به گزارش پارس به نقل از مهر، دکتر علی اکبر سیاری روز دوشنبه در نشست خبری هفته مبارزه با سرطان افزود: سرطان یکی از عوامل خطرساز سلامتی مردم است و به علت هزینه بالای آن علاوه بر اینکه از نظر اقتصادی خانواده را دچار مشکل فقر می کند، باعث مشکلات تغذیه ای، افسردگی و روانی هم می شود. وی با بیان اینکه سالانه در ایران ۹۰ هزار نفر دچار سرطان می شوند، گفت: در حال حاضر حدود ۳۰۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان در ایران وجود دارد که خانواده های بیماران سرطانی نیز در این روند درگیر می شوند.

شایعترین علت ابتلا به سرطان

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: شایعترین علت ابتلا به سرطان، سن است.

سیاری در ادامه افزود: با بالا رفتن سن به مرور تغییرات ژنی در بدن بوجود می آید و به همین دلیل است که در جوامع مسن به سرطان بیشتری مبتلا می شوند.

وی گفت: با توجه به سن جمعیتی ایران که در حال شکوفایی یعنی جوانی و میانسالی است، تا ۲۰ تا ۳۰ سال آینده آمار سرطان در کشور بیشتر می شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: با پیشگیری، می توانیم از رشد سرطان در جامعه جلوگیری کنیم زیرا سرطان یک سیر تدریجی دارد.

سیاری به زمینه های ابتلا به سرطان اشاره کرد و گفت: آلودگی هوا یکی از عوامل ایجاد سرطان است و افرادی که در محیط باز و آزاد زندگی می کنند بیشتر در خطر ابتلا به سرطان هستند.

موتورهای دیزلی خطرناکترین وسیله آلودگی هوا

وی از عوامل ایجادکننده سرطان موجود در هوا به موادی که از اگزوز ماشین ها و موتورها متصاعد می شود اشاره کرد و گفت: Co و ذرات معلق در هوا که از این وسایل متصاعد می شوند، سرطان زا هستند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: موتورهای دیزلی خطرناکترین عامل آلودگی هوا هستند و حدود ۲۰ درصد آلودگی هوا توسط این موتورها ایجاد شده که باعث سرطان ریه می شوند.

سیاری از دیگر عوامل ایجاد کننده سرطان به مواد غذایی آلوده به نیترات که شامل صیفی جات و سبزیجات است اشاره کرد.

وی در ادامه، فلزات سنگین که دارای آرسنیک هستند و خشکبار که دارای آفلاتوکسین بیشتری از حد استاندارد جهانی هستند را نیز از عوامل ایجادکننده سرطان برشمرد.

سیاری مصرف سیگار و تریاک را از عوامل بسیار خطرساز در ایجاد سرطان عنوان کرد و گفت: ایران بیشترین مصرف تریاک در دنیا را داراست که باعث سرطان گوارش و مثانه در افراد می شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ویروسهای هپاتیت B و C و ایدز را از عوامل ایجاد سرطان عنوان کرد و گفت: در ایران افرادی هستند که از هپاتیت خود اطلاع ندارند که اگر این افراد در بچگی دچار هپاتیت B شده باشند ویروس در کبد آنها باقی مانده باشد و در بزرگسالی حدود ۹۰ درصد به سرطان کبد دچار خواهند شد در حالی که افرادی که در بزرگسالی دچار هپاتیت B شده اند درمان آنها زودتر جواب داده و بهبود می یابند.

تزریق واکسن از برخی سرطانها پیشگیری می کند

سیاری گفت: با تزریق واکسن هپاتیت B می توان از سرطان کبد پیشگیری کرد.

وی در ادامه به یک نوع ویروس که باعث زگیل در ناحیه تناسلی زنان می شود اشاره کرد و گفت: با تزریق واکسن می توان از سرطان در این گونه افراد نیز پیشگیری کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت مهمترین عامل برای پیشگیری از سرطانها را اطلاع رسانی و توانمندسازی مردم عنوان کرد و گفت: نقش رسانه ها در آشنایی مردم و فرهنگ سازی بسیار مهم است.

سیاری آگاه سازی مردم درخصوص نقش تحرک و ورزش در زندگی را بسیار مهم برشمرد و گفت: مصرف روغن های جامد که با ترانس بالا که اسیدهای جرب اشباع دارند از دیگر عوامل ایجاد ابتلا در سرطان است.
وی راههای تشخیص سرطان از طریق مراجعه به پزشکان را در پیشگیری از سرطان عامل دیگری در آگاه سازی مردم عنوان کرد و گفت: افرادی که سابقه فامیلی بیماری سرطان دارند می توانند با مراجعه به پزشک و راه های تشخیصی از ابتلا به سرطان جلوگیری کنند.

وی بدترین و کشنده ترین سرطان در ایران را سرطان معده عنوان کرد و گفت: در زنان سرطان پستان و روده بزرگ و در مردان سرطان پوست و پروستات بیشترین افراد درگیر با سرطان در ایران را شامل می شود.