به گزارش پارس به نقل از فارس، هومن جوکار بعد از ظهر امروز در جریان بازدید از سایت یوزپلنگ میاندشت در بجنورد اظهار کرد: انتخاب نماد یوز پلنگ آسیایی برای تیم ملی فوتبال در جام جهانی برزیل به دو دلیل اتفاق افتاد.

وی افزود: یکی اینکه زمینه احساس این بازی های فوتبال و اکولوژیک است از این رو ما نمی توانیم یک نماد غیر اکولوژیک انتخاب کنیم و دلیل بعد این بود که فوتبال به خاطر محبوبیتی که در بین اقشار مختلف مردم داشته یعنی از شهرهای بزرگ تا دور افتاده ترین روستا به این ورزش اقبال دارند به همین خاطر این ورزش از ابزار سازی برای آگاه سازی برخوردار بوده و به همین خاطر این الگو یوزپلنگ را به فدراسیون فوتبال معرفی کردیم.

مدیر ملی پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی گفت: همچنین به پلاتر رئیس جهانی فوتبال یوز و نماد آن برای حضور تیم ملی فوتبال در برزیل را معرفی کردیم و این مورد قبول وی هم قرار گرفت که قرار شده تا این نماد یوزپلنگ به صورت تصویری و یا به هر شکل دیگر در عرصه جام جهانی استفاده شود.

وی همچنین درباره پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی هم گفت: این پروژه از سوی سازمان حفاظت محیط زیست جزو برنامه های توسعه ملل متحد یو ان دی پی است که این پروژه ۱۰ سال است که برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی تلاش می کند.

به گفته جوکاریکی از برنامه هایی که این پروژه دنبال می کنند موضوع آگاه سازی عموم مردم نسبت به حفاظت از این گونه نادر است.

وی تاکید کرد: یوزپلنگ گونه در خطر انقراض است و این گونه در ایران است و این واقعیت به مردم گفته شود تا به بهترین شکل در کنار محیط زیست از این گونه نادر مراقبت کنند.

یوزپلنگ یا یوز جانوری مهره دار و پستاندار از راستهٔ گوشت خواران، خانوادهٔ گربه سانان است؛ این جانور در گذشته در بیشتر مناطق آفریقا و گستره وسیعی از آسیای مرکزی و شبه قاره هند یافت می شد، اما امروزه با کاهش شدید جمعیت روبه رو شده است در ایران هم یوز صرفاً در هفت استان در سایت های حفاظت شده زیست می کنند.