به گزارش پارس به نقل از  مهر، تفاهمنامه همکاری ستاد مدیریت بحران و معاونت حمل و نقل ترافیک بعد از ظهر شنبه با حضور معاون شهردار تهران و رئیس ستاد مدیریت بحران تهران منعقد شد تا در صورت بروز هر گونه حادثه و بحران در پایتخت از امکانات و زیرساختهای حوزه حمل و نقل برای خدمات رسانی به شهروندان و آسیب دیدگان استفاده شود.

احمد صادقی رئیس ستاد مدیریت بحران شهر تهران گفت: فضاهای زیادی در شهر وجود دارد که می توان از آنها استفاده های چند جانبه کرد. به طور مثال در بسیاری از شهرهای دنیا مانند آمریکا، روسیه، آلمان، انگلیس و... از فضاهای عمومی مانند پارکینگها، ایستگاههای مترو برای خدمات اضطراری و اسکان اضطراری استفاده می‌کنند. ما نیز در تلاشیم تا بتوانیم با همکاری معاونت حمل و نقل این مکان ها را مجهز و برای مواقع بحران آماده سازی کنیم تا به عنوان مکانهای ایمن امکان خدمات اضطراری و اسکان اضطراری فراهم شود.

وی ادامه داد: همچنین در تلاشیم تا نقشه کاملی از وضعیت تمامی محلات و آسیب هایی که آنها را تهدید می‌کند تهیه کنیم.

صادقی ادامه داد: عمده ترین حادثه ای که شهر تهران را تهدید می‌کند موضوع زلزله است و ما با تهیه سند مخاطرات شهر تهران به دنبال آنیم که خطرهایی که هر محله را تهدید می‌کند به طور جداگانه مشخص شود چرا که حادثه هر نقطه در تهران با نقاط دیگر می تواند متفاوت باشد.

وی همچنین تصریح کرد: موضوع اسکان اضطراری از دیگر محورهای مهم در دستور کار ستاد مدیریت بحران است که بر اساس آن زیرساخت های مناسب برای اسکان اضطراری در شهر شناسایی شده و در همین راستا نیز تفاهمنامه یا با معاونت حمل و نقل منعقد کرده ایم.

رئیس ستاد مدیریت بحران شهر تهران تصریح کرد: تمامی مکانهای عمومی از پارکها گرفته تا اماکن ورزشی می توانند برای خدمات و اسکان اضطراری مناسب سازی شوند و تا در صورت وقوع زلزله بتوانیم از این مکان ها برای خدمات رسانی به شهروندان استفاده کنیم.

وی شناسایی شبکه راه های اضطراری را نیز از دیگر برنامه های در دستور کار اعلام کرد و گفت: به طور کامل معابر و سازه های شهری مانند پلها، تونل ها و... مورد بررسی قرار گرفتند تا مشخص شود در صورت وقوع حادثه و ایجاد بحران در شهر کدام یک از راه ها می تواند به عنوان شبکه راه های اضطراری مورد بهره برداری قرار گیرند.

بر اساس این گزارش سیدجعفر تشکر هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز اظهار کرد: حوادث طبیعی به خودی خود بحران نیستند و زمانی بحران ایجاد می‌شود که ما آمادگی کامل مقابله با آن را نداشته باشیم. از این رو در شهری با وسعت و جمعیت تهران باید خود را برای هر گونه حادثه و بحرانی آماده کنیم و از امکانات و تاسیسات موجود به خوبی استفاده نماییم.

وی ادامه داد: در سده اخیر کشور بیش از 100 حادثه بزرگ را به خود دیده است و این نشان می‌دهد که شهرهای مختلف استعداد حادثه خیزی را دارند. در این میان باید خود را برای هرگونه حادثه ای آماده کنیم.

معاون شهردار تهران تصریح کرد: یکی از مهمترین کارهایی که با مشارکت ستاد بحران در دست اجرا داریم تهیه و آماده کردن بانک اطلاعاتی از زیربناها و نیازمندی های شهر است که با استفاده از این بانک اطلاعاتی می توانیم نقاط آسیب پذیر و ایمن را شناسایی و برای بحران خود را آماده کنیم.

تشکری هاشمی خاطرنشان کرد: ما باید بدانیم کدام یک از بزر گراهها، خیابانها و معابر در صورت وقوع حوادث مختلف از جمله زلزله دچار آسیب می‌شوند و همچنین خطوط مواصلاتی و نقاط ایمن کدام هستند و مترو نیز تا چجه حد می تواند به اجرای ماموریت های ستاد مدیریت بحران کمنک کند. همچنین مجموعه های اتوبوسرانی، تاکسیرانی و پایانه ها و شرکت کنترل ترافیک نیز در مواقع وقوع بحران می توانند تاثیرگذار و نقش آفرین باشند چنانچه مرکز کنترل ترافیک با وجود دوربینهای نظارتی می تواند نقش بسیار مهمی در مدیریت بحران داشته باشد .

وی در پایان تصریح کرد: مطالعات شبکه راههای اضطراری و امن تهران انجام شده و ما در تلاشیم تا شهر را برای مقابله با هر حادثه ای آماده کنیم.