نادر قلی ابراهیمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگو با پارس نیوز، با اشاره به تداوم اجرای طرح «نشان‌دار کردن مالیات‌ها» در سال ۱۴۰۴، از آن به‌عنوان یکی از دستاوردهای مهم نظام بودجه‌ریزی کشور یاد کرد.

وی گفت: اجرای این طرح موجب شده مردم احساس کنند مالیاتی که پرداخت می‌کنند مستقیماً صرف پروژه‌ای مشخص در منطقه خودشان می‌شود. این مسئله، نه‌تنها به افزایش اعتماد عمومی منجر شده بلکه انگیزه پرداخت عادلانه مالیات و مشارکت فعال‌تر مودیان را نیز به‌طور چشمگیری ارتقا داده است.

ابراهیمی افزود: در سال ۱۴۰۳ با اجرای این طرح، حدود ۲ هزار پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان از محل مالیات‌های مردمی تأمین مالی شد. این شفاف‌سازی در تخصیص منابع، نقطه عطفی در جلب مشارکت اجتماعی محسوب می‌شود.

به گفته این نماینده مجلس، طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها در سال جاری نیز ادامه می‌یابد و بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، اعتبارات آن با رشد ۵۰ درصدی به رقم ۱۸.۲ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

وی تأکید کرد: «این رقم سهمی قابل‌توجه از منابع مالیاتی کشور را در بر می‌گیرد که با نظر مستقیم مردم به پروژه‌های عمرانی، خدماتی و زیرساختی در شهرها و روستاها اختصاص می‌یابد.

ابراهیمی با تشریح سازوکار اجرایی این طرح گفت: مودیان مالیاتی هنگام پرداخت، می‌توانند پروژه مورد نظر خود را از طریق سامانه مشخصی انتخاب کنند؛ پروژه‌هایی نظیر ساخت مدرسه، بیمارستان، جاده یا ایستگاه خدمات عمومی. پس از انتخاب، مالیات پرداختی به‌طور مستقیم به همان پروژه اختصاص می‌یابد و نام پرداخت‌کننده نیز در اسناد رسمی پروژه ثبت می‌شود. این سطح از شفافیت، مشارکت داوطلبانه را به‌طور مؤثر افزایش داده است.

وی همچنین از پیش‌بینی مشوق‌های مالیاتی برای واحدهای تولیدی و صنعتی خبر داد و گفت: این واحدها می‌توانند بخشی از مالیات خود را در قالب سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه (R&D) هزینه کنند؛ رویکردی که به افزایش بهره‌وری و ارتقای نوآوری در تولید منجر شده و در چارچوب قانون جهش تولید دانش‌بنیان، نقش موثری در رشد اقتصادی کشور ایفا می‌کند.

انتهای پیام/