به گزارش پارس به نقل از تسنیم،‌ پنجمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران با حضور استاندار و مدیران کل ادارات استان برگزار شد. در این جلسه پس از ارائه گزارش معاونت برنامه‌ریزی از وضعیت استان برای ورود به برنامه ششم توسعه، استاندار تهران با اشاره به اینکه گزارش ارائه شده مفصل و مورد تأیید است، گفت:‌ در جایی از این گزارش به نداشتن هویت برخی از سکونتگاه‌ها اشاره شد که مورد تأیید است به طوریکه در اطراف جاده ساوه سکونتگاه‌هایی است که هرکدام ظرفیت یک استان شدن را دارد اما نه روستا است و نه شهر.اگر تکلیف ساماندهی این سکونتگاه‌ها مشخص نشود یک خطر اجتماعی در پی دارد.

وی گفت: با وجود آنکه کمیته خاص تهران و کلانشهرها در دولت یازدهم برقرار است اما لازم است ‌از طریق معاونت برنامه‌ریزی استان نامه‌‌ای تنظیم و آمار هر دستگاه پیوست شود تا این نامه را که درآن همه مشکلات و مسائل استان وجود دارد در اختیار دولت قرار دهیم.

هاشمی افزود: لازم است با هماهنگی معاونت برنامه‌ریزی استان کمیته‌ای تشکیل شود و در آن متخصصانی از هر دستگاه که اطلاعات و تخصص دستگاه مربوطه را دارند حضور داشته باشند و اگر اعضای معرفی شده هر دستگاه از تخصص کافی در بررسی موضوعات جلسه مربوط به استان برخوردار نباشند با هماهنگی مدیرکل دستگاه جابجا می‌شوند.

وی گفت: از این طریق می‌توانیم نظرات کارشناسی و تخصصی این کمیته را در قالب نظرات اجرایی به دستگاه‌ها و وزارت خانه‌ها ارائه دهیم تا نتایج مناسبی حاصل شود.

ارتباط شهرنشینی با کاهش جمعیت در استان

در ابتدای این جلسه شهرام عدالتی، معاون مدیرکل برنامه‌ریزی و بودجه استانداری تهران با ارائه گزارشی از وضعیت استان برای ورود به تدوین برنامه ششم توسعه، در موضوعات رشد بی رویه شهرها، تراکم جمعیت و مهاجرت پیشنهاد‌هایی ارائه داد.

وی با بیان اینکه قانون برنامه پنج ساله ششم در حال بررسی است، گفت: قرار است تا 15 تیرماه سال 94 برنامه ششم توسعه پس از طی مراحل کارشناسی به تصویب شورای اقتصادی و هیئت دولت برسد‌.

عدالتی موضوع رویکرد آمایشی و تقسیم بندی منطقه‌ای را یکی از نکات مهم در برنامه ششم ارزیابی کرد و افزود:‌ تأکید بر مناطق 9 گانه در کشور یکی از رویکردها است که در استان تهران موضوع برون سپاری در مناطق مختلف استان اهمیت زیادی دارد.

معاون مدیرکل برنامه‌ریزی استانداری توجه به موضوع جمعیت و ارتباط آن با محل سکونت را یکی از نکات مورد توجه در برنامه ششم دانسته و گفت: بررسی‌ها نشان داده است هرچه به سمت گسترش شهرها و آپارتمان نشینی پیش رفته‌ایم تمایل برای فرزندآوری کمتر شده است که لازم است به عنوان یک موضوع کلیدی در برنامه‌های آتی مورد توجه باشد.

وی در گزارش خود به این نکته اشاره کرد که 8 درصد جمعیت استان تهران را روستاییان تشکیل می‌دهند که لازم است از نگاه صرفا شهری به استان بپرهیزیم.

توسعه استان قانون ندارد

عدالتی با تأکید براینکه در توسعه استان قانونی نداریم اما برای توسعه شهر تهران قانون کمیسیون ماده 5 وجود دارد که دراختیار شهرداری تهران است، گفت: لازم است در حوزه جمعیتی قانون مشخصی وجود داشته باشد که در سال 74 با اعطای اختیاراتی به استانداری به تصویب رسید که براساس آن مدیریت شهری پس از دولت در اختیار استانداری قرار می گرفت اما ابطل ماند و اجرایی نشد.

مشکل ارزش افزوده زمین در استان

در گزارش وی آمده است که یکی از مشکلات اساسی استان ارزش افزوده زمین است تا جایی که فعالیت‌های صنعتی و تولیدی را در مقاطعی با کاهش رو به رو کرده است و ارزش برخی از زمین‌ها که در نتیجه اقدامات دولت همچون ساخت سد و جاده بالا رفته است در مکانیزم توسعه‌ای منطقه جایی ندارد.