قیمت های نجومی عجیب برای فروش حواله خودرو !
بازار خرید و فروش حواله خودرو دوباره داغ شده و سایتها از آگهیهای خرید و فروش با قیمتهای متفاوت پر شده است
به گزارش پارس نیوز ، با اعلام نتایج قرعهکشی اخیر عرضه محصولات گروه صنعتی ایرانخودرو و اعلام لیست منتخبان این دوره، بازار خرید و فروش حواله دوباره داغ شده و سایتها از آگهیهای خرید و فروش با قیمتهای متفاوت پر شده است؛ بگونهای که در آگهیهای فروش قیمتهای پایه از ۱۰۰ میلیون تومان شروع میشود و بعضاً آگهیهای ۹۴۳ میلیون تومانی هم به چشم میخورد. در حقیقت هرچه دلشان بخواهد قیمت میگذارند و این درحالیست که حواله طرح مادران گرانتر است.
این طرح که با عرضه محصولات این گروه خودروسازی شامل ری را، خانواده پژو ۲۰۷ دستی، تارا، راناپلاس، سورن پلاس، خانواده هایما و دو خودروی برقی لونا GRE و FAW Bestune NAT به صورت طرح پیش فروش و فروش فوق العاده و طبق اولویت بندی و در چارچوب مصوبات شورای رقابت و دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری، عرضه شده بود، اجرایی شد که پس از چند بار امروز و فردا شدن، در نهایت یکشنبه هفته گذشته (۱۱ شهریور ماه) قرعه کشی جهت اولویت بندی متقاضیان انجام شد.
قرعه کشی برای انتخاب مشتریان نهایی ضروری بود؛ چراکه بالغ بر سه میلیون نفر در این طرح ثبت نام کردند اما تنها ۱۱۵ هزار دستگاه در این مرحله، ظرفیت وجود داشت. پس از یک هفته، بالاخره از عصر روز شنبه (۱۷ شهریور ماه) کار بارگذاری نتایج قرعه کشی آغاز شد و روز گذشته (یکشنبه) این مهم تکمیل و لیست نهایی منتخبان منتشر شد.
بطور مثال اگر حواله عادی بین ۱۵۰-۱۰۰ میلیون تومان تا ۳۰۰ میلیون تومان، قیمت گذاری می شود، حواله مادران از ۳۰۰ میلیون تومان به بالا شروع می شود و تا ۵۰۰ میلیون تومان هم قیمت می خورد.
در این برخی هم متقاضی خرید حواله هستند که اعداد پایه با رقم پایین ۱۱۱ و خورده، ۱۲۵ و خورده میلیون تومان درج کرده اند که صرفاً گزینه قیمت خالی نباشد؛ وگرنه که دارندگان حواله ها به این قیمت ها نمی فروشند.
در ادامه برخی از این آگهی از روز گذشته که لیست نهایی منتخبان اعلام شده تا ساعاتی پیش، به این شرح است که حواله فروش ۶۸۰ و ۷۱۰ و حتی ۹۴۳ میلیون تومانی! هم در آن دیده می شود.
بررسی آگهی های نشان می دهد که برخلاف تصورها، محصول تازه ایران خودرو (ری را) چندان مورد استقبال دلالان قرار نگرفته و علاوه بر اینکه تعداد آگهی های چندانی ندارد، رقم های بالایی هم بفروش نمی رسند و رنج ۲۰۰ تا ۳۰۰ قیمت خورده اند؛ در نهایت طرح مادران آن ۵۰۰ میلیون تومان آگهی شده است. همچنین این موضوع برای دو خودرو برقی لونا و بیستیون هم صدق می کند و چندان مورد دلخواه دلالان نیست.
یکی از دلایل عدم استقابل پایین از ری را و خودروهای برقی شاید قیمت این خودروهاست که تفاوت چندانی احتمالا با بازار آزاد نخواهند داشت؛ بنابراین برای دلالان سود چندانی ندارد که روی آن سرمایه گذاری کنند.
همانطور که اشاره شد، علیرغم ممنوعیت ها اما این موضوع به سادگی و بدون ورود هیچ دستگاه نظارتی در حال انجام است؛ در نتیجه همین می شود که از این سه میلیون نفر شاید بالغ بر دو میلیون نفر دلالان و سوداگرانی هستند که صرفاً برای کسب سود از این بازار که سال هاست از بازار مصرفی فاصله و شکل بازار سرمایه ای به خود گرفته است، وارد این بازار می شوند.
این درحالیست که عدم الزام گواهینامه رانندگی که برای مادران متقاضی تا پیش از این هم اجباری نبود و از این طرح اخیر، برای متقاضیان عادی هم دیگر جزو ملزومات ثبت نام به حساب نمی آمد، بازار دلالی ها را داغ تر هم کرد.
ارسال نظر