به گزارش پارس ، دکتر کامبیز داوری در گفت وگو با ایسنا منطقه زنجان، اظهار کرد: بیمار هموفیلی نوعی بیماری ارثی است که در آن خون در محل بریده شده بند نمی‎ آید. عارضه خونریزی در هموفیلی می‎ تواند بسته به شدت اختلال ژنتیکی درجات مختلفی از نظر شدت داشته باشد.

وی افزود: هموفیلی به انواع مختلفی تقسیم می شود که در این تقسیم‎ بندی برخی از بیماری‎ ها هستند که از دید عمومی هموفیلی محسوب می شوند، ولی از نظر علمی این طور نیستند. بیماری هموفیلی به دلیل کمبود فاکتورهای ۸ و ۹ و ۱۱ اتفاق می‎ افتد.

داوری با اشاره به انواع هموفیلی، عنوان کرد: انواع هموفیلی A و B اختلالات انعقادی وابسته به کروموزوم جنسی هستند که به ترتیب بر اثر جهش‎ هایی در ژن های فاکتور ۸ و ۹ ایجاد می شوند. جهش‎ های فاکتور ۸ موجب کمبود یا اختلال عملکرد عامل انعقادی ۸ و جهش‎ های ژن فاکتور ۹ باعث کمبود یا اختلال عملکرد عامل انعقادی ۱۱ می‎ شوند.

این متخصص هماتولوژی درباره علایم این بیماری، تصریح کرد: علایم اولیه هموفیلی، خونریزی‎ های طولانی پس از خراش‎ های کوچک است، تجمع خون در مفاصل ممکن است باعث خشک شدن مفصل شده و کودک را به طور کامل فلج کند و یا خونریزی‎ های غیرمنتظره ای در ماهیچه به وقوع بپیوندند. این بیماران معمولا با التهاب مفاصل روبه رو هستند، به همین دلیل در هنگام بروز درد و التهاب از راه رفتن عاجز می‎ شوند.

داوری با اشاره به نحوه درمان این بیماری، یادآور شد: هر دو فاکتور ۸ و ۱۱ به طور ژنتیکی از طریق کروموزوم X به صورت یک خاصیت مغلوب انتقال می‎ ‎ یابد. این بیماری درمان قطعی ندارد تقریبا تنها درمانی که واقعاً مؤثر است تزریق فاکتور انعقادی شماره ۸ خالص است که به دلیل قیمت بسیار گران این ماده زیاد در دسترس نیست.

این متخصص هماتولوژی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما برای اجرای طرح پیشگیری از به وجود آمدن بیماران هموفیلی به حمایت اساسی از سوی مسئولان و خیرین نیازمندیم، چرا که درمان هموفیلی سخت و داروهای مصرفی برای گرفتن فاکتور ۸ به بیش از یک میلیون تومان در روز می رسد، بنابراین به همت و هم فکری همه جانبه از سوی مسئولان و خیرین نیاز است.