11

مرکز تحقیقات پزشکی سامسونگ در سپتامبر 2021 یک تحقیق جالب انجام داد. در این پژوهش، محققان سامسونگ، فشار خون اندازه‌گیری شده توسط  Galaxy Watch3 را با داده‌های حاصل از دستگاه فشار خون در 56 نفر با سنی حدود 70 سال مقایسه کردند. این مقایسه، نشان داد که فشار خون اندازه‌گیری شده با این دو دستگاه بسیار به هم نزدیک هستند و اختلاف چندانی ندارند. این نتایج اثبات کرد که اندازه گیری فشار خون با گلکسی واچ دقت قابل‌قبولی دارد.

دقت قابل قبول و حمل ساده‌تر ساعت سامسونگ باعث شد تا وزارت بهداشت کانادا این قابلیت را از نظر پزشکی تأیید کند. با توجه به این موضوع بسیاری از بیماران قلبی و کسانی که مشکل فشار خون دارند می‌توانند به جای استفاده از دستگاه‌های فشار خون از گلکسی واچ استفاده کنند؛ البته این موضوع به شرط کالیبره کردن مداوم و مراجعه منظم به پزشک، ایمن است.

در این مقاله درباره قابلیت اندازه گیری فشار خون گلکسی واچ سامسونگ، مدل‌های دارای این ویژگی و نحوه کالیبره کردن آن صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشید.

اندازه گیری فشار خون با گلکسی واچ در چه مدل‌هایی فعال است؟

سامسونگ اولین بار در ساعت Watch Active 2 و گلکسی واچ 3 از سنسور فشار خون استفاده کرد. این ویژگی از طریق به‌روزرسانی در اوایل سال 2021 در دسترس کاربران قرار گرفت. بعد از ارائه این ویژگی، سامسونگ، یک راستی‌آزمایی انجام داد و همان‌طور که گفتیم، اعلام کرد که ساعت‌های دارای این سنسور فشار خون را بادقت قابل‌قبولی اندازه‌گیری می‌کنند.

این دقت، برای بسیاری از بیماران قلبی و عروقی که باید به طور مداوم فشار خون را اندازه گیری کنند، خبر خوبی بود؛ چون می‌توانستند به‌راحتی با استفاده از یک ساعت روی مچ خود، این ویژگی حیاتی خود را بررسی کنند.

جالب اینجاست که کاربران گلکسی واچ می‌توانند فشار خون و سایر علائم حیاتی خود را در اپلیکیشن Samsung Health Monitor ثبت کنند و در صورت نیاز آن را به صورت PDF با پزشک خود به اشتراک بگذارند.

در حال حاضر این مدل های اسمارت واچ سامسونگ با سنسور فشار خون روانه بازار شده است:

  • Galaxy Watch4
  • Galaxy Watch4 Classic
  • Galaxy Watch5
  • Galaxy Watch5 Pro

22

فعال نبودن قابلیت اندازه گیری فشار خون در ایران

در برخی کشورها مانند ایران و کانادا و ... این قابلیت به دلایل مختلف قابل دسترسی نیت. ولی راه حلی ساده برای حل این مشکل وجود دارد. برای اینکه  بخش فشار خون برای شما فعال شود، باید از طریق ADB یک برنامه را روی ساعت خود نصب کنید.

موارد گفته شده در ادامه را دنبال کنید تا به راحتی قابلیت اندازه گیری فشا خون در گلکسی واچ فعال شود:

  • به بخش About Watch بروید و روی Software Version  چندین بار ضربه بزنید.
  • به صفحه اصلی تنظیمات برگردید، حالا می توانید بخش developer mode را ببینید.
  • بلوتوث را خاموش و وای فای ساعت را روشن کنید تا از طریق ADB برنامه نصب کنید
  • مجدد به بخش Developer رفته و دو گزینه ADB Debugging و Debug over WIFI را فعال کنید.
  • از تنظیمات خارج شوید و دوباره وارد شوید. در اینجا خواهید دید که در بخش دیباگ با وای فای یک آدرس IP و PORT ظاهر میشود. این اعداد را یادداشت کنید.
  • حالا برنامه Health Monitor را هم برای گوشی و هم برای ساعت دانلود کنید. دقت کنید که ورژن مود شده را دانلود کنید.
  • در ادامه برنامه مود شده گوشی را نصب کنید همچنین باید برنامه Bugjaer Mobile ADB را نیز دانلود و نصب کنید.
  • وارد اپلیکیشن Bugjaer شوید. روی علامت دو شاخه بزنید و سپس آدرس ip و port که یادداشت کردید را وارد کرده تا گوشی به ساعت وصل شود. در ادامه اجازه دسترسی را بدهید.
  • سپس روی آیکون + بالای برنامه کلیک کنید و سپس روی Select APK بزنید.
  • آدرس برنامه مود شده ای که قبلا دانلود کردید را داده تا دو اپلیکیشن Samsung Health Monitor در گوشی و ساعت هوشمند شما ظاهر شود.

