به گزارش پارس نیوز، 

دبیرخانه جشنواره ملی فیلم «شاهنامه» با توجه به اضافه شدن بخش موشن گرافیک به جشنواره و درخواست هنرمندان و دوستداران مهلت ارسال آثار به این جشنواره تا 10 مهرماه تمدید کرد.

این جشنواره با بنیان‌گذاری و دبیری کورش جوادی هر دو سال یک‌بار از سوی باشگاه شاهنامه پژوهان، هفته‌نامه امرداد، باشگاه نقالان و انجمن شاهنامه‌پژوهی و شاهنامه‌خوانی دانشجویان ایران (اشا) برگزار می‌شود. در دور نخست این جشنواره پایگاه میراث فرهنگی توس، خانه‌ی اندیشمندان علوم انسانی، استودیو هورخش، موزه‌ی شاهنامه و اسطوره‌ی قزوین همکاری دارند.

بزرگداشت استاد علی‌اکبر صادقی از دیگر برنامه‌های نخستین دوره جشنواره فیلم شاهنامه است.

 

22 مرداد آخرین مهلت دریافت آثار پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت

آخرین مهلت ارسال آثار به پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت اعلام شد.

به گزارش روابط عمومی این رویداد سینمایی، 22 مرداد ماه جاری آخرین فرصت ارسال آثار به بخش‌های مختلف مسابقه این دوره جشنواره مقاومت است. از این رو، متقاضیان شرکت در جشنواره فیلم مقاومت می‌توانند آثارشان را تا تاریخ مذکور برای دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.

بر پایه این خبر، در ساختار مسابقات جشنواره امسال، برای نخستین بار به منظور کشف و حمایت از استعدادهای جوان بخش «روایت نو» مربوط به داوری آثار فیلمسازان اول ایجاد شده که به برترین فیلم این بخش، لوح تقدیر، جایزه نقدی و نشان شهید آوینی اهداء خواهد شد.

همچنین، شورای برگزاری این جشنواره، بخش ویژه «جلوه‌گاه نور» جشنواره را به مسابقه آثار سینمایی، کوتاه و مستند با موضوع و محوریت پیرامون «انقلاب و تاریخ انقلاب اسلامی» با هدف بازروایی و بازنمایی تاریخ انقلاب و توجه ویژه‌تر به محصولات سینمایی که در راستای ثبت و روایت انقلاب و مضامین و مفاهیم مرتبط با آن از قبیل: نقش انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در احیای «هویت ایرانی_اسلامی» ساخته شده‌اند، اختصاص داده است.

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت امسال با تغییر زمان از مهرماه به دهه اول آذر (همزمان با هفته گرامیداشت بسیج) و درآستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور سینماگران داخلی و خارجی در بخش‌های اصلی «مسابقه سینمای ایران» و «مسابقه سینمای بین‌الملل» شامل: فیلم‌های سینمایی، فیلم‌های کوتاه داستانی، فیلم‌های مستند، بخش جلوه‌گاه نور، بخش روایت نو (مسابقه فیلمسازان اول) و مسابقه سینمای بین‌الملل شامل فیلم‌های سینمایی و کوتاه و مستند، جایزه عماد مغنیه و بخش‌های جنبی برگزار می‌شود.

این جشنواره به همت بنیاد فرهنگی روایت و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با همکاری سازمان‌ها و نهادهای مختلف فرهنگی و سینمایی کشور و به دبیری محمد خزاعی برگزار می‌شود.

 

جشنواره بین المللی تئاتر «الف» با رویکرد صلح جهانی، اواخر آبان سال جاری در تبریز برگزار خواهد شد

به گزارش روابط عمومی نخستین جشنواره بین المللی تئاتر «الف»، این جشنواره با هدف معرفی ایران به عنوان نماد صلح از طریق هنرهای نمایشی، توسط بخش خصوصی و در شهر تبریز برگزار می شود.

اولین جلسه شورای سیاستگذاری این جشنواره روز شنبه 13 مرداد با حضور مدیران تئاتری و مسئولان استان آذربایجان شرقی در شهر تبریز برگزار شد.

در ابتدای این جلسه هومن بیگ نژاد مدیرعامل مؤسسه بین المللی «الف» به عنوان رئیس جشنواره اظهار کرد: معمولا رتبه الف به گروه هایی داده می شود که دارای سطح برتر هنری هستند و امیدواریم با حمایت مسئولان استانی و کشوری این موسسه بتواند جشنواره تئاتر صلح را در سطح الف و با موفقیت کامل برگزار کند.

وی ادامه داد: با قرارگیری جشنواره بین المللی تئاتر «الف» در لیست برنامه ای گردشگری تبریز 2018 سعی خواهیم کرد از پتانسیل های جذب توریست فرهنگی که در ایران بسیار مورد بی مهری قرار گرفته است، استفاده کنیم.

در ادامه جلسه شورای سیاستگذاری نخستین جشنواره بین المللی تئاتر «الف» نادر برهانی مرند دبیر این جشنواره نیز با اشاره به اینکه هر چه قدر فضا و ظرفیت های فرهنگی کشور توسعه پیدا کند به نفع توسعه پایدار و همه مردم است، گفت: شان تبریز این است که صاحب یک برند فرهنگی در حوزه هنرهای نمایشی باشد. جشنواره تئاتر «الف» که به ابتکار بخش خصوصی و با حمایت مسئولین رقم خورده، می تواند این رویای فرهنگی را محقق سازد.

