به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی با اشاره به مشکلات اعتباری حوزه سلامت کشور که همواره به صورت انباشته شده از سالی به سال بعد منتقل می شود، به استفاده از ظرفیت وزرای دوره های قبل در دوره کنونی وزارت بهداشت اشاره کرد.

وی گفت: سلامت همیشه اولویت بعد از هفتم و هشتم بوده است؛ این درحالیست که در دنیا اولویت دوم و یا حداکثر سوم است. بعد از" امنیت" ، " سلامت" مردم باید در اولویت باشد.

هاشمی کمبود اعتبارات وزارت بهداشت را مورد اشاره قرار داد و گفت: طی ۱۰ سال گذشته تعداد ۲۲۰ هزار پرسنل وزارت بهداشت به حدود ۴۱۷ هزار پرسنل کنونی رسیده است. این در حالیست که دولت تنها حقوق همان ۲۲۰ هزار نفر را می پردازد، بنابراین حقوق حدود ۱۸۰ هزار پرسنل مابقی باید از درآمد اختصاصی بیمارستان ها تامین شود. به این ترتیب پولی که باید صرف نوع و شکل خدمات شود که رضایتمندی مردم را در بر گیرد صرف پرداخت حقوق پرسنل شده است. از طرف دیگر با وجود توسعه های صورت گرفته، هنوز با کمبود امکانات و پرسنل در ارایه خدمات مواجهیم و بی تردید امکان تعطیلی مراکز و تعدیل نیرو وجود ندارد.

پیش بینی کسری ۳۰۰۰ میلیارد تومانی وزارت بهداشت در سال جاری

وزیر بهداشت در ادامه به کسری اعتبارات نظام سلامت اشاره کرد و با تاکید بر لزوم استفاده از خیرین و بخش خصوصی در این حوزه، افزود: سال ۹۱ وزارت بهداشت با ۴۷۰۰ میلیارد تومان کسری وارد سال ۹۲ شد. پیش بینی می شود که امسال نیز حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان بر کسری های سال های گذشته اضافه و به سال ۹۳ منتقل شود.

وی در عین حال پروژه های نیمه تمام وزارت بهداشت و همچنین هزینه های کمرشکن سلامت را مورد اشاره قرار داد و گفت: بر این اساس در جهت حل این مشکلات و کاهش سهم مردم در پرداخت هزینه ها باید بیمه ها اصلاح و تقویت شوند و به دنبال آن تعرفه های تشخیصی – درمانی اصلاح شوند. این موارد نیازمند لحاظ منابع کافی برای حوزه سلامت است.