پايگاه خبري تحليلي «پارس»- امریکا صبح روز دوشنبه مذاکرات را به شکست کشانده و مذاکرات را ترک کرده است. به گفته این منابع، تیم مذاکره کننده امریکا صبح روز دوشنبه مطالباتی را مطرح کرده که حتی با مواضع آن در مسقط هم کاملا در تناقض بوده است.

امریکایی ها در دقیقه 90 میز بازی را کاملا به هم زدند. مذاکرات شکست خورده بود. امریکایی ها همه چیز می خواستند بدون اینکه حتی حاضر باشند یک وعده روشن بدهند. امتیاز که مطلقا در کار نبود.

دیپلمات ها می گویند امریکا تنها پس از آن به میز مذاکره بازگشت که پیشنهادهایی جدید مطرح شد.

فیلیپ هاموند و لوران فابیوس این موضوع را که اکنون پیشنهادهای جدیدی روی میز وجود دارد که ارزش بررسی دارد تایید کرده اند.

اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان هم گفته است متاسف است که با وجود پیشنهادهای جدید، امکان پیش روی بیشتر در وین فراهم نشد.

روشن نیست که این پیشنهادهای جدید را تیم ایرانی مطرح کرده یا کشورهای دیگر.

کارشناسان در این باره که علت مانور عجیب روز آخر امریکا چه بوده تردید دارند.

برخی کارشناسان در تهران می گویند این نوعی تاکتیک از سوی امریکا برای وادار کردن تیم ایرانی به واگذاری امتیازهای بیشتر بوده است.

برخی دیگر عقیده دارند این مسئله به پیچیدگی مسائل داخلی امریکا مربوط است.

عضو ارشد يک لابي صهيونيستي در نشست خبري کري

پايگاه خبري تحليلي «پارس»- سيد محمد اسلامي- ديروز از صبح تا شب همه سراسر ترديد بودند. در ميان تمام وزراي خارجه تنها کسي که لبخند به صورت داشت، جواد ظريف بود. ما در مذاکره به سطح ايده آل خودمان نرسيده ايم. اما امروز همه جهان منتظر روزي است که تحريم هاي آمريکايي ها برداشته شود. حالا همه مي دانند که ايران بخشي از مشکل نيست، بلکه يک راه حل منطقي است. 

اينجا در وين همه به اين فکر مي کنند که چرا توافق انجام نشد؟ براي اين سئوال البته جواب هاي زيادي وجود دارد. مصاحبه جان کري، وزير خارجه آمريکا پر از اشاره هاي صريح و پنهان به مخالفان توافق هسته اي با ايران بود. ايراني ها به خوبي مذاکره کرده اند. منطق شان در گفت و گو با کشورهاي 1+5 ستودني بوده است، اما اين طرف مقابل بوده که نتوانسته است شرايط اش را براي رسيدن به توافق آماده کند. 

تحليل گر آمريکايي کنارم نشسته است و دارد مصاحبه تلفني انجام مي دهد. "من فکر مي کنم ايراني ها انعطاف به خرج دادند. حتي رهبر آن ها هم اختيارات کافي داده بود. بايد منتظر بمانيم تا جان کري به واشنگتن برگردد و به ديدار سناتورهاي کنگره برود." 

جان کري فقط به ٣ سئوال، جواب داد. آقاي وزير خارجه ايالات متحده وقتي در برابر سئوال خبرنگار آمريکايي درباره کنگره قرار گرفت، به وضوح براي چند لحظه سکوت کرد. کمي عقب رفت، آب دهانش را قورت داد، نفسي عميق کشيد و گفت: "من هم زماني عضو کنگره بوده ام. آنها را درک مي کنم. اما بايد توجه کنيم که ..." کسي متوجه نبود. خبري نشد. يک عضو ارشد يک لابي صهيونيستي در روزهاي گذشته به وين آمده بود و در هنگام نشست مطبوعاتي جان کري هم گوشه اي ايستاده بود و او را زير نظر داشت. اين را بايد بگذاريم کنار سفر وزير خارجه سعودي به وين. اين را بايد بگذاريم کنار تماس تلفني کري با نتانياهو. اين را بايد بگذاريم کنار اختلاف هاي داخلي کشورهاي 1+5 و رقابت هايشان بر سر منافع متضاد که از تحريم ها عليه ايران مي برند. نام عضو ارشد لابي صهيونيستي و عنوان سازمان او نزد روزنامه خراسان محفوظ است .