وی افزود: از سوی دیگر شهر تبریز در منطقه ای واقع شده است که محل تلاقی شرق و غرب است و از این منظر ظرفیت های بالایی دارد. پس شایسته است که در همین نخستین قدم در قواره یک جشنواره منطقه ای و بین المللی ظاهر شویم و رویاهای بزرگتری برای آینده آن در سر بپرورانیم.

برهانی مرند تأکید کرد: جشنواره بین المللی تئاتر «الف» با رویکرد صلح جهانی در 2 بخش رقابتی برگزار خواهد شد؛ نمایش های صحنه ای و مسابقه نمایشنامه نویسی. برای هر 2 بخش هم جوایز ارزنده ای در نظر گرفته شده است. امیدوارم در اولین قدم با اقبال هنرمندان سراسر کشور روبرو بشویم. کارگاه های آموزشی، حضور چند نمایش از کشورهای دیگر با موضوع صلح، نمایشگاه عکس، نمایشگاه آثار تجسمی و غیره از دیگر برنامه های ما خواهد بود.

دبیر نخستین جشنواره بین المللی تئاتر «الف» در پایان سخنان خود گفت: تا چند روز آینده فراخوان این جشنواره منتشر خواهد شد.

شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در بخش دیگری از جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره بین المللی تئاتر «الف» اظهار کرد: از اینکه مقوله فرهنگی، یکی از دغدغه های مسئولان شهر تبریز است خرسندیم و بخش خصوصی هم توانسته در تولید و اجرای مراسم فرهنگی و هنری بسیار مشارکت خوبی داشته باشد که بسیار مسرت بخش است.

وی ادامه داد: شهر تبریز باید هم اینچنین باشد زیرا سبقه روشن این شهر در حوزه فرهنگ بر همگان آشکار است و به همین علت، تبریز را دروازه ورود تئاتر به ایران می دانیم و پیام جشنواره یک پیام فراگیر در خصوص صلح بوده و بخش بین الملل آن می تواند موجب یک موج فرهنگی در منطقه شود زیرا سابقه فعالیت برنامه های بین المللی در این شهر، انتخاب ایده ال آن را به اثبات می رساند.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از دیگر حاضران در جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره بین المللی تئاتر «الف» نیز گفت: این اداره به طور موثر از این رویداد فرهنگی حمایت خواهد کرد زیرا اتفاق ارزشمند استان آذربایجان شرقی، ورود و مشارکت بخش خصوصی در مسائل فرهنگی و هنری است که بسیار چشمگیر بوده است.

محرمی با بیان اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد استان وظیفه نظارتی خود را اجرا می کند، افزود: سال گذشته مزه حضور شیرین بخش خصوصی را چشیدیم که از این طریق اخیرا 16 سالن نمایش به تعداد سالن های سطح استان اضافه شده است.

سپس شکور اکبرنژاد رئیس شورای شهر تبریز با اشاره به اینکه هر جا که امور را به دولت و شهرداری ها واگذار کرده ایم سود چندانی نداشته و هزینه بر شده است، گفت: اما بخش خصوصی همیشه می تواند نتایج بسزایی را به همراه داشته و مایه خیر و برکت در تمام حوزه ها باشد. هنر باید در راستای تشخیص نیازهای جامعه باشد لذا پس از 40 سال چندین نهاد و ارگان در بخش فرهنگی فعالیت می کنند اما سودی را در بر نداشته است.

وی اظهار کرد: توجه کنید که در حوزه ورزش برای پیشرفت یک رشته، مربی خارجی می آورند تا کارساز شود اما در اقتصاد، فرهنگ و هنر از این امر خبری نیست و فکر می کنیم که همه چیز را می دانیم.

اکبرنژاد تاکید کرد: پیشنهاد می کنم که عنوان محیط زیست هم در رویکردهای صلح در جشنواره تئاتر «الف» اضافه شود زیرا امروزه انسان باید به فضای زندگی خود اهمیت دهد بنابراین تا زمانی که سطح فکری جامعه ارتقا نیابد و انسان همزیستی با تمامی ارکان محیط طبیعی را قبول نکند مشکلات فعلی حل و فصل نخواهد شد.

سعید اسدی مدیر امور بین الملل اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در ادامه جلسه شورای سیاستگذاری نخستین جشنواره بین المللی تئاتر «الف» اظهار کرد: باید ریسک پذیری بخش خصوصی را در برگزاری هرچه بهتر جشنواره در نظر گرفت و مسئولین نباید نگاه دولتی به این مقوله داشته باشند. این رویداد باعث شروع تحول نگاه به تئاتر در ایران خواهد شد و باید با اهداف رویایی شروع به کار کند تا بتواند در آینده با جهت گیری بین المللی به نسبت موقعیت جغرافیایی به رویداد مهم تئاتری منطقه تبدیل شود.

در ادامه این جلسه، حاضران به بررسی و تبادل نظر پیرامون برگزاری هر چه بهتر جشنواره بین المللی تئاتر «الف» پرداختند که از 27 آبان تا 4 آذر سال جاری، با دبیری نادر برهانی مرند در شهر تبریز برگزار خواهد شد.

سپس جلسه مصوبات اجرایی با حضور محمد پور مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و آبدار مدیرکل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد.

 

 

انتهای پیام /