فاطمه قاسم‌پور ، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌ و گو با پارس نیوز، گفت: شغل پرستاری یکی از مشاغل سنگینی است که با توجه به دیدگاه فرهنگی رایج که این شغل را زنانه تلقی می‌کند، چندان مورد استقبال مردان قرار نمی‌گیرد و همین امر نیز این شغل را به سمت زنانه‌شدن سوق داده است. این در حالی است که پرستاری اگرچه با روحیه مراقبتی زنان همخوان است، اما نباید شغلی زنانه انگاشته شود و لازم است با اصلاح دیدگاه‌های فرهنگی، مردان نیز ترغیب به این رشته تحصیلی و شغل شوند.

وی با اشاره به قوانین مرتبط با مشاغل سخت و زیان‌آور افزود: در حال حاضر پرستاران شاغل در بخش‌های مختلف و با نوع قراردادهای گوناگون، مشمول قوانین مختلفی در زمینه مشاغل سخت و زیان‌آور هستند و برخی از پرستاران با 20 سال کار و دریافت مزایای کمتر امکان بازنشستگی دارند، برخی که قرارداد رسمی دارند، مشمول قانون خدمات کشوری بوده و با 25 سال سابقه کار و دریافت مزایای حداکثری بازنشسته می‌شوند؛ اما دسته‌ای دیگر، که ذیل بیمارستان‌های تأمین اجتماعی هستند، مشمول قانون دیگری شده و علیرغم 25 سال سابقه کار، مزایای محدودی نیز دریافت می‌کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اقدامات مجلس برای پرستاران گفت: در این دوره مجلس، برای حل مسائل پرستارانی که در دسته سوم قرار دارند، به مدت دو سال تلاش کردیم تا بتوانیم با رایزنی با نهادهای متولی وضعیت این پرستاران را بهبود بخشیم ؛ اما هر اقدامی در این زمینه نیازمند قانون گذاری است.

قاسم‌پور تصریح کرد: با توجه به اینکه قانون گذاری در این موضوع بار مالی دارد، نمی‌توان در قالب طرح و از ناحیه مجلس اقدام کرد و لازم است دولت، در قالب لایحه برای وضعیت این دسته از پرستاران ورود کند. در پیگیری‌های صورت‌ گرفته طی 2 سال اخیر تلاش کردیم وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی را به این کار متقاعد کنیم اما متأسفانه تاکنون همراهی‌های لازم صورت نگرفته است.