماینده مجلس در کارگروه مشترک میان دولت، آموزش و پرورش و مجلس برای بررسی وضعیت آزمون مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی در این باره به تسنیم اظهار داشت: هنوز برای برگزاری این آزمون نتوانسته‌ایم به نتیجه‌ای برسیم. وی افزود: معاونت منابع انسانی ریاست‌جمهوری نامه‌ای را ارسال و اعلام کرده با بررسی‌هایی که انجام داده، آموزش و پرورش بیش از ظرفیت و سهمیه نیرو استخدام کرده است. استناد دولت به قانون مدیریت خدمات کشوری است که آموزش و پرورش طبق این قانون از ردیف‌های استخدامی خود استفاده کرده است. طبق این قانون به ازای هر 3 نفر که بازنشسته می‌شوند امکان جذب یک نفر وجود دارد و آموزش و پرورش در دوره‌های قبل از این ظرفیت استفاده کرده است. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه فرصت آموزش و پرورش برای برگزاری آزمون مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی تا آبان به پایان می‌رسد، ادامه داد: آموزش و پرورش هنوز موفق به کسب مجوز استخدامی از سوی دولت نشده است.
تذکر کتبی 72 نماینده به رئیس‌جمهور
این در حالی است که روز یکشنبه 72 نفر از نمایندگان مجلس درباره اجرایی نشدن قانون استخدام مربیان پیش‌دبستانی و معلمان حق‌التدریسی در تذکری به رئیس‌جمهور خواستار توضیح علت عدم اجرای قانون درباره استخدام مربیان پیش‌‌دبستانی و معلمان حق‌التدریسی شدند. علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش نیز در جدیدترین اظهارنظر خود در رابطه با وضعیت برگزاری آزمون مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت این مهم، طی هماهنگی‌های انجام شده با محمد‌باقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور، محمود عسکری آزاد جانشین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست‌جمهوری و فرهاد دژپسند معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور، ‌قرار است نحوه و زمان برگزاری این آزمون مورد بررسی واقع شود. وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش جلسات متعددی را برای تعیین تکلیف برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش‌دبستانی برگزار کرده و بدون‌شک در آینده‌ای نزدیک زمان برگزاری این آزمون را اعلام خواهیم کرد.
کمبود آموزگار در مقطع ابتدایی
زهره طبیب‌زاده، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره اعطا نشدن مجوز استخدامی از سوی دولت گفته است: آموزش و پرورش اعلام کرده است که حدود 50 هزار نفر نیروی مازاد داشته و از سوی دیگر در مقطع ابتدایی دارای کمبود آموزگار است. آموزش و پرورش بعد از ساماندهی نیروی انسانی باید اعلام کند که چه تعداد کمبود نیرو دارد و آن وقت برای استخدام نیروی جدید اقدام کند. وی افزود: هم‌اکنون بدنه کارکنان دولت متورم است و دولت با این استدلال اعلام می‌کند که نمی‌توان در این شرایط بازهم نیروی جدید گرفت از سوی دیگر آزمون مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی قانون مصوب مجلس بوده و لازم‌الاجراست از همین رو برای برگزاری آزمون مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای شرکتی نیاز به مجوز ریاست‌جمهوری است. این درحالی است که این روزها 30 هزار نفر از مربیان پیش‌دبستانی و بیش از 10 هزار نیروی شرکتی چشم‌انتظار برگزاری آزمون استخدامی هستند، آزمونی که هنوز ردیف استخدامی آن از سوی دولت اعطا نشده است. آیا دولت در شرایطی که با تورم نیروی انسانی مواجه است با اعطای ردیف استخدامی برای برگزاری این آزمون موافقت خواهد کرد؟