«کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان های بین المللی در وین و همچنین آژانس بین المللی انرژی اتمی اقداماتی که از پنج اسفند و در راستای اجرای ا قدام راهبردی برای رفع تحریم ها متوقف می شوند را تشریح کرد.

وی این اقدامات را شامل موارد زیر برشمرد:

– مفاد پروتکل الحاقی ؛

– کد ۳.۱ اصلاحی ترتیبات فرعی موافقت نامه پادمان (برای اظهار زودهنگام تاسیسات هسته ای به آژانس)؛

– استفاده از فناوری های مدرن و حضور درازمدت آژانس در ایران؛

– اقدامات شفاف ساز در رابطه با کیک زرد؛

– اقدامات شفاف ساز در رابطه با غنی سازی؛

– دسترسی ها پیرو مفاد برجام؛

– نظارت و راستی آزمایی اجرای اقدامات داوطلبانه 

– اقدامات شفاف ساز در رابطه با ساخت قطعات سانتریفیوژ.

به گزارش فارس، طرح دوفوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران روز چهارشنبه ۱۲ آذر ماه سال جاری در مجلس شورای اسلامی اصلاح و توسط شورای نگهبان تایید شد و همان روز رئیس مجلس در نامه‌ای به رئیس جمهور قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را جهت اجرا ابلاغ کرد و آیین نامه اجرایی این قانون نیز سوم دی ماه به تصویب هیأت وزیران رسید.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز آیین نامه اجرایی قانون مزبور را برای اجرا به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد.

براساس ماده ۶ این طرح، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای متعاهد از جمله کشورهای ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلستان، چین و روسیه) در قبال ایران و عادی نشدن روابط کامل بانکی و عدم رفع کامل موانع صادرات و فروش کامل نفت و فرآورده‌های نفتی ایران و برگشت کامل و سریع ارز منابع حاصل از فروش، دو ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون در مجلس شورای اسلامی، نظارت‌های فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه سند (پروتکل) الحاقی را متوقف کند. بر این اساس توقف این اقدامات از پنجم اسفند آغاز خواهد شد.

در همین خصوص نیز غریب آبادی نامه توقف اجرای اقدامات داوطلبانه ایران تحت برجام را دوشنبه (۲۷ بهمن) تحویل مدیرکل آژانس داد و از این نهاد خواسته شد در اسرع وقت اقدامات لازم را برای اجرای درخواست‌های ایران به منظور توقف اقدامات مختلف داوطلبانه، شامل اجرای پروتکل الحاقی، به عمل آورد.

در همین خصوص نیز اعلام شد که رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی اعضای این نهاد بین‌المللی را از قصد ایران برای متوقف کردن اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی مطلع کرده و پیشنهاد داده به منظور یافتن یک راه حل عملی جهت ادامه فعالیت‌های آژانس اتمی در ایران، به تهران سفر کند. او همچنین گفته رایزنی با ایران را ادامه می‌دهد.