به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دولت ها می توانند با در نظر گرفتن اقداماتی برای کنترل آلاینده های ناشی از کارخانه ها، ارائه استانداردهای کیفیت هوا و معرفی خط مشی های موثر برای کنترل رشد بی رویه خودروهای سواری تا حدودی با این معضل مقابله کنند.

آلودگی هوا از جمله چالش هایی است که می توان آن را در تمامی کشورها و شهرهای بزرگ مشاهده کرد و برای دولت ها هزینه آور است. به طور مثال در چین سالانه میلیاردها دلار، صرف هزینه های بهداشتی و درمانی ناشی از آلودگی هوا و بهره وری از دست رفته می شود.

کارشناسان محیط زیست در چین معتقدند که بنیادی ترین راه حل برای مقابله با آلودگی هوا، ریشه کن کردن منشا آن است. به طور مثال یکی از این راه حل های موثر حذف ذغال سنگ از چرخه سوختی و دوری کردن از سوخت های فسیلی و جایگزین کردن آن با انرژی های پاک و تجدیدپذیر است.

در کوتاه مدت نیز راه حل های بسیاری برای کنترل آلودگی هوا وجود دارد. هرچند اجرای تمامی این برنامه ها و راه حل ها مستلزم آن است که دولت ها تاثیر مخرب آلودگی هوا بر سلامت عمومی و اقتصاد را به طور جدی درک و برای مقابله با آن اقدامات فوری اتخاذ کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صلح سبز، کارشناسان محیط زیست در چین به معرفی بخشی از این اقدامات پرداخته اند که به شرح زیر است:

- ارائه اطلاعات کامل و صحیح در مورد کیفیت هوا به مردم و مسئولان

- تشدید کنترل تولید گازهای گلخانه ای

- معرفی استانداردهای سوخت پاک تر و جایگزین کردن خودروهای الکتریکی

- محدود کردن ساخت نیروگاه ها در نزدیکی مناطق مسکونی

- توسعه برنامه های شهری برای ارتقای فضای سبز

- در نظر گرفتن کیفیت هوا در هنگام ارزیابی زیست محیطی در پروژه های بزرگ شهری

- محدود کردن مصرف منطقه ای زغال سنگ

علاوه بر اینها اخیرا مقامات شهر پکن در چین قصد دارند برای خروج این شهر از وضعیت بحرانی آلودگی هوا تا سال ۲۰۱۷ میلادی اتوبوس های شهری گازوئیلی خود را با اتوبوس های دارای « سوخت پاک» جایگزین کنند.

به گزارش رویترز، برای جایگزینی دو سوم ناوگان حمل و نقل شهری پکن و به نصف رساندن انتشار گاز دی اکسیدکربن در این شهر، ۱۴ هزار دستگاه اتوبوس جدید گازسوز یا برقی خریداری می شود. چین در عین حال به منظور کاهش آلودگی هوا یک برنامه اضطراری وضع کرده که شامل طرح زوج و فرد خودروها و یا تعطیلی مدارس در مواقع بحرانی می شود.

همچنین مقامات این شهر تصمیم گرفته اند از سال آینده میلادی (۲۰۱۴) آمار فروش خودرو را در این شهر تا ۴۰ درصد کاهش دهند تا به نوعی با بحران آلودگی هوا مقابله کنند. تصمیم به کاهش ۴۰ درصدی نرخ فروش خودرو در این شهر منجر به حمایت بیشتر از ورود خودروهای جدیدتر و پاک تر شده و احتمال می رود که عزم خودروسازان خارجی را برای فعالیت در شهرهای کم ترافیک تر چین راسخ تر کند.