در ادامه باید ساعت خود را کالیبره کنید تا قابلیت اندازه گیری فشار خون با ساعت هوشمند سامسونگ به درستی عمل کنید.

چگونه می‌توان گلکسی واچ را برای گرفتن فشار خون کالیبره کرد؟

همه افراد باید قبل از استفاده از این قابلیت، گلکسی واچ خود را کالیبره کنند. برای کالیبره کردن، نیاز به یک دستگاه فشار خون کاف دار است و باید ساعت و گوشی به هم متصل باشند. سامسونگ توصیه می‌کند برای افزایش دقت کالیبراسیون، موارد زیر رعایت شوند:

  • حداقل 30 دقیقه قبل از انجام کالیبراسیون از مصرف سیگار و نوشیدنی‌های الکلی پرهیز و از ورزش و حمام‌کردن خودداری کنید.
  • برای شروع کار روی یک صندلی بنشینید و پشت خود را به آن تکیه دهید.
  • دست‌ها و ساعد را حداقل 5 دقیقه قبل از انجام این کار روی میز قرار دهید تا گردش خون در دست‌ها به‌راحتی انجام شود.

33

بعد از رعایت این موارد می‌توان کالیبره کردن ساعت را انجام داد. برای انجام کالیبراسیون گلکسی واچ باید مراحل زیر را انجام داد:

  1. ابتدا باید انگشت را روی صفحه ساعت به سمت بالا کشید. در لیست باز شده گزینه Samsung Health Monitor را انتخاب کرد.
  2. در Samsung Health Monitor، گزینه Blood Pressure را انتخاب کرد.
  3. حالا صفحه را به سمت پایین کشید و گزینه OK را لمس کرد. با این کار قسمت Health Monitor در اپلیکیشن موبایل هم باز می‌شود. حالا کاربر باید جزئیات نمایش‌داده‌شده را بخواند و تیک پذیرش آن را بزند.
  4. در این مرحله باید ساعت را روی مچ یک دست و دستگاه اندازه گیری فشار خون را روی دست دیگر بسته باشند.
  5. در این مرحله کاربر، باید گزینه Calibrate Watch را لمس کند.

44

  1. برای ادامه، کاربر باید مراحل مشخص شده در تصویر را انجام دهد. بعد از انتخاب گزینه Next در آخرین تصویر، باید دستگاه فشار خون را روشن کرد. در این زمان، سنسور گلکسی واچ هم به صورت خودکار، شروع به کار می‌کند. بهتر است کاربر در این مرحله ساکن بماند و دست خود را حرکت ندهد.

55

  1. وقتی اندازه‌گیری در دو دستگاه به اتمام رسید، گزینه Yes, enter now انتخاب می‌شود.

 

66

  1. حالا عددی که دستگاه فشار سنج نشان می‌دهد، باید در اپلیکیشن موبایل ثبت و گزینه Confirm انتخاب شود. در اینجا یک مرحله از کالیبراسیون دستگاه تمام می‌شود.

77

برای کامل شدن کالیبره کردن گلکسی واچ، باید مراحل بالا دو بار دیگر تکرار شوند. بعد از انجام کالیبراسیون می‌توان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را اندازه گرفت و از میزان ضربان قلب آگاه شد.

88

نحوه گرفتن فشار خون با ساعت هوشمند سامسونگ چگونه است؟

بعد از کالیبره کردن، نحوه گرفتن فشار خون با ساعت هوشمند سامسونگ بسیار ساده می‌شود. برای این کار می‌توان مراحل زیر را انجام داد:

  1. روی نمایشگر ساعت، دست خود را به سمت کشید تا نمایه فشار خون ظاهر شود. برای این کار می‌توان از Samsung Health Monitor هم استفاده کرد.
  2. نمایه فشار خون را لمس تا برنامه آن باز شود.
  3. گزینه measure و بعد از آن OK انتخاب شوند.
  4. در این مرحله ساعت شروع به اندازه گیری فشار خون می‌کند. برای افزایش دقت بهتر است کاربر ثابت بماند و حرکت نکند.

میزان فشار خون مانند تصویر زیر روی ساعت نمایش داده می‌شود. کاربران می‌توانند این گزارش را در برنامه Samsung Health گوشی خود هم ببینند.99

سخن پایانی:

به عنوان نکته آخر باید گفت که ویژگی اندازه گیری فشار خون گلکسی واچ تنها برای افراد بالای 22 سال کاربرد دارد. برای افزایش دقت، سامسونگ، توصیه می‌کند که ساعت هر 28 روز یکبار کالیبره شود.